ערוץ הילדים

אייני

New member
וובכן

את רוצה להגיד לי שאת חושבת שפעם לא היו התמכרויות? או הסחות דעת?
ההבדל היחידי בין התקופות זה שמושא ההתמכרות התחלף. זה הכל. אז היום את מדברת על התמכרות לפייסבוק, לפני 10 שנים דיברו על התמכרות לטלוויזיה. לפני יותר בטח הייתה התמכרות לרדיו. וכד' וכד'.

והרגע הוכחתי לך שלא היה כבוד למבוגרים פעם. תסתכלי על סבתא רבא שלי! את חושבת שאבא שלה חשב שהיא מכבדת אותו? הוא היה משוכנע מבחינתו שהיא ירקה לו בפרצוף. אז איך בדיוק את טוענת שפעם כן היה כבוד למבוגרים? אף פעם לא היה. כל דור ודור שינה משהו, וכל דור ודור שלפניו היה בטוח שהשינוי זה יריקה בפרצופו.

בנוסף, אני גר בגבעתיים, עיר עם לא מעט קשישים שאני נתקל בהם מידי יום ביומו בנסיעה באוטובוסים, ואני חייב לציין שזה לא כזה נדיר לקום בשביל קשיש באוטובוס. מה שקורה זה שאנשים נוטים פשוט לזכור רק את הדברים הרעים, אז כשסופסוף מגיע מצב שבו יש קשיש ואף אחד לא קם בשבילו - כולם זוכרים את זה.

ולגבי התנדבות בחינם, את רצינית? ראשית כל - בעבר הדבר הזה כמעט ולא היה קיים... לאנשים לא היה בכלל זמן לחשוב על דברים כאלה אפילו, העמותות הבודדות שהיו קיימות זה בתי תמחוי, בתי יתומים, וכד'. היום זה *הרבה* יותר נפוץ מאשר בעבר, ויש עשרות עמותות שונות לכל דבר אפשרי...
ככה שב"התנדבות בחינם" אני מניח שאת מדברת בעיקר על האנשים שעלו לארץ והשקיעו את חייהם וזמנם בבנייתה. אז ראשית כל, להזכירך - הם היו המיעוט שבמיעוט. רוב היהודים נשארו בחו"ל (ונספו בשואה לצערי). שנית, חלק לא קטן מהם הגיעו בשל פרעות וגזירות שונות. לא בדיוק מעשה הירואי - יותר בריחה מהמצב הנוראי. ושלישית - רק חלק קטן עוד יותר מהם באמת השקיעו את החיים שלהם כדי לתרום. רוב האנשים פשוט ניסו לבנות כאן בית ותו לא.

Optimistic Girl

New member
אני מבינה את הנקודת המבט שלך

יש אמת בדבריך
רק שהאמת היא לא אחת.. כל אחד לוקח את זה לכיוון שרוצה לקחת..
ורואה מה שרוצה לראות..

נכון זה באמת כנראה הטבע האנושי להסתכל על הדברים הרעים.

תודה שנתת לי נקודת הסתכלות חדשה על המצב!

אבל אסכם זאת לעצמי=אני שונאת שינויים!!!!!
ומתעבת את פייסבוק.. (למרות שגמני בתוכו)

BloodyRose

New member
בעניין הזה - ממליצה על 'קיצור תולדות האנושות'

של ד"ר יובל נח הררי.
(אני רואה את ההרצאות בקורסרה, מניחה שהספר לא שונה בהרבה)

הוא נוגע לא מעט בנקודה הזו, של "איך היה פעם" והמבט הנוסטלגי (השקרי) שלנו על העבר. ויותר מזה - למה האנושות לא תחזור ברגרסיה אחורה, ולמה בעצם לא כדאי לה לעשות את זה.

העולם משתנה, זה נכון, כמו גם האנושות. מסכימה עם התגובה הקודמת על כך שזה לא דבר שלילי, אלא פשוט משהו נתון.

לא אוהבת את ההכללות על "הדור של היום", כי דור מורכב מפרטים, ובכל דור היו אנשים ערכיים יותר ופחות. ניקח דוגמא קטנה - פעם ציות להורים היה אחד הדברים החשובים ביותר בעולם, ואני מניחה שזה אחד הדברים שהתכוונת אליו כשאמרת ש"פעם היו ערכים". אז נכון, ילדים צייתו וכיבדו את ההורים שלהם. אבל מה? לרוב זה היה מושג ע"י שליטה בכח ואלימות. לא היו מוסדות סוציאליים לטיפול באלימות במשפחה, ויתרה מכך, באמת האמינו וחשבו שזו הדרך הנכונה לגדל ילדים. אז הילדים צייתו להורים, וההורים הרימו יד על הילדים. היום אנחנו שומעים את זה ומזדעזעים, פעם זו הייתה הנורמה. פשוט לא ידעו על דרך אחרת.
אנחנו שומעים היום על רצח בעקבות "כבוד המשפחה" ומתחלחלים. אנחנו צריכים לזכור שלפני שהייתה משטרה מטעם המדינה, ככה פתרו סכסוכים.

כאמור, כל דור נהנה להסתכל על הדור הקודם בעיניים מצועפות ("חצות בפריז" של וודי אלן נוגע בעניין הזה בצורה מאוד חמודה). תמיד אמרו שהנוער מתדרדר, תמיד אמרו שהחידושים הטכנולוגיים יהרסו את דור העתיד.
אז כיום יש לך דור שקורא *הרבה* יותר מכל דור אחר בעבר. גם קריאה בפורומים באינטרנט וקריאת סטטוסים בפייסבוק זו קריאה. מקורות המידע שזמינים לכל אחד מהמחשב הפרטי שלו זה משהו שלא ישוער. אתה כבר לא צריך להתמקצע וללמוד לעומק מקצוע אחד שיפרנס אותך, אתה יכול ללמוד הכל, הכל בלחיצת כפתור.
כשאת היית צריכה להכין עבודה לבית ספר, בטח פתחת את אנציקלופדיית בריטניקה לנוער. קראת את הערך הנבחר (נניח, טביעת הטיטניק), וזהו.
היום את תיכנסי לוויקיפדיה, ואולי מילה שם תעניין אותך על היווצרות קרחונים, ותלכי לקרוא על כך. זה אולי יוביל אותך לקריאה על התחממות גלובלית, וזה יכול להוביל אותך לערך על מיחזור, או אנרגיה ירוקה, או איך לחסוך בחשבון החשמל שלך. וכל זה התחיל מהטיטניק. כי זה היה זמין לך.
דוגמא נוספת ליתרונות האדירים שיש לדור "של היום" - תחביבים. פעם, אם היה לך תחביב אקסצנטרי ואנשים בסביבתך לא היו מתעניינים בו, היית נמצאת פחות או יותר לבד. אולי היית יכולה לכתוב במעריב לנוער שאת "חבר לעט" שמתעניין באותו נושא כמוך. היום לכל אחד שמעוניין בכך, יש חברים מכל רחבי העולם שמתעניינים בדיוק באותו דבר. אתה כבר לא הילד המוזר שרואה לבד בבית סדרות מדע בדיוני (לדוגמא), אתה עכשיו חלק מקהילה, עם חברים שחושבים כמוך. זה עושה פלאות לביטחון עצמי של ילד.

(חפרתי, מצטערת, זה פשוט באמת נושא מעניין בעיני)

rasmus girl1

New member

בדיוק לפני כמה ימים ראיתי את הסרט הזה, זה כ"כ נכון, כל דור רוצה להיות כמו הקודם ובטוח ש'פעם' היה יותר טוב.
והנגישות והזמינות היום של דברים זה בהחלט עדיף על הבריטניקה לנוער שמכרו מדלת לדלת..

"זה הערוץ שלי, זו העיר שלי..."

אין ספק שהתכנים היום לא מזכירים את אלו שאני צפיתי בהם,
אבל הם לא השתנו ובעקבותיהם הילדים. התהליך היה הפוך.
הערוץ התאים את עצמו לקהל היעד, וכן, "המחסן של כאלו" ושירים על ברוגז ושולם פחות מושכים היום את הילדים.

זו לא בעיה רק של ערוץ הילדים, ואולי לא צריך להסתכל על זה בכלל כבעיה.
היום ילדים שאין להם מסך מגע כלשהו דבוק לאצבע הם ממש חריגים, במיוחד בערים (אבל לא רק), והתקדמות הטכנולוגיה לא עוזרת למצב.
אני חושבת שצריך להפסיק להגיד כמה הנוער והילדים מתדרדרים ולהתחיל לקבל את זה, זה המצב, הוא לא יחזור אחורה. ולעניות דעתי, עדיף שהילד יהיה דבוק לאיזה מסך אקראי מאשר שייצא החוצה וירביץ לזקן אקראי.

rasmus girl1

New member
מסכימה ולא מסכימה,

כן פעם היה כייף לראות ערוץ הילדים והיו תוכניות ממש נחמדות, אני זוכרת את הקצפת עם מיכל ינאי ששלחתי בקשה להופיע בתוכנית ולא התקבלתי
אבל קיבלתי גלויה חתומה של מיכל ינאי

את הסימן בשבילי גם אני ממש אהבתי..
ואת הוגו עם גיל ססובר..
וצער גידל בנות..
אגב, לגבי מי שכתב על נישואים פלוס, היו תוכניות שהיו משודרות אחרי 20:30 ונקראו 6+ שזה תוכניות ל 'ילדים' קצת יותר גדולים (נוער), בתקופה הזאת בשעה הזאת ההורים שלי היו רואים חדשות ועד שהחדשות היו נגמרות (ואז החדשות היה בשבילי הדבר הכי משעמם שקיים) כבר הייתי נרדמת.
אין לי אחים קטנים ככה שאין לי מושג מי זו דנה פרידר, אבל מהפעם האחרונה שהצצתי בערוץ (נראה לי ב2006) הוא היה נראה על הפנים.. באסה..

במה אני לא מסכימה? לומר ש 'הנוער של היום בירידה' , גם ב"תקופתנו" ילדים היו אכזריים, מדברים לא יפה ועוד.. אבל זה לא הוגן להשוות אותנו לילדים של היום כי אז לא היו אייפונים ופייסבוק, ובקושי אינטרנט היה בכל בית, אני זוכרת שכשהייתי בת 12 האינטרנט היה על חשבון הקו טלפון ועלה כסף לפי שעות (בערב ובלילה עלה פחות
) ואם היינו מעיזים לגלוש בשיעור מחשבים בבית ספר עד שהדף היה נטען היו עוד 10 דק' לסוף השיעור
, בקיצור את כל הטכנולוגיות שיש היום לא היה לנו אז ואני די בטוחה שאם היו לנו אותם היינו בדיוק באותה רמה של הילדים של היום..

זה כמו המבוגרים שתמיד אמרו לנו שכשהם היו קטנים הם היו משחקים כל היום בחוץ ולא מול הטלוויזיה והיו ממציאים משחקים כמו גומי וגוגואים ולא כמונו- וגם אז זו הייתה השוואה לא הוגנת, אז לא היה להם בשנות ה60-70 מה שיש לנו וכנ"ל היום לא היה לנו מה שיש להם.
ותאכלס, אני די שמחה שהטכנולוגיות האלו צצו עכשיו כשאני אדם בוגר ויודעת להשתמש בהם בחוכמה ולא אז כשהייתי ילדה ובטח הייתי מדרדרת בגללם..

אור 173

New member
היתדרדרות?ממש לא

זה פשוט המותגים של היום השתנה,מיתוג אחר
בוודאי "אולפן ערוץ הילדים"לא יעבוד היום,אלה תוכניות עם נושא אחד-מיתוג אחד.
ילדים היום אוהבים כמה שיותר מותגים וטכנולוגיה-כך יצליח יותר
סדרות באנגלית לנוער כמו "אריזה משפחתית" לא יעבוד אם ישדרו אותו(לא אצל המבוגרים..) היום ילדים אוהבים את המוזיקה-את הסדרות הממותגות
יוצא לי להציץ על המסך של אחותי,(יש סדרה של "יומני החופש הגדול" שבה חבורת נערות בחופש שנמשך כבר המון זמן ובו מקימות להקה עם שיר אחד,עושות מסיבות קניות.זה מה שמעניין אותם-מותגים

גם ה"מנחים" שנשארו(לכל אחד יש תוכנית משלו) רק בא עושה את התוכנית שלו,מעביר כרטיס והולך. פעם זה היה?לא

Puskas

New member
עניין של אינפלציה

פעם היה ערוץ ילדים אחד בלבד, היו מעט סוגי מעדנים וארטיקים בסופר והכל היה פשוט יותר (מדבר איתך על תחילת שנות ה-90 כשהייתי בכיתה א' או ב').
ערוץ הילדים היה ערוץ יחיד מסוגו, הם השקיעו בהפקות מקור (ששטוס, הכיתבה המעופפת, קצפת, גינת ההפתעות וכו'), היו תוכניות מצוירות טובות,
ובגלל שזה היה משהו ראשוני וחדש אז חיפשו גם מנחים חינוכיים שיתאימו לקונספט של הערוץ.

בשנת 2001 יס נכנסה למשחק וגרמה לחברות הכבלים להתאגד לכדי "הוט", התוצאה היא שיש בערך 10 ערוצי ילדים,
חלק מחו"ל, חלקם מקומיים אבל בשורה התחתונה המלחמה על הילדים הפכה אכזרית (גם האייפון בפרט והטכנולוגיה ככלל נכנסו לקרב הזה).
ערוץ הילדים חייב לעמוד בקצב והוא מבין שהוא כבר לא על משבצת המחנך או יוצר הזיכרונות אלא על משבצת מחפש הרייטינג.
ערוצים אחרים מביאים לילדים תוכניות אקשן, סגנון מסוים, קצה מהיר יותר אז ערוץ הילדים יישאר מאחור? ברור שלא..
הילדים של היום שונים מאלו שהיו לפני 15-20 שנה וגם הערוצים צריכים להתאים את עצמם למצב.

תרצה או לא תרצה, כשהיית ילד (וכשאני הייתי ילד) אז הייתי מבזבז המון שעות ביום על ערוץ הילדים וערוץ החינוכית.
כיום אם תבדוק מה הילדים רואים בטלוויזיה, אני די בטוח שהחלק של ערוץ הילדים הוא פצפון, אני די בטוח שהטלוויזיה נחלשה באופן כללי כי היום הילדים גם משחקים במחשב, גולשים באינטרנט, חורשים את האייפון וכו'..
שים לב שילדים היום כבר כמעט ולא יוצאים לשחק כדורגל בחוץ, הם כמעט ולא יוצרים קשרים חברתיים (אין להם כישורים חברתיים בכלל),
הם התמכרו למסך וכמו כל סם טוב, המסך חיסל אותם.
ערוץ הילדים לא יכול להישאר רלוונטי ולא יכול להמשיך כפי שהיה פעם כי סף הריגוש הוא אחר והמלחמה על הילדים קשה מתמיד.

למעלה