ערב "לחיות עם אלצהיימר"

ערב "לחיות עם אלצהיימר"

חזרנו בתי ואני מהערב בבני ברק. אני מצטערת שלא נשארנו להרצאה בנושא האפוטרופסות כי כבר היה מאוחר. קודם כל תודה לנילי על התאור של אריאלה ואביבה. מיד חיפשתי מישהי עם כובע ובגלל שרוב נשות בני ברק חובשות פאות, מיד איתרתי את אריאלה החביבה שלנו שישבה עם אביבה ושמחתי להכיר את שתיהן. היו גם ברכות כמובן ומה שהיה הכי מעניין הן ההרצאות שהיו קצרות מדי של פרופ' ברק ושל דפנה גולן שמש. מפאת חוסר זמן , הם היו חייבים לקצר את ההרצאות שלהם. הדברים החשובים והמעניינים שמסר פרופ' ברק הם: אסטרטגיות למיעת המחלה - דברים שהוכחו על ידי מחקרים- תזונה נכונה הכוללת מיצי פירות , יין אדום ועוד , טיפול נכון בסכרת - איזון , פעילות גופנית - כמובן בפיקוח רפואי - 3 פעמים בשבוע ,הליכה מאומצת של שעה. בנוסף לכך 3 הדברים שהוכחו מדעית שהם הכי יעילים בהגנה על המוח - לנגן בכלי נגינה, ללמוד שפה זרה , לשמוע כל יום מוסיקה קלאסית - להתרכז בשמיעה ולא דרך אגב. באופן כללי הוא אמר כי צריך להפעיל את המוח לא בצורה שבלונית, הכוונה היא ללמוד דברים לא שגרתיים , לא הדברים שאדם רגיל לעסוק בהם, אלא אחרים. ההרצאה שלו היתה מעניינת , לעניין וגם עם הרבה הומור. היה כדאי. אני מבינה מכך שכדאי לפתח תחביבים שגורמים לאדם לרצות ללמוד, לחקור ולהתעניין. ההרצאה של דפנה גולן שמש היתה מעניינת מאד והועברה ברגישות רבה והרגשתי כמה היא מכירה כל כך טוב את החולים שלנו ומשפחותיהם. היא היתה מלווה במצגת והיתה מקיפה לגבי נושא ההתמודדות של המשפחה , שזה נושא שרובנו כבר מכירים, כך שלא כתבתי, אך דפנה הבטיחה שתשלח את המצגת ואני מניחה שהעמותה תוכל להעביר אלינו את החומר. דפנה דיברה הרבה על חלוקת הנטל במשפחה ועל העובדה שבן הזוג המטפל זקוק להמון תשומת לב ותמיכה שלפעמים הסביבה לא יודעת שהוא זקוק לה כל כך. דרורה , האם היית גם כן? את בטח תוכלי להוסיף. שיהיה לכולכם לילה טוב ורגוע , שנשמע בשורות טובות משלמה של אסתר ומאמא של זהבה. לפי השאלות שהועלו במקום , אני חושבת שיש טעם לעשות ערב נוסף , בו אנשים יוכלו לשאול יותר ולהתבטא, טובה

../images/Emo151.gifטובה'לה היה מאוד נעים

להכיר אותך ואת הבת שלך,לאורלילי שלנו, אני חושבת כמוך שיש לעשות הרצאה עם שאלות שמתרידות אותנו. ההרצאה לא חידשה כלום כי אנו קוראים באינטרנט על מה שדר' ברק אמר על היין ומיץ הפירות וכל השאר. ההרצאה התחילה מאוחר כי היו מעט מאוד אנשים השעה 7 בערב ולכן המרצים העבירו אותה מהר ובצמצום כמעט ללא שאלות , אין חדש תחת השמש.שנשמע בשורות טובות

גם לי היה כיף להכיר אותך

אריאלה יקרה , מאד שמחתי לפגוש אותך ועכשיו אני כבר יודעת למי אני כותבת. את משהו מיוחד. את צודקת שהזמן היה קצר מדי ואין חידושים מרעישים אך בכל זאת יש צורך לשמוע את הדברים לפעמים כדי להטמיע אותם במעשה. גם יש חשיבות לראות שאת לא לבד ויש עוד אנשים המתמודדים כמוך והנה פגשתי אתמול אישה שהכרתי דרך העבודה שלי והתברר כי גם אביה חולה. מקווה שנוכל להפגש ולשתף בעצות ובחוויות. מאחלת לך שתקבלי תשובה חיובית מביטוח לאומי, יום טוב, טובה

../images/Emo151.gifטובה'לה את משהו משהו

את צודקת טוב להכיר עוד אנשים גם לצאת קצת מהבית זה באמת עשה לי טוב שיצאתי , למעשה הייתי בשיא הכייף לצאת לא חשוב לאן והעיקר יש מי שישמור את הבן זוג, נו חזרנו לילדות כשהיינו יותר צעירים והילדים שלנו היו צריכים שמירה כשיצאנו מהבית , כמה קשה לחשוב שחזרנו לאותו מצב , מי ישמור לי על האוצר?

נילי41

New member
../images/Emo20.gif טובה יקרה

תודה רבה על הדיווח המפורט מהערב בבני ברק. אני שמחה שהיה לכן מעניין, למרות שנראה לי שלא היה דיווח על פריצת דרך כל שהיא במחקר על המחלה. דרכי ההתמודדות די ידועות וכבר דשנו בהן בקבוצות התמיכה השונות וגם בפורום. אבל עצם היציאה, המפגש, ההרגשה שאנחנו חלק מציבור גדול שמתמודד עם המחלה האיומה הזו, אולי זה קצת עוזר. הלוואי וכולם היו באמת רגישים יותר גם אל המטפל בחולה, יתנו את תשומת הלב, יאפשרו לו להשתחרר לפעמים מתפקיד המטפל, שיוכל לצאת לחופש, או אפילו לערב (לפחות כמו העובדים הזרים), יתנו תמיכה וכו'. זה תלוי הרבה בבני המשפחה ובחברים, ברגישות שלהם ובנגישות שלהם... שמחתי שנפגשתם עם אריאלה ואביבה, חבל שיותר חברות פורום לא השתתפו... אני מקווה שיארגנו עוד ערבים מעניינים בקרוב.

hregev

New member
../images/Emo168.gif תודה טובה ובוקר טוב לכולם

תודה על הדיווח בנוגע להרצאה "לחיות עם אלצהיימר" כל הכבוד, אני חושבת שדרכי המניעה למחלה הארורה עבורנו זה קצת מאוחר או אפילו הרבה , אנחנו צריכים יותר להתמקד בדרכי הטיפול ובחיים איתה - בהתמודדות. נכון שהרצאות בנושאים אלה יוכלו לעזור לנו יותר וגם מפגשים כמו שאנו עורכים כיום עם קבוצת התמיכה וגם בעמותה וכמובן גם בפורום אחת מהשניה , ברור שלבעלי נסיון רב במחלה יותר קל לתת מנסיונן לאחרות שהן עדיין טריות בענין. חשוב שההרצאות תעשינה בשעות שיותר קל להגיע. אצלינו עבר פחות או יותר לילה שקט מלבד בשעה חמש וחצי (חושך עדיין) בעלי הדליק את האורות והוא רוצה לקום להליכה, אבל לאחר שכנוע הוא חזר לישון, אבל צריכים להיות עם היד על הדופק ושינה קלה מאוד שמא יהיו הפתעות. להתראות ושהיה יום טוב וכמובן עגול
חני

../images/Emo151.gifבוקר טוב חני'לה

אני לא חושבת כמו המרצים שיש דרכי מניעה לכל מחלה, כי אני מאמינה שניסתרות דרכי ה' , נכון אפשר להקל על המחלה אך היא נמשכת, והחשבון חשבון שמים. לכן אני מקבלת כל מה שה' נותן יותר בקלות כי אני מאמינה שאני צריכה שיפור במעשי ובטבעי. אני מנסה כל יום למצוא מה לא טוב עשיתי ומשפרת , הולכת לפי ספר היצרן שנתן לנו כדי להורות לנו איך לחיות ולהתמודד עם החיים היום יומיים שלנו, נעשה ונצליח וה' ברב רחמיו ירויח.אם אתם רוצים ליראות "נס מצולם" כנסו לאתר www.shofar.net הקליקו וידאו ושם יש את הקטע של הנס המצולם ועוד נס ניסים התותח,היה להם מחלות ממאירות והתרפאו לחלוטין כדי לצפות מסר חשוב

למעלה