ערד-מצדה בזכות שני חברה נפלאים../images/Emo140.gif
ביום רביעי נענתי להזמנתו של ליאור-liorca-ל"טיול" מערד למצדה. האמת לא חשבתי פעמיים . א'. כיוון שבמפתיע קיבלתי יום חופש על חשבון החברה.
ב'. המסלול מערד למצדה קסם לי מאוד. תאור המסלול. התחלנו מערד,איזור בתי המלון,נכנסנו לשביל ירוק ,התחברנו לאדום כ 1 קמ' מזרחית מהאנדרטה,רכבנו על אדום בכיוון צפון מזרח,לאורך נחל יעלים,בדרך חצינו את נחל מנחם לכיוון הר יונתן. לאחר שעקפנו את הר יונתן,הגענו לנחל אמונים.כאן החלטנו לא להמשיך באדום אלא לרכוב על שביל לא מסומן שפונה דרום מזרחה, כך שלא נצטרך לטפס על הר ממול.למרות שהארכנו במעט את המסלול,היה כדאי. שוב התחברנו לירוק (שביל 4*4)לכיוון צפון,בדרך חצינו את נחל קנאים ונחל מצדה ,עד לכביש שמחבר את ערד למצדה. כאן אני רוצה לציין שרוב השביל האדום הינו שביל גמלים צר ולפעמים לא נראה שביל כלל שזרועים בו סלעי צור,לא מומלץ למתחילים,מצריך מיומנות טכנית ,מאוד מומלץ להצטייד במגנים,ומי שהתחבר לא מזמן לפדלים עם קליטים,מומלץ לרכוב לא מחובר.(מתוך ניסיון בהמשך) ולסיכום,מסלול עם נופים מדהימים,רוב המסלול עובר בשבילי גמלים צרים עם קטעים לא מעטים שלא ניתנים לרכיבה.הקטע הירוק האחרון הינו שביל 4*4 ונוח לרכיבה.אורך המסלול כ 30 קמ'. עכשיו לעניין העיקרי של הטיול ולמה אני מציין ב"זכות" שני החברה,-ליאור וגורי- . ובכן באמצע הטיול בקמ' ה 14 נתקלתי בסלע שגרם לי ליפול כשאני מחובר לאופניים ולהפצע.לא שבר ולא חתך אלא מכה יבשה בחזה מהכידון שגרמה לקשיי נשימה. לאחר התאוששות קלה המשכתי למרות הכאבים והקשיי נשימה, עד לסוף המסלול ב"זכות" שני החברה הנפלאים האלה שמאוד עזרו ותמכו.
בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל בפניהם על זה שהטיול התארך מעל הזמן המשוער. בקשר אלי,אני מרגיש
,פרט לכאבים בחזה שיחלפו להם מן הסתם. ושוב
ליאור וגורי.
ביום רביעי נענתי להזמנתו של ליאור-liorca-ל"טיול" מערד למצדה. האמת לא חשבתי פעמיים . א'. כיוון שבמפתיע קיבלתי יום חופש על חשבון החברה.