ערב שישי וזמן פנוי

ערב שישי וזמן פנוי

מה אתם עושים עם הזמן הפנוי שלכם? מה זה בכלל זמן פנוי? אולי זה בכלל סטייט אוף מיינד. משהו שאפשר להרגיש בראש, גם כשאתה מלא בעיסוקים. אולי להפך - כשנוצר מצב של עודף זמן פנוי - זה משתלט עליך כמו טפיל, ושואב עוד ועוד.. איך אתם מתכוונים להעביר את השישי-שבת? מה עושים? מה הייתם רוצים לעשות ולא עושים, בגלל שיש דברים או מחשבות שעוצרים אתכם? ואיך עבר היום שלכם עד כה? בקיצור שרשור ערב אנשים יוצא לדרך

לקשמי

New member
יום שישי את יודעת

עוד מעט (בערך עוד שעה) יבואו לבקר אותי אבא שלי ואחותי, כפי שקורה כמעט כל שבוע-שבועיים בסופ"ש. איך עבר היום? אז בבוקר, אחרי המדיטציה, ארוחת בוקר, תרגילי פיזיותרפיה ושאר דברים שגרתיים, יצאתי לקנות עיתון כדי להתחיל לחפש עבודה. אבל מה, כנראה שנפלה עלי מן עצלנות של סופשבוע, לא היה לי כח להתחיל להתעסק עם זה אז אני דוחה את זה ליום ראשון (אבל רק ליום ראשון!), במילא ביום שישי לא יהיה כל כך מי שיענה לפניות שלי. אחר כך גלשתי קצת במחשב, אבל אחרי כמה זמן נהיה לי כאב ראש מרוב גלישה אז כדי להעביר את הזמן הלכתי לעזור לחבר'ה במרכז ליוגה (עבודה התנדבותית). זמן פנוי אני מעבירה בדרך כלל בקריאת ספר טוב, הליכה לאורך הטיילת של תל אביב או בפארק הירקון, בישול (תחביב יחסית חדש שלי), או סתם גלישה באינטרנט. לגבי מחר, אולי אצא לפארק הירקון, אם אצליח לעשות את זה לפני השעה של המנגלים (אני צמחונית, לא יכולה לסבול ריח של בשר חרוך על האש) או שאצא לחוף הים או אלך לבניין האופרה. יש שם חנות ספרים שאני אוהבת לשבת בה ולקרוא. העיקר אצלי זה להיות עסוקה, ולא משנה במה.

BellA עלמה

New member
זמן פנוי זה בהחלט סטייט אוף

מיינד. הראש שלנו תמיד אוהב להיות בעשייה וקשה לו להרפות. היום הייתי באיזו מדיטצייה שהייתה חביבה . הסוף שבוע אני בדרך כלל משתדלת לתת אותו לעצמי , לחבר , לחיות שלי. עודף זמן פנוי כמו אפס זמן פנוי זה לא טוב (מהקיצוני האחד לשני).

מדיטציה -

התחלתי ללמוד את העניין (שבועיים בסה"כ) וממה שהבנתי - מדיטציה היא בדיוק הכלי שמלמד את המיינד שלנו - לעצור, ולשתוק. זה כלי עזר מאד גדול, במיוחד בעולם שלנו, המערבי, שסוגד למיינד.

במדיטציה - (למיטב הבנתי)

יש דגש גדול על התמקדות במנטרה מסויימת, או אובייקט מדיטציה. מנטרה = יכולה להיות מילה מסויימת, שאם חוזרים עליה שוב ושוב, אז אין יכולת לחשוב על משהו אחר במקביל, ואז המיינד משתתק. אובייקט מדיטציה = משהו להתרכז בו. למשל הנשימה. לשאוף. לנשוף. ואז, שוב, אותו הישג: המיינד לא יכול לחשוב על משהו אחר במקביל, ומשתתק. בהרפייה, אין את הדגש הזה, מה גם שהתנוחה היא של שכיבה - מצב של "הירדמות" לגוף, בעוד שבמדיטציה התנוחה מעודדת מצב של עירנות.

לקשמי

New member
הבדל גדול

הרפיה היא מצב שבו את מרפה באופן מנטלי ופיזי את כל שרירי ואיברי הגוף על ידי שליחת פקודה לכל איבר להרפות ועל ידי נשימה איטית ועמוקה. ההרפיה בסך הכל מביאה אותך למצב רפוי, כשמה כן היא. מדיטציה היא טכניקה להתבוננות פנימית, היא בעצם סוג של חקירה עצמית. במצב של מדיטציה ניתן להתבונן על ההכרה, על סוגי המחשבות שעוברות, על המצב המנטלי בכלל ובכך ניתן ללמוד את עצמנו. כמו כן, במדיטציה תשומת הלב נחה על נקודת ריכוז מסוימת שנבחרה מראש (למשל בטכניקה שאני מתרגלת נקודת הריכוז יכולה להיות בין גבות העיניים או במפתח הלב) ומשולבת תוך כדי כך חזרה על מנטרה. ההבדל הוא הן בטכניקות ובעיקר במטרה של כל אחת מהן.

BellA עלמה

New member
שאני עושה הרפיה כחלק מהצ'י קונג

מתחילים מתרגילי נשימה למרידיינים (צ'קרות) מתרגלים פשוט להיות להתבונן פנימה ולהיות איפה שאנחנו. התרגול נעשה בישיבת לוטוס (מזרחית בערך)

לקשמי

New member
יש הרבה טכניקות הרפיה

כמו שיש הרבה טכניקות מדיטציה.
אני חושבת שההבדל הוא בעיקר במטרה. המטרה של המדיטציה היא להגיע בסופו של דבר למצב שנקרא סמדהי, תודעה שבה חווים אחדות עם היקום ועם כל מה שקיים. אבל זה כמובן מצב מאוד גבוה שלוקח המון שנים עד שמגיעים אליו. המטרה הראשונית היא כאמור חקירה עצמית והתבוננות.

setonr

New member
ללהבה -האם אפשר לעבור לערוץ

הקשר השני לדסקוסים במשורה. אולי לא מתאים לך בשבת...

s h i r k u s h

New member
זמן פנוי ../images/Emo3.gif

מאחר ואני עובדת במשמרות יש לי זמן פנוי בין לבין, כך שאני בד"כ באינטרנט, רואה טלויזיה, נפגשת עם חברים, מסדרת ומנקה את הבית כי ההורים בחו"ל והשבוע אני רוצה להתחיל לעשות ספורט- הליכות וכו', לחזור לכושר, להתחיל לאכול יותר בריא גם ולא את כל הפיצות שמיצות למינהן... אני אוהבת גם לקרוא ספרים טובים, מגזינים כמו הקוסמופוליטן או לאישה וסתם לגלוש בנט.

למעלה