ערב טוב ...

הקוסס

New member
ערב טוב ...

יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי, אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם... 1. מה הטווח שהנחש מריח את העכבר , כלומר עד איזה מרחק הנחש בטבע יכול להריח\ לזהות\ להרגיש שעכבר נמצא בקרבת מקום? 2. מה הסיפור שעומד בפני רגלי הנחש, חוץ מהסיפור המיקראי ששם נאמר שה' לקח לנחש את הרגלייים? 3. הבחנתי אצל הנחש שלי שליד פתח הביב יש משני צידו כמו ציפורניים קטנות כאלה, מה זה בדיוק? תודה רבה מראש לעונים.
 

רן333

New member
אנסה לענות לשתיים מהשאלות שלך:

2. אני לא מומחה גדול בתחום האבולוציה של נחשים, אבל יצא לי לקרוא על שתי השערות בנוגע לאופן שבו הם איבדו את הרגליים שלהם. לפי אחת ההשערות האלה, הנחשים התפתחו מזוחלים ימיים, ואיבוד הרגליים הוא התאמה לשחיה. לפי ההשערה השניה, הנחשים התפתחו מזוחלים בעלי רגליים שניהלו אורח חיים תת-קרקעי, ואיבוד הרגליים הוא התאמה לאורח החיים הזה (תנועה במחילות, התחפרות). אתה יכול לקרוא על כך עוד קצת **כאן**. 3. מקובל לראות את הדורבנות הקטנים שמשני צידי פתח הביב של חנקיים כשרידי רגליים אחוריות. אגב, אצל חלק מהמינים - הדורבנות האלה משמשים את הזכר במהלך החיזור: הוא מבצע בעזרתם מעין "עיסוי" לעור הנקבה, לקראת ההזדווגות. ראיתי את ההתנהגות הזו לא פעם אצל פיתונים בורמזיים, והיא מתועדת אצל מיני חנקיים נוספים.
 

snake liron

New member
מוסיף

2.רק אתמול היתה תוכנית בנושא לאבולוציה ואיבוד ה"רגליים בנחשים" בעצם סופר שהנחש הוא חייה מודרנית שהבינה ששימוש בגחון הבטן שלה גורם לה להיות מהירה יותר וזאת כמו שאמר רן התפתחות מהים סופר שהחיות הללו החלו ביציאה הדרגתית מחיי המים הרגליים שלהם היו מאוד קטנות חסרות שימוש כמעט לאט לאט הרגליים החלו להתנבן (החלו לאבד מסת שריר גודל החלו לאבד בעצם שימוש) הנחשים הללו היו בעצם בעלי רגליים זעירות שאיתם לא התמשו כלל אלה החלו לפתח את השימוש בזחילה ועם הזמן ועם התפתחות הצרכים שלהם הנחשים נעשו מהירים יותר והחלו להשתמש בטכניקה החדשה שגילו עם הזמן סופר שבהשוואה של זוחל על 4 רגליים (חומט =עלפי הסרט הוא חיה פרימיטיבית משהו כמו הפשרה שבין בעלי הארבע רגליים לנחשים.) נעשתה השוואה של מהירות בין לטאה לבין נחש וגילו שהפעילות בין הסלעים אופן הפעולה והיכולת להתאים את הזחילה לתנאי המחייה פועלים לטובת הנחש ...שכן מגיע למהירות גבוה יותר ופועל לטובתו כמו שאמר רן הדורבנות הם שרידי הרגליים של הנחש משהו כמו הוכחה לתאוריה שהצגנו לך פה.
 

snake liron

New member
עוד דבר בנוגע לשאלה 1

1.חוש הריח משתנה בין נחש לנחש שימוש של נחש באף מוטיב לו על הראיה הלקויה שלו בעצם אנו מקבלים פה מסקנה שחוש הריח צריך להיות מפותח אני באמת לא יודע את זה במדיק אולי מישהו יוסיף פה אבל בכל מקרה חוש הריח של הנחש עובד עלפי 3 דברים 1.ריח כללי של העכבר 2.שמנים שהגוף מפריש כמה שזה נשמע מאוד מאוד מוזר קראתי מאמר בקשר להוכחה שהנחש מריח מאין "צעדים" של העכבר שהם בעצם שמנים שהוא מפריש 3.ועלפי דברים קלים כמו חיכוך של הטרף באדמה וכולי שובל ריח אממ זהו בעצם זה מה שאני יודע בנושא הזה אני בטוח שיש פה כמה קליברים שיוכלו להוסיף...
 
לשאלתך הראשונה

כדאי לצין שהנחשים משתמשים בכמה חושים במקביל לאיתור טרפם. כיום אין נחשיים עיוורים, אך המינים שוכני הקרקע בעלי עיניים קטנות ומנוונות לעומתם מינים פעילי יום בדרך כלל בעלי ראייה טובה. ככלל חוש הראייה של הנחשיים אינו העיקרי, זאת משום שהם "מתעוורים" באופן תדיר בזמן ההתנשלות. ככלל משום שלנחשיים אין פתחי שמע חיצוניים, אם אינם מסוגלים לשמוע רעידות / גלים המתפשטים באוויר – גלי קול. לעומת זאת הנחשיים רגישים לרעידות / גלים המתפשטים בקרקע. ככלל לנחשים חוש ריח מאד מפותח. הם מסוגלים להריח בנחיריים באופן רגיל, אך מסוגלים להריח גם בעזרת הלשון. לנחשים איבר מיוחד על החיך העליון – איבר יעקבוסון. כאשר הם מכניסים את הלשון לתוך האיבר ,הם " פורקים" מידע כימי. בשתי קבוצות שונות בקרב הנחשים התפתח חוש נוסף – תרמי, המאפשר להם לראות בחשיכה מוחלטת. אצל העכסנים התפתחו גמצים בין הנחיר לאף – ציפעוני הגומצה אצל חלק מהחנקים סדקים על הלסת העליונה. איברים אלו רגישים לשינויי טמפרטורה עדינים, דבר המאפשר להם לבנות במוחם "תמונה" תרמית של הסביבה. אלו החושים המשמשים את הנחשים לחיפוס ואיתור טרפם כמו גם להבחנה באיוב מתקרב, לשאלה הספציפית מה הטווח שהנחש מריח את העכבר, משתנה ממין למין וכמו כן גם מהשפעות סביבתיות. להבנתי ולהבנתי בלבד נחש יוכל לחוש בצורה כזו או אחרת בעכבר למרחק של 5-6 מטרים ואולי אפילו יותר (לא בדוק דעה אישית)
 

רן333

New member
בנוגע לשמיעה -

1. לפי אברהם ארבל ("החי והצומח של א"י", כרך 5, עמ' 10) - נחשים מסוגלים לשמוע קולות בתדירות נמוכה. 2. לטענת דייב ברקר, נחשים מסוגלים לשמוע צלילי דיבור אנושי. את דבריו בנושא אפשר לקרוא בכתובת שלהלן (יש להעתיק לחלון הדפדפן): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=320&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=920&mvt=2&nAction=2506&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=&action=3250
 

Nevo Schwartz

New member
בנוסף,

לפי הספר, SNAKES OF THE WORLD by PETER BRAZAITIS AND MYRNA E.WATANABE עמוד 63, לזעמנים מסויימים יש שמיעת קולות העוברים באוויר בין 0.1-0.7 kHz. בתוך תחום שמיעה זה נכנסים קולות עמוקים ונמוכים מאוד, לדוגמא ה-Hiss של תנינים צעירים בין 0.1-0.4 kHz. מסקנות אלו נרשמו במחקרים שנעשו ע"י E.Wener and J.Vernon שחקרו שמיעת זוחלים רבים ביניהם נחשים.
 

הקוסס

New member
וואוו..

תודה רבה רבה על כל התגובות והתשובות. עזרתם לי מאוד באמת תודה רבה לכולם.
 
למעלה