ערוצי מחשבה

GMjoy

New member
ערוצי מחשבה

בשבת האחרונה, אני ישבתי לכמה דקות לעשות מדיטציה. התרווחתי על הכיסא האדום והמרווח, והתחלתי בתרגילי נשימות. ההרגשה הייתה קלילה ומהנאה. שיחרור טוטאלי והרגשת ההווה ליטפו את כל כולי, וממש התמסרתי לתחושה הנפלאה ! אחרי כמה דקות במצב הזה, אני התחלתי להריץ סרטים מנטליים בראש - חוויות של טיולים ואירועים משמחים. התחלתי להרגיש איך כל סרט כזה מרגיש לי בצורה שונה, עד כדי שאני כבר מרגיש את הריחות והמזג האוויר מאותו המקום הספציפי שהייתי בו, ועכשיו אני נמצא בו בגישה של סרט מנטלי! זה הרגיש כלכך נעים, והיה באמת כמו טיול נוסף ומרענן! זה הביא אותי לחשוב גם על האנשים שקשה להם לדמיין את עצמם במצבים שהיו רוצים, אבל בעתיד! והגעתי למסקנה, שזה תלוי בתפיסה של הדברים, ועד כמה שבאמת הם מוכנים להרגיש זאת. הרי כל אדם מסוגל להריץ ולהיזכר בדברים מהעבר שלו. וכל אחד לפעמים מעלה מהתת-מודע שלו פריט/תמונה או חפץ שברגע זה נותנים למשהו כוונה...וזה מיד עולה מהתת-מודע שלו! זאת אומרת, שהוא בהחלט דמיין את זה! אני זוכר שבאותו השבת, אני עשיתי לעצמי מן תכנות ערוצים כאלה, שאני בוחר בכל רגע את הערוץ שלי, וממצא ממנו את כל התחושות ההכי טובות לי, ואז כשזה חדר לי לבפנים, אני ממשיך הלאה..והכל עם רצון חיובי והדמיון רץ בשיאו !! פעמים רבות, בעבר, אני התקשיתי לדמיין את עצמי אפילו שותה כוס מים, כי זה הרגיש לחוץ ומעיק, ומעצבן וכלכך מתוח. האמת שזה מה שהוכיח את עצמו בלתרגל ולהחדיר אמונות ורגות חיוביים לכל דבר בי. דמיון מוקשה קורה בכל פעם שאתה לא באמת שם. אתה לא באמת בכוונה וברוגע בהווה שלך. אתה לא מסוגל להתמסר לחוויה ולראות, להרגיש, ולטעום מכל רגע טוב שהיה, יש ויהיה בעתיד! העניין הכי כייפי, זה לתת באותו רגע את האפשרות לך לשחק עם כל דבר, ואפילו מה שכרגע עיצבן אותי, או מישהו נכנס ואמר מילה רעה, אתה מיד אומר לעצמך את מה שהיית באמת מודה לאותו אדם עליו, וממשיך בהתלהבות הרבה של הרגע. לעיתים, כשמישהו מחמיא לנו על דבר, אפילו הכי קטן, אנחנו מרבים לדמיין כל סיטואציה טובה שהובילה לכך, ועוד סיטואציות רבות שיובילו לעוד ועוד ... ואז אתה לא תלותי בכלום, אתה נהנה מההווה, מהעתיד בצורה שווה! מה שהכי מעניין ברגעים כאלה, אתה פשוט מתנתק ויוצר סביבך הילה של יופי, של מציאות נהדרת - שגם הופכת ומצדיקה את ההרגשה שלך בכל היופי הזה !!! אז תרגישו טוב, ותהנו לכם בדמיון! החיים יפים !

ע ו פ ר ה

New member
תודה גיא

נהניתי לקרוא איזו חוויה יפה עברת. אגב, שימוש בחוויות מחזקות מהעבר בהחלט יכול לעזור כדי להעצים את עצמנו. באהבה עופרה

למעלה