ערד מצדה דרך הגמל האדום?

• פותח הנושא bez
  • פורסם בתאריך

bez

New member
ערד מצדה דרך הגמל האדום?

מישהו יכול לתת לי תאור מסלול או אפילו מפה . תקנו אותי אם אני טועה,זה לא המסלול שעובר במעלה ענבה? כמה זמן להערכתכם לוקח הגמל האדום וכמה מעלה ענבה? מודה לכם מאד אריק

bisley1

New member
לא מזמן התענייתי בדיוק באותו ->

המסלול וקיבלתי המון תיאורים והסברים לגביו, גש בפורום לדף 3 ותמצא שם את כל התשובות לבקשותיך ויותר, חפש "בקשה לעזרה במציאת מסלול" (הנושא בעיקרון מדבר על שלושה אופציות אבל המרכזית היא ערד מצדה עין בוקק. אנחנו אגב מתוכננים לצאת לשם בתחיל אפריל, (פרטים יפורסמו קרוב יותר לתאריך היעד). אז בהצלחה, ואם יש לך שאלות נוספות אז................. BISLEY1

bez

New member
ובכן אלונה יקרה:

א.תודה לך אל תשומת הלב הגדולה ב.מעולם אבל מעולם לא פיקפקתי ביכולתה של מפת סימון שבילים להראות לי את הדרך או לשמש כמקור צל שאין צל בנמצא או כמפת שולחן(בגרסה המנוילנת שלה) או אפילו כמצנח במידה ם אני שואט לכוון מעלה יאיר בלי מעצורים.אך עם כל הכבוד לגב' מפה ,שלי לפחות לא צברה ניסיון במסלול המסויים הזה(עדיין צעירה-הוצאת 2000) הפניה לאשני הפורום הנכבדים היא בעיקר ע"מ לחלוק מניסיונם.שכן מי כמוך יודע ,הנסיון כן קובע! הבקשה למפה סרוקה היא ע"מ לוודא את המסלול מול גברת מפת סימון שבילים שלי. ג. אני מודה לך על תאור המסלול

alonaski

New member
אריק, שמע לי:

לטובתך! תמיד תמיד כשאני יוצאת לשטח אני לוקחת איתי מפת סימון שבילים של האזור! ואני מדריכת טיולים כבר 10 שנים ואפילו כשאני חוזרת לאותו המסלול שאני מכירה בעיניים עצומות כי עשיתי אותו 67 פעם עד היום... כשהמפה איתי - אני תמיד יכולה לשלוף אותה ולוודא עם עצמי כמה ק"מ עוד נשארו לי, מה אופיים והאם יש דרכים אחרות מעניינות באזור שאולי שווה לי לנסות לעשות סטיה קטנה מהמסלול המתוכנן כדי להכיר אותן... או אם יש איזה מכשול על המסלול - המפה עוזרת לי למצוא דרכים חלופיות... וכד'. לפני שנה, טיילתי עם קבוצת חברים במדבר יהודה במסלול שאני מכירה די טוב. אחד החברים נפל מהאופנים נפילה מאוד כואבת שנאלצנו להזמין את יחידת חילוץ ערד (שהזמינו, כשהגיעו, את החילוץ המוסק של 669 ). אני - שהיתה איתי המפה ביד, תדרכתי בנייד את ראש הצוות - יכולתי לתת לו נ"צ מספרי מדוייק של איפה אנחנו נמצאים ולתת לו תיאור מדוייק איפה אנחנו נמצאים: כמה ק"מ מתחילת המסלול הכחול או מפיצול השבילים הזה והזה וכד'... מפת סימון שבילים של אזור הטיול - היא מצרך הכרחי בדיוק כמו פנימית רזרבית, אם לא יותר מזה!! ובכן, לאחר ההקדמה הארוכה, להלן ההסבר שלי: קפוץ לחנות הטיולים הקרובה או השג לך מפת סימון שבילים (ואם אתה ממוצא רומני, אז: גנוב לך מפת סימון שבילים...
סתתתתתתתם!!! בצחוק!!!) עדכנית של דרום מדבר יהודה. פתח אותה ותזהה מאזור המלונות בערד יורד שביל (כמדומני ירוק) לצד דרום, עד.... לערוץ הנחל. בערוץ הנחל - שביל סימון אדום עליו אתה רוכב ועוקב אחריו עד.............................. שהוא מסתיים בצומת דרכים של שביל כחול. אתה פונה שמאלה בכחול ויוצא למצדה
שאלות?...
אשמח לענות ובטח גם גדי ישמח להצטרף ולענות לך (וגם יורם חן שרכב את המסלול הזה לפחות פעמיים...
)

JacobLevin

New member
וריצית רכסים למסלול

אחרי שתאמץ את ההמלצות של אלונה בנושא המפה, הנה קישור למסלול שבוצע על ידי רכסים, כולל קבצים ל-GPS. וקישור לתיאור הטיול. בילוי נעים.

אריק שמע לי..... ../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

קח לך את אלונה לדרך
וכל מה שאתה צריך לעשות מרגע זה הוא לרכב אחריה - אבל דיר באלאק
- תזהר איפה שאתה יורד בעקבותיה....

alonaski

New member
אתה רואה אריק.. - אמרתי לך שגדי

ישמח לייעץ לך...
אבל לא שיערתי שאלו יהיו עצות אחיתופל!...
חחח...
)) סתם בצחוק!!! אבל אם תרצה לקחת אותי השבוע איתך לבארי - אשמח ביותר!!!
ואם תרצה לקחת אותי איתך לשביל הגמל האדום... גם אשמח מאוד!!!

shl17

New member
מעלה ענבה גמל אדום

אין קשר בניהם מלבד העובדה שהם מסומנים באותו צבע לך לפי התיאור של אלונה (רק שהסיום הוא על ירוק ולא כחול) בשלב מסוים האדום עוזב את נחל יעלים אתה יכול (זה המסלול הבטוח) להמשיך איתו . או שניתן גם להמשיך בנחל יעלים עד למפגש עם סינגל מסומן שחור לקחת בו שמאלה (צפונה) ולהתחבר לירוק שעולה למצדה (סוללה) בקשר למעלה ענבה הדרך עד למעלה נחמדה אבל אל תתפתה לרדת אותו כי אתה צפוי להליכה מבאסת וארוכה (לא רכיב בכלל) וגם תצמא את עצמך למרגלות המצדה כך שאם השארת את האוטו למעלה אתה בסרט. תאמין או לא אבל אנחנו עשינו את השטות הזאת שנה שעברה(בעקבות המלצה של חזי משדה בוקר שכתב שיש קטעי הליכה במעלה ענבה.יש רק הליכה) נאלצנו לאחר דין ודברים עם השומר לטפס את שביל הנחש בחושך עם האופניים בטול בקשר לזמנים השיא שלנו בגמל האדום מהנקודה שהירוק נשפך אליו עד למפגש עם הירוק שעולה למצדה 57 דקות בשביל פעם ראשונה תקציב לענין 3 שעות

יורם חן

New member
מידע נוסף ../images/Emo36.gif

ראשית תיעזר במנוע החיפוש של הפורום להעלות מידע נוסף שכבר נמסר פה בפורום על המסלולים הנ"ל. לגבי הגמל האדום, מומלץ לצאת מהמלונות בערד והתחבר אליו דרך הסינגל הירוק (בתחילתו הוא דאבל) היוצא מהכביש מערבית למלונות. בסוף הגמל האדום מתחברים לדרך 4X4 סימון ירוק ועימה שמאלה לכביש ערד מצדה מערב. לגבי הציר של מעלה ענבה, כדאי לצאת מהמלונות על הכביש למצדה מערב, אחרי בית הקברות ימינה לכחול, ירידה מהירה לנוקדים, חציית הכביש, כניסה לשחור לכיוון בריכת צפירה , שמאלה לאדום שחוזר בהמשך לשחור- ימינה בשחור ומייד שמאלה לאדום של מעלה ענבה. במעלה ענבה עצמו, תצפית מרהיבה- דיר באלאק, לא לרדת כי תלכו הרבה ברגל, לאחר התצפית תחזרו אחורה ותתחברו לכחול המוליך למצדה מערב. אם ההסבר לקוני מידי, תרים יד ואשתדל לפרט יותר

למעלה