ערב לפני "חוצה גולן" - פעם 3

רֶשֶף

New member
ערב לפני "חוצה גולן" - פעם 3 ../images/Emo88.gif

ואני שוב פונה אל חברי הפורום הנכבדים. פתרון מגובש עדיין אין לי, אבל אני כבר ערוך עם "ערכת מסע" לאופניים, כולל תיק-סבל, אוהל סיירים זוגי ושק"ש. אני מתכוון (איכשהו. עוד לא ברור לי איך) להגיע לנווה-אטיב ברכיבה (לפחות חלק מהדרך, יכול להיות שאקבל הקפצה שתחסוך לי איזה 30 ק"מ) עד רדת החשיכה ולנטוע את אוהלי על המדשאה המדוברת. אני מתכוון לנסות לגרום להרשטיק להזמין אותי "למסעדה הכי מפוארת שיש", כי אני מתכוון להתעקש על "הר אדיר" (למרות שיש דרכים חלופיות קלות יותר). כמובן ששום דבר עוד לא סופי ואני אדרש למידה בלתי מבוטלת של ספונטניות (והמחמירים יאמרו - אימפולסיביות) בנושא. עדיין ממתין לתגובות, הערות, הארות, תובנות, עצות, ביקורת בונה, הורסת או מרככת... הכל הולך, רק תנו לי קצה חוט, כי אני מתרשם שאני מטפס על עץ גבוה מכפי מידותי. ובינתיים, מספר שאלות: א. מישהו יכול לשפוך אור על 5.5 ק"מ של ירוק 2308 בין עין גבר לעין עמוקה? ב. מה זה "דרך מע"צ 'כביש משובש'" בין משצר הירדן ללהבות הבשן? האם "כביש מע"צ" זו מילה נרדפת ל"חרא של כביש"? ג. מה זה "כביש פרטי" לאורך קו צינור הנפט? אפשר לנסוע שם? תודות למשיבים.

alonaski

New member
רשף...

על איזו מפה אתה מסתכל?!?!? מאיזה עדכון!?!?... הכביש ממשמר הירדן (=צומת גדות) ללהבות הבשן הוא כביש סלול מצויין שנוסעים בו רכבים!!!
(=תזהר!!) אבל יש דרכי עפר טובות מאוד לרכיבה - לאורך שני צידי הירדן מצומת גדות וצפונה - לתוך עמק החולה!
בין עין גבר לעין עמוקה - זו דרך כבושה לכל רכב! לא אתגרית... אתה יכול לשאול את גדי אלוני - הוא האחרון שאני מכירה שרכב שם (רכיבה משפחתית...
)

רֶשֶף

New member
אלונה...

מסתכל על המפה של טורבו סידי. אלוהים יודע איזה מודל היא. אומרים ש-2000, אבל זה יד ראשונה, מרופא. כאמור, אני רוצא להגיע מכפר הנופש באכזיב לנווה-אטיב. יש לי 6 שעות של אור לנושא (לכל היותר). באורח טבעי, אני רוצה לעשות את זה כמה שיותר מהר (לפני החושך) וכמה שפחות "מכאיב" (יש לי עוד 120 ק"מ לעבור במסגרת ה"חוצה". אני ארכב עם הרבה ציוד אישי, עלי ועל הסבל, ככה שסינגלים בעליה ו"שבילי שפרן" לא ממש באים בחשבון. אני רוצה לחיות עד 120 (לפחות) ככה שכבישים צדדיים ופחות סואנים, עדיפים. כמובן שנוף מהמם ואטרקציות סביבתיות רק יוסיפו לחוויה. אם יש לך רעיונות יצירתיים בשבילי, אשמח לשמוע. כמו כן, מבטיח לא להיעלב אלא לקחת לתשומת ליבי, אם תגידי לי שיצאתי מדעתי ואני לחלוטין לא ריאלי עם התוכנית הגרנדיוזית הזו. תודה.

alonaski

New member
רשף...

צר לי... איבדתי אותך לגמרי!
לא מבינה איך הגעת פתאום לציר של אכזיב-נווה אטי"ב איך זה קשור לציר ששאלת על צומת גדות-להבות הבשן?!?!!?...
ולמה כולם פתאום מסבירים לך על הר אדיר?!?!!?... - איך זה קשור לציר הרכיבה שאתה מדבר עליו?!...

רֶשֶף

New member
../images/Emo41.gif תקציר במיוחד בשביל אלונה ../images/Emo41.gif

אוקי, תנשמי עמוק, לא היית פה איזה שבוע, אויר ההרים מיסטל אותך לגמרי, אבל זו לא סיבה להפוך ירוקה (
). לאט לאט... שישי שבת זה "חוצה גולן", כן? יופי. כולם סיפרו שזו חוויה מרטיטה והיו אפילו כמה שקנו לעצמם, בשנה שעברה, "חוצה גולן" ליומולדת. אז נרשמתי. אבל מה, שלישי עד חמישי אני בנופש משפחתי באכזיב. ואז ניצבתי בפני בעיה מדעית סבוכה: איך מגיעים מכפר הנופש באכזיב ביום חמישי אחה"צ למדשאה של נווה-אטיב ביום שישי ב-7:30 בבוקר, בלי לעבור דרך כפר-סבא ולנהוג 5 שעות? ומה לדעתך הפתרון של "בעלי השריטה"? נכון! רוכבים את זה. אבל מה, הדרך קצה לקצה היא בסביבות 100 ק"מ ויש עליה אי-אלו "עליות קטנות" (שלא לדבר על טיפוס של 800 מטר על פני 8 ק"מ לנווה-אטיב. הח"מ שיתף את הפורום הנכבד בלבטיו ואז בא ההרשטיק הזה וחתם על ארוחה "במסעדה הכי משובחת" אם אני נענה לאתגר. עכשיו, אני מחפש את הדרך הקצרה והקלה ביותר. (והר אדיר זה סתם קוריוז. שישכח מזה). העניין מתחיל להתבהר? או שאת זקוקה לעוד שבוע להירגע בחו"ל?

תמיד ידעתי שאתה בנאדם רציני../images/Emo41.gif

אבל בכלל לא התכוונתי ברצינות כשהצעתי לך לרכב מאכזיב לאטי"ב
מקווה שישאר לך כח לחוצה גולן שאחרת אצטרך לסחוב אותך בעליות.

רֶשֶף

New member
תמיד חשבתי שאני בנאדם שפוי (../images/Emo122.gif)

ולכן גם אני לא מתכוון ברצינות לרכב את כל הדרך מאכזיב לאטי"ב. אני יכול לארגן איזו "הקפצה", שתחסוך לי כמה עשרות קילומטרים. השאלה הנשאלת - האם עוד אפשר להרוויח פה איזו חוויה? נניח אפילו רק הטיפוס מקריית שמונה לנווה-אטי"ב - לא נראה לי סוף העולם. שעה וחצי, שעתיים ואני גומר עם זה (או שזה גומר אותי), לא?

תרכב על הכביש

אל תתפתה לרדת לשטח, יש לך עשרות ק"מ יפים גם שהם על הכביש. במיוחד שאתה לבד.

alonaski

New member
אה... אוקי! טוב, נתחיל בהצעה שלך:

אשמח מאוד לקבל עוד שבוע בקלאב סאלימה!!!
= אם תרצה לממן לי את זה ולמצוא סידור משביע רצון לגבי הכלבים שלי...
- אני אודה לך מקרב לב!!!
לגבי מצב "רגיעותי" - אני רגועה מאוד אבל זה לא צריך להפריע לך בחשיבה לגבי ובתוכניות לשלוח אותי לשבוע נוסף...
קדימה - מחכה לשמוע הצעות רלוונטיות!! ההצעה שלי, בכל מקרה - תקשיב למה ששלמה מציע לך כי שלמה מכיר טוב את הארץ והדרכים הרכיבים בה!
ואני בהחלט סומכת ידיו בעיניין!! והצעה שניה - אל תבהל מהעליה לנוה אטי"ב כי אני די מניחה שכשתגיע למרגלות העליה - תמצא שם תנועה של רכבים עמוסי אופניים עולים לנווה אטי"ב ובטח תוכל לתפוס טרמפ מצויין למעלה
(אגב מה עם שק"ש, אוהל וכד?... - עליך? על האופנים?... קר שם מאוד!!! תתכונן) במיוחד אם תכין שלט ענק שתחזיק ביד: "הלו! עצרו לי! אני רשף המפורסם מהפורום"!!....
זהו? נרגעת?... מקווה שהוקל לך בעצותי אלה!
ולסיום - נותנת לך משימה חינוכית!
כשתחזור לפורום, אחרי החוצה - ספר לנו מהם ראשי התיבות של הישוב: נווה אטי"ב !

רֶשֶף

New member
ר"ת 4 לוחמי סיירת אגוז שנפלו באזור

אבל כמו שאני מכיר אותך, את בטח רוצה שמות מלאים ומספר אישי. לא לדאוג. יש שק"ש ויש אוהל סיירים סגור, קומת קרקע (עם רצפה), שני כיווני אויר + מרפסת (ריצ'רצים וחלון חמוד עם רשת ותריס גלילה). שלמה, כבודו במקומו מונח ואני מוריד בפניו את "הקסדה הצנחנית", אבל כוונתי אכן היתה לרכיבת כביש רגועה עם כל המטען מאחור ועל הגב. מכסימום כורכר כבוש היטב. סינגלים בעליה, אפילו ששלמה נשבע שהם רכיבים, זה קצת למעלה מכוחותי בסיטואציה הספציפית (והרי אנחנו לא רוצים לגרום לגדי לסחוב אותי על הגב במשך יומיים, נכון?
) יש לי רעיון יותר טוב משלט "הלו! עצרו לי! אני רשף"
פרטים בהמשך... תודה.

הר אדיר ? זאת דרך ללא מוצא.

אם אתה מתכוון לטפס עד למעלה, זאת סתם דרך ללא מוצא, שצריך לחזור אותה כדי לרדת מההר.

nirsam

New member
לא יודע אם זה עוזר, אבל....

יש דרך סלולה מאוד יפה שמקשרת בין כביש הצפון למרגלות הר אדיר, דרך מטעי חורפיש לכפר עצמו. הר אדיר על אף גובהו לא מספק תצפית יוצאת דופן בגלל עצים שחוסמים את הפנורמה. בראשו בסיס קשר וזו אכן דרך ללא מוצא. תהנה, ניר

shl17

New member
קצת תשובות

לנווה אטיב אפשר לרכב מלמטה ,שביל אדום משמיר צפונה עד החיבור לקו צינור הנפט זה כביש משעמם ומשובש בנקודת החיבור אליו תחצה אותו למזרח וחפש דרך מטושטשת שעולה מזרחה ,עליה טכנית וקשה עד נחל סער השביל הירוק עובר מעל לנחל והוא רכיב ברובו משם לעין קיניה , מעין קיניה יש הרבה אפשרויות לחתוך דרך השטח עד נווה אטיב מגיעים ממש מתחת לישוב מצד דרום לגבי הגליל אין לי מפה מולי אבל קח מסלול מדהים מסאסא לסוע צפונה בשביל שחור שעושה סיבוב נחמד עם סינגל מענין ועליה מטורפת בסוף(ואתה הרי איש של עליות) משם כנס לנחל פער ,סימון ירוק(לא בטוח) ורד עד חורפייש סינגל מעולה תלול ורכיב כולו מעט אנשים אם בכלל רוכבים שם כך שהוא די בתולי הר אדיר(אם זה ההר עי מתת) הוא סתם טיפוס על כביש לא משהו בכלל

למעלה