ערב קשה עבר על כוחותינו

ערב קשה עבר על כוחותינו../images/Emo7.gif

אז יעלי שכאמור בת 6 שבועות סובלת מזה כחודש מגזים. איכשהו למדתי להתמודד עם הענייו אבל אתמול זה היה שיא . לקטנה כבר לא היתה יציאה יממה וחצי. היא יונקת בלבד ואני יודעת שלפעמים אין יציאות במשך כמה ימים אבל היא כ"כ סבלה ובכתה בכי קורע לב עד כדי צרידות ממש בנסיונות להוציא משהו מהבטן. הגליכול לא עזר וגם הגרייפווטר איבד מהשפעתו. בנוסף לכך היא היתה רעבה והנקתי אותה כשכל פעם במהלך ההנקה היא התכווצה התכווצות חדה בגלל הבטן ובכי קורע לב. לא יכולתי יותר לראות אותה סובלת ככה , נשברתי והתחלתי לבכות ביחד איתה (גם עכשיו כשאני חושבת על זה בא לי לבכות). בסוף בעלי היקר לקח אותה בנסיונות להרגיע. עשה לה מסג´ בבטן וכל מה שרק אפשר. מדדנו לה חום ותוך כדי יצאה חבילה מכובדת למדי שהקלה במעט אך עדיין הילדה התפתלה מכאבים. בסוף לאחר שיבשו דמעותיי ודמעותיה היא נרדמה... עכשיו היא יותר רגועה אם כי הכאבי בטן הללו פוקדים אותה בכל שעות היום. ואני שואלת אתכן... איך אפשר להתמודד עם העובדה שהפצפונים חסרי האונים האלה סובלים ? קשה לי לראותה סובלת כל כך ואני יודעת שזה רק התחלה... עוד יבואו צרות נוספות בהמשך... כאבי שיניים, אוזניים וכו´ מה עושים?

דיאנה1

New member
אשרת, לא זוכרת אם כבר נתתי לך פעם

את המתכון הרפלקסולוגי לשחרור עצירות, בכל מקרה הנה הוא: http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=9230 ומנסיון - זה עובד. תמיד יש איך להקל על הקטנים כשהם סובלים. ובכל מקרה את יכולה להתנחם שאת שם בשבילה, והיא יודעת את זה. וזה בטח מקל עליה. ואת עוד תראי בהמשך איך ההנקה היא תרופת קסם, במיוחד בתקופת צמיחת השיניים. האמת - קצת מוזר לי שיש לתינוק יונק עצירות. אצל בר העצירות הופיעה לראשונה כשהוא התחיל לאכול מוצקים. אולי שווה להתייעץ עם רופא? תרגישו טוב!

תודה, ניסיתי את העיסוי ולא הלך../images/Emo4.gif

אני לא חושבת שזה עצירות כי אני יודעת שעצירות זה רק אם אין יציאה כמה ימים. זה פשוט כי מערכת העיכול עדיין לא בשלה ולכן גם יש כאבי בטן וגזים . ודרך אגב היום בבוקר היא עשתה שוב קקי אך עדיין סובלת מהבטן. יש לנו עוד חודש וחצי אני מניחה עד שיעבור (בתקווה) ואז נתכונן למערכה הבאה... השיניים...

ר-חלי

New member
../images/Emo24.gif לאשרת

אפשר לנסות עוד מסג´ ועם שמן קמומיל + לבנדר זה מרגיע מעט לנשום עמוק וגם כוס תה בשבילך
(רק זה מצאתי חוץ מזה מה את אוכלת? אולי זה מה שמשפיע עליה לי הרופא המליץ לתת כפית מיץ תפוזים כבר בגיל חודשיים פעם ביום

מיץ תפוזים? נשמע לי מוזר

כי אני יודעת שפרי הדר גורם לגזים... והתחלתי לשתות תה מזרעי שומר שאולי יעזור לה... וגם לאכול שומר טרי למרות שאני שונאת את הטעם...

יכולה רק לחזק אותך../images/Emo24.gif

ולתת לך נקודת אור בקצה המנהרה...עמית סבל מגזים ..כל יום בשבע בערב על השעון...הבניין רעד מהצווחות שלו, לא הועיל גרייפווטר ולא מסג´ים..לא בידיים ולא בנדנוד.שום דבר לא עזר להשכיח ממנו את הכאב. כשהתחילו הצווחות מה שהקל...האמבטיה (כי הוא מאד אהב). אין לי מילים לנחם אבל אני כ"כ מבינה מה שעובר עלייך. ביום שהוא היה בן 3 חודשים..כבר היינו מתורגלים וחיכינו לשבע בערב..ואז היה שקט. וזהו זה נגמר.

אמיר.

New member
אז ככה.

לנו היה מזל. רק לראשונה היו כאבי בטן כאלו... לשלשת האחרים - לא .. מה שהציל אותנו היה אורח שנחת אצלנו בסלון (הלכה לו השינה.. מסכן) הוא לימד אותנו להחזיק את הזאטוט באופן הבא: הראש על כף היד, הגוף על הזרוע והרגלים שלו משני עברי המרפק.. מנענעים הלוך ושוב לאורך הגוף (שלכם)... אצלנו זה עזר. בהצלחה. הערת אגב: לילדים ראשונים יש תכונה להכניס אותנו ללחץ ולתרגל על רטוב מאד. התופעות שעשתה לנו הראשונה לא חזרו בכלל עם האחרים.. אולי זה השיטה של העז ?

גם את זה ניסינו...

לצערי עובד רק למספר דקות במקרה הטוב. לגבי ההערה... כנראה שאצטרך לחכות לילד הבא כדי לבדוק אם עניין הילד הראשון זה אכן כך

אמיר.

New member
בשביל תוצאה סטטיסטית מובהקת...

תצטרכו עוד כמה...
בכל אופן - הבעיות עם הגזים עוברות בערך בגיל 3 חודשים. אבללללללללל שווה להתיעץ עם הרופא. אולי יש איזו בעית עיכול ?

אוי אשרתי.זה באמת נורא נורא קשה

כשגלי סבלה לא השתמשתי בכלום, חוץ ממסאז´ים והמון המון במנשא, בטן לבטן. אף תכשיר לא עזר, והם כולם נתרמו הלאה. תחבקי אותה הרבה, ותבכי איתה קצת, ואח"כ תנסי לעודד את שתיכן. זה אידיוטי להגיד, אבל יום אחד באמת מבינים שזה עבר. בלי ששמנו לב. מחבקת אותך
חזק חזק

ר-חלי

New member
לגבי מיץ תפוזים

גם לי בזמנו נראה מוזר לא הנקתי ולכן אני נתתי לה גם מיץ עגבניות

triniti_b

New member
לא לגבי הגזים, אך לגבי העצירות...

שאת מציינת, קראתי בפורום אחר כי מריחת הפיטמה בשמן זית ממש לפני ההנקה יכולה לשחרר תוך רגעים מועטים את העצירות אצל התינוק. בהצלחה

היי שוב. הבנתי שאת מניקה אז

יש מאכלים שכדאי להימנע מהם כמו-חלב פרה,פרי הדר,חומוס ושעועית. להמעיט בקפה ובשוקולד... ואם גם זה לא..אז להתכונן לערבים מתישים.. עכשיו שאני נזכרת אני צוחקת..איך ההורים שלי התגייסו לעזור לנו..ופשוט היינו מעבירים אותו..מחפשים תנוחה. עד שזה יעבור. אבל זה היה פשוט סיוט אחד גדול!

אשרת, אני עוד זוכרת את הימים ../images/Emo10.gif

של הגזים, ואיך אחרי יומיים של "אני לא נותנת תרופות" עברתי את כל התרופות אחת אחרי השניה (מההומופאטיות לרגילות) שרק לא תסבול... ומה עזר - אני שתיתי המון תה שומר וככה נפתרה הבעיה! (מניקים מניקים..) יש כאלה שנותנים לתינוק(ת) לשתות אבל לא רציתי לתפוס לבר מקום של חלב בקיבה, אז שתיתי בעצמי (התחלתי מחליטה ועברתי לתה של גרבר בגרגירים כי זה מהיר ואפשר להכין פושר) ומה אני אגיד לך- קסם!! מקווה שיעבור מהר ואל תדאגי, יש הפוגות בין הגזים לשיניים..

עודדת אותי בקטע של ההפוגות

בין הגזים לשיניים. בכל אופן התחלתי לשתות תה שומר ואני מקווה שזה יעבוד. אני גם התחלתי לאכול שומר טרי.

נעה גל

New member
אצלנו כלום לא עבד ../images/Emo10.gif

איתמר צרח כל זמן הערות שלו בגלל גאזים. הוא היה אומלל, ואני הייתי פקעת עצבים. שום תרופה לא עזרה (ועברתי על כ-ו-ל-ן), שום מסאז´, שום כלום. בגיל שלושה חודשים הכל נעלם. כאילו לא היה. ולגבי העצירות - תינוק שיונק יכול גם לא לעשות קקי במשך שבוע, וזה עדין נחשב בטווח הנורמלי.

אל תאבדו תקווה ו... סבלנות.

לעלי - בני הבכור - היו כאבי בטן עם התכווצויות וצרחות וכל השכונה ידעה שיש תינוק סובל באזור. מה שעזר (אחרי הרבה נסיונות אחרים) זה חליטה של זעתר. איך מכינים? קונים בבית טבע שקית של עלי זעתר מיובשים. על כפית עלים שופכים מים רותחים ונותנים להתקרר. אח"כ מסננים דרך בד (חתיכת סדין ישן הכי טוב בגלל שאין חורים להבדיל מחיתול בד) ונותנים לילד לשתות. אפשר להמתיק מעט בסוכר ענבים לימים הראשונים כדי לשכנע את הזאטוט לשתות, אח"כ מורידים הסוכר בהדרגה. כמובן שניתן לשנות את מינון העלים ביחס למים. אצלינו זה עבד מהלגימה הראשונה ובכל יום שקצת התרשלנו מיד הילדון זעק. זה נפסק אחרי גיל חצי שנה, קשה לי להגיד בדיוק מתי. ד.א. הוא ינק מלא ללא תוספות והכאבים היו גם שלא אכלתי את כל מה שממליצים לא לאכול עד שהתחלנו עם התה, ואז יכולתי לאכול הכל והילד לא סבל. לבני השני היו מעט גזים בשעות קבועות שחלפו סביב גיל 3 חודשים. כמובן שנעזרנו בתה ה"קסמים". לבני השלישי אין בכלל כלום - זה תינוק בהזמנה. (המלצתי: להתחיל מהילד השלישי...) גם תנוחה שיכולה להקל: 1. כמו שכבר משהו כתב - התינוק על הזרוע של ההורה. 2. ההורה עומד ומכופף את הברכיים בעוד התינוק נשען כשגבו על חזהו של ההורה. קשה אבל די עוזר לזאטוט. שיהיה בהצלחה. ספרי מה עבד...

למעלה