ערב טוב!

shay1986

New member
ערב טוב!

שלום רב לכולם, אני שי חייל ומעוניין להתחיל ללמוד לימודי רפואה אינני יודע איזה מסלול ברצוני לבחור אבל אני מאד רוצה ללמוד רפואה ברצוני שתרשמו לי איפה אפשר ללמוד(מקומות מועדפים ששל לימודי רפואה) וכמובן אני אשמח שתגידו לי אילו מסלולים יש במסגרת לימוזים זאת תודה רבה וערב טוב!

in god we trust

New member
המלצה

אני ממליץ לך בחום על 4 בתי-ספר לרפואה (בארץ) שלעניות דעתי הם המובילים בהוראת הרפואה בארץ (לאו דוקא בסדר הזה): 1.עין-כרם באונ' העברית בירושלים. 2.אונ' תל-אביב. 3.אונ' בן-גוריון. 4.טכניון בחיפה. לגבי מסלולים זה באמת התלבטות שאין צורך להכריע בה כיום -אלא רק לקראת סיום הלימודים (6 שנים). לגבי חו"ל- אין לי מושג.

../images/Emo45.gif תומך ומוסיף

בהחלט לא הייתי הולך ללמוד רפואה באוניברסיטה אחרת

kontsy

New member
צחוק צחוק... אבל

קראתי קצת ממה שכותבים שם וואלה השיטה שלהם יותר חכמה - מקבלים מלא לשנה א' בעירבוב של רפואה, רוקחות ורפו"ש (הרי גם ככה לומדים אותו דבר) ורק אז לוקחים את ההכי טובים לפקולטות השונות. שנים שמדברים שצריך לתת להרבה להתחיל ואז להמשיך לפי הישגים אקדמיים ולא פסיכו, אבל בישראל הנאורה לא עושים את זה...

in god we trust

New member
גלגלים

הגלגל אמנם הומצא ע"י משהוא חכם מאוד אבל זה לא קרה באונ' אל-קודס. השיטה הזו מקובלת במספר מקומות בעולם עד כמה שידוע לי.(צרפת)

loxias

New member
בישראל הנאורה

אין מספיק מקום בשביל ליישם את השיטה. כבר עכשיו האולמות מפוצצים, מה יקרה כשאין בכלל תהליך סינון?

in god we trust

New member
הצעה

אולי יגדילו את הכיתות? אולי יוסיפו מרצים? אולי יפתחו פקולטה נוספת? נראה לי שאם ירצו-לא תיהיה זו אגדה! מה שבטוח שדי מגוחך שכמחצית הסטודנעים הישראלים לרפואה נאלצים לנדוד לחו"ל, לפרנס את המקומיים (בשכר לימוד גבוה בהרבה מזה שבישראל) ואולי בסוף גם לרדת מהארץ.- קוראים לזה בריחת מוחות ומדינה נאורה תעשה הכל כדי למנוע תהליך הרסני שכזה.

shay1986

New member
ממש חשוב לי לדעת מסלולים....

בכ"א תוכלו להגיד לי אילו מסלולים קימים שאני אדע לפחות לקראת מה אני הולך?!

בוא נראה

יש רוםא של כליות - נפרולוג רופא של לב - קרדיולוג רופא של עיניים - רופא עיניים (מפתיע לא?) אלו לא מסלולים בבית ספר לרפואה. כשאתה מסיים לימודים אתה רופא כללי. לאחר התמחות אתה יכול להיות פסיכיאטר, אורתופד או נוירוכירורג.

kontsy

New member
עוד מסלולים

רופא מרדים -רופא שישן פתולוג -רופא של מתים אורולוג - רופא של... תכלס הולכים ללמוד 6 שנים רפואה, שנה שביעית היא סטאז' בבי"ח. אז אתה נחשב רופא כללי. כדי להיות רופא מומחה (כל מה ששמעת פה) עושים התמחות בת 6-4 שנים. לזה התכוונת "במסלול"?

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

כמו שכתבו מעלי, רפואה ניתן ללמוד בארץ בארבע אוניברסיטאות: אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב והטכניון בחיפה. אין אוניברסיטה שבה עדיף ללמוד, כולן פחות או יותר באותה רמה, רק שלכל אחת יש דגשים מעט שונים במהלך הלימודים. בקשר למסלולים: שבע השנים הראשונות הן אותו דבר לכולם: שלוש שנים של לימודים פרה-קליניים (תיאורטיים), שלוש שנים של לימודים קליניים בבתי חולים, שנה של סטאז' ואז אתה נחשב לרופא כללי. מכאן אתה בוחר התמחות שיכולה להיות כל סוג של מומחה שאתה מכיר ועוד כאלה שאתה לא מכיר, כמו אלה שפירטו מעלי. אני מניחה שהשאלה הבאה שלך תהיה לגבי תנאי קבלה, אז אני מאוד ממליצה לך לשוטט קצת בשאלות הנפוצות של הפורום, במאמרים, בקישורים ובטאגליינס. תמצא שם המון מידע על קבלה לרפואה. אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן כדי לענות

למעלה