ערד- מצדה עזרה ....

yarapap

New member
ערד- מצדה עזרה ....

שלום ! סליחה על הבורות... אני חדש בעסק.. אני רוצה לתכנן טיול ליום שישי הקרוב לערד-מצדה, לכמה חברים וחברות מהעבודה בעלי אופניים ממוצעות + וכושר טוב, אני רואה שזה מסלול פופולרי ורציתי לשאול כמה שאלות: 1) מה רמת הקושי ? 2) מה המרחק והאם יש כמה אופציות למסלול ? 3) האם יש אופצייה לסיים את המסלול באיזור ים המלח? (בירידה איכותית..
) המלצות
תתקבלנה בברכה !! ת ו ד ה ר ב ה !!

XCrider

New member
בתור אחד שעשה את המסלול...

1. קושי בינוני+ רק שימו לב שיש כמה ירידות קצת מפחידות... 2. כ-40 ק"מ לפי מה שדווח כאן בפורום. 3. לי אישית לא ידוע, אבל רואים את ים המלח מהדרך, אז כמו שאומרים: when there is a will, there is a way... ולגבי אופניים ממוצעות, מה זה ממוצע? עם אופני ברזל פשוטות (אפילו עם הילוכים) לא הייתי אומר שיהיה קל... אבל עם אופני הרים סבירות (אפילו ברמת כניסה) לא צריכה להיות בעייה. בעיקר הייתי ממליץ להזהר בירידות הטכניות למי שלא מנוסה. שתהנו וכדאי להזדרז לפני שכל הפריחה נעלמת...!

bez

New member
כנס

עשיתי את המסלול לפני שבוע,יופי של מסלול הנאה צרופה ! מעט פרטים:בתחילת המסלול ,במידה ותתחילו מהמלונות,יש אפשרות לרדת מהירוק לסינגל מדהים כיוון כללי מערב(אורכו כ-3ק"מ עם מדרגות סלע וכל הדברים שגורמים לנו להתרגש מהמילה סינגל)הבעיה עם הסינגלון הנ"ל היא:שהוא זורק אותך לנחל שזורם במקביל לנחל יעלים(תוואי המסלול)לא זוכר את שמו.במידה והחלטתם לרכב את הסינל הזה יש אפשרות להמשיך עם הנחל,הוא מתחבר בסופו של דבר לנחל יעלים או לטפס על הרכס מימין(אם הכוון הוא למטה)ומייד אחרי הרכס תוכלו לראות את נחל יעלים. אם מראש תוותרו על הסינגל ותרכבו על הירוק צפויה לכם רכיבה של כ-8ק"מ בדשדשת לא נעימה ,אך בהחלט רכיבה.(תחילת האדום) שימו לב :כאשר אתם מגיעים למדרגת הסלע המדוברת(יציאה מערוץ הנחל)יש לחזור מעט אחורה ואז תיתקלו בסימון האדום שיוליך אותכם לכיוון הרכס. אלה הפרטים הטכניים שלטעמי יקלו/ינעימו את הרכיבה. חוץ מזה רמת הקושי לטעמי היא כמו שנאמר בינוני+ קושי טכני: בנוני+ אני רוצה לציין שעימי רכבו מ"ס אנשים העונים על ההגדרה שהגדרת בה את חבריך כולל האופניים והם בהחלט יצאו מוקסמים מהמסלול.צפה לכמה תלונות על חלקו האחרון של המסלול........ בהצלחה

alonaski

New member
יאראפאפ, שים לב:

יש מס' מסלולי רכיבה שיורדים מערד למצדה. אני באופן אישי ומנסיון, מכירה 3 כאלה. אחד - סינגל הגמל האדום. שני - המסלול שמתאר אלי סט בסיפרו, דרך נחל מורג ונקרא: "מסלול חתרורים". השלישי - דרך נחל צללית, נדמה לי שחזי יצחק מאתר שדה בוקר פרסם אותו. אם תתמקד במסלול אחד שמעניין אותך מהשלושה (תוכל לברר מידע על כל אחד מהמסלולים - פה בפורום דרך מנוע החיפוש), נוכל לעזור לך.

alonaski

New member
נסיון נוסף לקישור של נחל צללית

נסה כאן: http://www.shvoong.co.il/SecondLevel/all_articles1.asp?id=122 בכל אופן, נמצא בקישורים של "מסלולי רכיבה" באתר שוונג.

bez

New member
לסיים את המסלול בירידה איכותית

אם תבחר בגמל האדום ,אליו התיחסתי קודם,ישנה אפשרות לקחת דרומה בדרך ה-4X4 אליה יש להתחבר מהאדום ע"מ להגיע לכביש ערד מצדה.דרך זאת תוביל אתכם לאחר כ-10ק"מ למעלה יאיר ,שהיא לכל הדעות ירידה איכותית.מעלה יאיר יוביל אתכם לכביש ים המלח בסמוך מאד למלונות. סה"כ כ-40 ק"מ

yuv R

New member
לגבי חתרורים

אתה מסיים את המסלול בצד המערבי של מצדה, ובינך לבין ים המלך פעורה תהום בלתי ניתנת לגישור. למיטב ידיעתי אין ברירה אלא לחזור משם לערד. ואם אתה מוצא משאבה אדומה במסלול צור קשר...

yarapap

New member
../images/Emo24.gifת ו ד ה על העצות !!!

תודה רבה לכל העונים !!!

למעלה