ערגונות ואלתורים בנוסח בלוז מעורב זעירא

מוגג

New member
ערגונות ואלתורים בנוסח בלוז מעורב זעירא

אילו מילים וביטויים חידש ר' מאיר? מתי הוא סטה מהדקדוק האקדמי לטובת מזמוז חופשי של השפה. אני נזכר ב"ערגונות". "זירעי קיץ" בחיריק חלף שווא. "הימאני מהינחם" במקום "מאני" בפיעל. אגב, יש למישהו את המילים המקוריות לשיר "רחל" בביצוע של מאיר ז"ל?

מי ייתן והחיפושים שלך יישאו פרי הילולים מתוק

בתקופה האחרונה אני שומעת את מאיר אריאל ברדיו. אולי אני טועה, אבל נדמה לי שעכשיו משמיעים אותו יותר. בהתחלה היית נמנעת מלשמוע. הייתי קמה, ניגשת למטבח, מרתיחה את המים ומכינה לי עוד כוס קפה ענקית, להעביר את הכאב. ואם לא קפה אז כביסה - זאת גם אפשרות . במקרים קשיים במיוחד הייתי מכבה את הרדיו או מחליפה תחנה ונהרות המלח היו זורמים מעיני ומרטיבים את השטיח. הרגשתי כאילו מאיר אצלי, בסלון. וקולו טס בטיסה ישירה לתוך מסדרונות ליבי. כשאומן מתקרב ומתחבר לאמת הפנימית שלו ומשם הוא משדר אז דבר ראשון זה נוגע ותופס אותך במקום הכי עמוק שאתה מכיר. וכך בעצם דרכו אתה מתקרב לעצמך- אין לך ברירה. זה נכון שכל אדם על האדמה נושא את קולו. ואין שני בני אדם שקולותיהם זהים לחלוטין. טביעת הקול מאפשרת לזהות את בעל הקול גם אחרי עשרים שנה. זכינו. לא ניראה לי שאלו המילים שאתה מחפש. גם אני אשמח, לשמוע את הביצוע של מאיר ז"ל לשיר רחל. מי ייתן והחיפושים שלך יישאו פרי הילולים מתוק. רחל ביצוע: רונית שחר מילים: מאיר אריאל לחן: רונית שחר, לואי להב וחן לי פישמן רחל, היגלי לי האבן כבדה על הבאר, הצאן צמאו למים. היגלי יפת תואר יפת מראה שאגול את האבן אשקך ואבכה רחל. רחל, היגלי לי הסלע כבד על הלב מאין אמצא כוח? היגלי באמיתך ובצידקך תואר כמו אמת ומראה כמו צדק רחל. אל תמנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה שאי את נהי תמרורייך השמעי קול ברמה המאני מהנחם רחל. רחל, היגלי לי האבן כבדה על הבאר, הצאן צמאו למים היגלי יפת תואר יפת מראה שאגול את האבן אשקך ואבכה רחל. וַיְהִי כַּאֲשֶׁר רָאָה יַעֲקֹב אֶת-רָחֵל בַּת-לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וְאֶת-צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וַיִּגַּשׁ יַעֲקֹב וַיָּגֶל אֶת-הָאֶבֶן מֵעַל פִּי הַבְּאֵר וַיַּשְׁקְ אֶת-צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ: וַיִּשַּׁק יַעֲקֹב לְרָחֵל וַיִּשָּׂא אֶת-קֹלוֹ וַיֵּבְךְּ:

../images/Emo140.gif

יקרה, איזה מילים מרגשות, נגעת לי עמוק אז תודה. וכדי קצת להקל אגלה לכם שהשיר המדובר יהיה באוסף החדש בביצועו של מאיר, יש למה לחכות.

מוגג

New member
../images/Emo51.gif

אכן, אילו אינן המילים המבוקשות. מאיר שר נוסח שונה ("סבתא של יחיאל כהן היתה קוראת"). ואת הביצוע ניתן לשמוע כאן.

ממש יפה

ואי אפשר שלא להזדהות עם המילים. שכן. הקשר הכל-כך מורכב עם האדם \ הוא היכולת להרגיש אליו כל-כך קרובים - ואז כל שיר, כל הגיג - גורמים לתחושות שמנגנות עליך כמו אורגן חשמל. פעם שמעתי את תרצה אומרת: "כל עוד משמיעים את מאיר, מראים אותו, ומדברים עליו - הוא חי!!" אז הפורום מתפקד, אנחנו מדברים... ומאיר... מאיר חי. שבת שלום לכל.

דבש ניגר מריח הדרים../images/Emo210.gif

להתמוגג, שמעתי את הביצוע באתר - ותודה כי לא שמתי לב לשיר הזה קודם לכן.- בחזקת שפן לבן ששלפת מהכובע בדומה לשפן הצבעוני ששלפה שירז – תודה, תמיד יש למה לחכות.
הסתכלתי לפה, הסתכלתי לשם לכל הכיוונים הסתכלתי ובשתי עינייך, פפינו, שוב נתקלתי אתה העומד מצדדי? האם זאת נטייה ברורה או הרגל? ומה זה אומר? - שאתה לצידי? בכל אופן, דע ש... זה מאוד מחמיא לי.- תודה.
דופק על דלתי מרום, אתה בועט בשערי משלים שלום בחצרי ואין מילים יפות יותר ממה שכתבת פה בשביל לחתום דיון זה תודה רבה לך מקרב ליבי
שבוע שקט ורגוע

אני בדרך כלל נוטה. לעיתים זה באופן ברור.

ורק לעיתים זה הרגל שמתרגל. אנחנו כבר לעסנו את המסטיק של עצמנו לעוס וירוק והנה באת עם העברית שלך. יש להניח שבא לך טבעי... ואדרבא. ספרי קצת לעם מי את ואנא את באה, כי בתמונה ששמת את סתם נראית כוסית לא מעניינת.

למעלה