עריכת דין וראיית חשבון בקנדה.

עריכת דין וראיית חשבון בקנדה.

מספר שאלות: 1.אשתי עורכת דין בישראל, מהו תהליך קבלת רישיון עריכת דין בקנדה, לבעלי רישיון מישראל? 2.כמה זמן זה לוקח? 3.האם המקצוע עו''ד הוא טוב/נדרש בקנדה? 4.אני סיימתי כלכלה/מנהל עסקים/ראיית חשבון, עכשיו בסטאז' בפירמה בינלאומית גדולה מאוד, לה יש סניפים בקנדה. מה תהליך קבלת רישיון לרו''ח בקנדה, לבעל רישיון מישראל? 5.כמה זמן זה לוקח? 6.האם המקצוע רו''ח/כלכלן/מנע''ס הוא טוב/נדרש בקנדה? תודה מראש על התשובות!!!

shipy1234

New member
שאלו על זה בעבר בפורום

תעשה חיפוש, אבל למיטב זכרוני מדובר על תהליך ארוך ומורכב. יתכן ועדיף לך ולאשתך לעשות את הבחינות להיות עו"ד ורו"ח בניו-יורק. מדובר בתהליך קצר ופשוט יותר. אם אתה עושה סטאז' באחד מה- BIG FOUR הרי שתוכל לבקש רילוקשיין אחרי תקופה.

כן בביג-4.

כן אני בסומך, השאלה היא: גם אם אבקש ואקבל RELOCATION, הרי אני עדיין לא רו''ח בקנדה. אני רק בתחילת הדרך ולכן כנראה לא מבין משהו, אשמך מאוד עם תוכל להסביר לי עוד קצת!

shipy1234

New member
BIG 4 בגדול

בגדול יש כאן שתי אופציות: 1. אתה מגיע עצמאית לקנדה, ואז מצבך לא טוב, כי אין לך תעודות, השכלה או ניסיון מקומי. ולהשיג תואר רו"ח מקומי זה מסובך. במקרה שכזה הייתי בודק מה המשמעות של רשיון רו"ח אמריקאי (CPA) וכמה הוא שווה בקנדה כי אותו יחסית קל לעשות. 2. אתה מגיע מ- KPMG ואז מצבך טוב כי לא ידרשו ממך תעודות קנדיות ותהנה מהתמיכה של החברה בארגון המעבר. כאן יש גם שתי אפשרויות - האפשרות הראשונה והקלושה שתבקש מהם ככה סתם רילוקשיין והם יסכימו. לא סביר כי בד"כ שולחים מנג'רים ומעלה. אפשרות שנייה שנראית לי יותר ריאלית במקרה שלך, היא שתגיש בקשה להגירה, עד שהיא תתקבל עוד שלוש שנים אתה כבר תהיה סניור או אולי סניור בכיר ואז תוכל להגיד להם שאתה מבקש להגר ותבקש עזרה. במקרה שכזה יתכן ויסכימו לעזור לך והעלות והזמן לפירמה יהיו קטנים יותר כיוון שכבר יש לך רישיון PR. ומשהו מעודד, אם אני לא טועה KPMG בקנדה הם השניים בגודלם לעומת מרבית המדינות בהן הם הכי קטנים מה- BIG 4.

למעלה