ערד-מצדה בזכות שני חברה נפלאים

viczan1

New member
ערד-מצדה בזכות שני חברה נפלאים../images/Emo140.gif

ביום רביעי נענתי להזמנתו של ליאור-liorca-ל"טיול" מערד למצדה. האמת לא חשבתי פעמיים . א'. כיוון שבמפתיע קיבלתי יום חופש על חשבון החברה.
ב'. המסלול מערד למצדה קסם לי מאוד. תאור המסלול. התחלנו מערד,איזור בתי המלון,נכנסנו לשביל ירוק ,התחברנו לאדום כ 1 קמ' מזרחית מהאנדרטה,רכבנו על אדום בכיוון צפון מזרח,לאורך נחל יעלים,בדרך חצינו את נחל מנחם לכיוון הר יונתן. לאחר שעקפנו את הר יונתן,הגענו לנחל אמונים.כאן החלטנו לא להמשיך באדום אלא לרכוב על שביל לא מסומן שפונה דרום מזרחה, כך שלא נצטרך לטפס על הר ממול.למרות שהארכנו במעט את המסלול,היה כדאי. שוב התחברנו לירוק (שביל 4*4)לכיוון צפון,בדרך חצינו את נחל קנאים ונחל מצדה ,עד לכביש שמחבר את ערד למצדה. כאן אני רוצה לציין שרוב השביל האדום הינו שביל גמלים צר ולפעמים לא נראה שביל כלל שזרועים בו סלעי צור,לא מומלץ למתחילים,מצריך מיומנות טכנית ,מאוד מומלץ להצטייד במגנים,ומי שהתחבר לא מזמן לפדלים עם קליטים,מומלץ לרכוב לא מחובר.(מתוך ניסיון בהמשך) ולסיכום,מסלול עם נופים מדהימים,רוב המסלול עובר בשבילי גמלים צרים עם קטעים לא מעטים שלא ניתנים לרכיבה.הקטע הירוק האחרון הינו שביל 4*4 ונוח לרכיבה.אורך המסלול כ 30 קמ'. עכשיו לעניין העיקרי של הטיול ולמה אני מציין ב"זכות" שני החברה,-ליאור וגורי- . ובכן באמצע הטיול בקמ' ה 14 נתקלתי בסלע שגרם לי ליפול כשאני מחובר לאופניים ולהפצע.לא שבר ולא חתך אלא מכה יבשה בחזה מהכידון שגרמה לקשיי נשימה. לאחר התאוששות קלה המשכתי למרות הכאבים והקשיי נשימה, עד לסוף המסלול ב"זכות" שני החברה הנפלאים האלה שמאוד עזרו ותמכו.
בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל בפניהם על זה שהטיול התארך מעל הזמן המשוער. בקשר אלי,אני מרגיש
,פרט לכאבים בחזה שיחלפו להם מן הסתם. ושוב
ליאור וגורי.

dan st

New member
היי ויקטור ../images/Emo24.gif../images/Emo66.gif

מקווה שתחלים מהר "מהמכה היבשה" ושתזכור טוב את המסלול כדי שנוכל לעשותו יחד בהמשך...

Nadav Fix

New member
היי ויקטור ../images/Emo24.gif

היה חבל לי לשמוע על הנפילה בתקווה שיעבור לך מהר. תרגיש טוב ..

מאדמאן

New member
../images/Emo41.gifויקטור - החלמה מהירה

אני חושב שאתה כבר מקצוען... כוכב
תרגיש טוב. אני לעומת זאת חזרתי מטיול מדליק לשמורת אלונה עמיקם גבעת הרקפות נחל חלמית עין חלמית נחל ספלול וחזרה. היה מלא בוץ ומים ומלא לכלוך קרבי.

תהיה בריא !

אם אתה מרגיש מחר שהכאבים לא עברו, קפוץ לרופא. אפשר לסדוק צלע ממכה כזו. (לפי התיאור שלך לא נשמע כמו שבר)

boazw

New member
אז לא נראה אותך בשייפ נתניה השבוע?

החלמה מהירה! בעז

tal bs

New member
ויקטור,../images/Emo24.gif

כול הכבוד על הנחישות להמשיך למרות הכאבים... תרגיש טוב ומהר עוד נחזור ביחד לשביל האדום ו"נראה לו" ושוב, תרגיש טוב טל

yahadas

New member
תגיד ויקטור- אתה פולני../images/Emo12.gif

גם נפצע
וגם מבקש סליחה
? העיקר שאתה בסדר, תרגיש טוב טוב טוב

liorca

New member
העיקר הבריאות...

לא כל טיול מתחיל ומסתיים לפי התוכנית. לעיתים טיול של 2.5 שעות מתמשך ל-6 שעות וצריך לקחת זאת בחשבון. למרות התקרית הקשה שקרתה לויקטור, מסלול הגמל האדום היה חוויה ואני מקווה שבפעם הבאה המסלול יזרום יותר בקלות. למרות הכל מאוד נהנתי. והכי חשוב איחולי החלמה מהירה לויקטור שלמרות המכה הקשה שספג בחזה הצליח להתאושש ולהמשיך עד הסוף. (אני בשלב מסוים, מייד אחרי הנפילה, כבר התחלתי לחשוב על תירגולת הנחתת המסוק שלמדתי בצבא..).

liorca

New member
ועוד אחת...

סמוך למועד הנפילה, הגיעה אורחת הגמלים לעזור...

viczan1

New member
ליאור../images/Emo70.gif מה ,אתה רציני../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

עד כדי כך
שחשבתה להנחית מסוק
בכל מקרה ,מחר נראה על פי צילומי הרנטגן. יללא ביי

moshep10

New member
ויקטור

החלמה מהירה,שתרגיש טוב,מקווה להפגש שוב במהרה.

shaul12

New member
תהיה בריא

העיקר תמשיך לרכב, מכל נסיון לומדים משהוא .העיקר הבריאות והאופניים

yoffer

New member
../images/Emo122.gifהי ויקטור!

א. טוב שנהנת מהטיול ב. החלמה מהירה, פעם הבאה אל תיפול על הכידון!!!

למעלה