ערב טוב

אי רוני

New member
ערב טוב

פתחתי קומונה חדשה בנושא מלחמת בני אור בבני חושך. הנושא עשוי לעניין מאוד רבים מכם, האם אפשר לכתוב פה את הכתובת?

MetalSinagouge

New member
אני חושב שכן../images/Emo9.gif

זה בטח קשור לגנוסטיקה?העניין הוא שמצאתי מאמר מעניין (הוא חופר ברמות שלא יתוארו, לא קראתי את כולו) אבל הוא מציג משהו מעניין.השאלה היא: האם זכיתם פעם לראות תגובה של אדם דתי (יהודי\מוסלמי\נוצרי אורתודוקסי) כשהוצגה בפניו מהות התורה הגנוסטית? איך לדעתכם היו מגיבים?

אי רוני

New member
גנוסטיקה אכן

קראתי את התגובה של האדם הדתי. זו שאלה פילוסופית על ההגדרה של אלוהים, והוא אומר על עצמון שאינו מאמין אז הוא לא ממש דתי, לפחות לא מייצג. מה שמפריע לי ביהדות זה שהיא מעדיפה יהודי רע על פני גוי טוב.

MetalSinagouge

New member
אני חושב שהבעיה ביהדות,

או בכל דת\אידיאולוגיה אורטודוקסית היא שהרבה אנשים בוחרים בהן כי הן פשוט "נמצאות שם". כמו שהצביע חבר הפורום, רוב הדתיים "נולדים דתיים" כי זה מה שמלמדים אותם. כאן אני חייב להתייחס למשהו שלא מצא חן בעיני במאמר (לא קראתי את כולו אבל אני מתקרב לזה). קרוי טוען שההנחה שהמוח האנושי מגיע לעולם "טאבולה ראזה" שגויה. אני אישית לא מסכים. אני רואה את עצמי מושפע, אני רואה את עצמי לומד, אני משתמש במסלים (שפה) שלא ידעתי תרם לימודי אותם. יכול להיות שהכוונה שלו הייתה שכל האמת "הרוחנית" נמצאת "בפנים", ויכול להיות שפשוט לא הבנתי מה שהוא כתב, יש שם פסקאות שאני צריך הרבה משאבים כדי לעכל, בעיקר כל הקטעים שמשתמשים בלוגיקה. ניחוש לא הכי מבוסס בקשר ללאן אני משתייך. הייתי אומר שלקטגוריית השד. אני מונע על ידי דברים ארציים למדי, והייתי רוצה לשלוט. העובדה הזו אומרת ש: 1. אני מודע לכך, לכן אני נשלל מלהיות רובוט (ושוב, יכול להיות שלא הבנתי את המאמר). 2. אני לא בן אור, כי אני מאוד ארצי. הבנתי שהכותב הושפע מהסיינטולוגיה מאוד. זה מעניין כי יש להם גם מיתוסים שמזכירים גנוסטיקה אבל בסמלים יותר "Sci-fi".

אי רוני

New member
-תודה. "קומונת בני אור וחושך"

הקומונה מיועדת לבני אור, שהם מיעוט. מצורף קישור. מי שלא יודע במה מדובר מוזמן לקרוא את המאמר של משה קרוי (יש קישור בקומונה), ולחשוב איפה הוא בסיפור הזה. חוץ מזה, אהבתי את מטריקס, הוא עוסק פחות או יותר גם באותו עניין. אשמח לשוחח אתכם גם בפורום שלכם.

אי רוני

New member
קישור

משום מה לא ראו אותו בהודעה הקודמת: http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=25092

למעלה