עריכת מאמר באנגלית

otherwise

New member
עריכת מאמר באנגלית

סיימתי לכתוב מאמר קצר (כ-10 עמודים) באנגלית במדעים מדוייקים (חלק ממנו טכני). העורך בג'ורנל אליו אשלח אינו דובר אנגלית. האנגלית שלי טובה, אבל הומלץ לי לחפש בכל זאת דובר אנגלית שיעבור על זה. מה נהוג לעשות במקרה כזה? מחפשים דובר אנגלית עם רקע בתחום שלי? מחפשים דובר אנגלית כלשהו? (או פשוט אדם מקצועי שעוסק בעריכה לשונית ומשלמים לו?) האם זה באמת חשוב? האם זה יכול להוריד את הסיכוי שהמאמר יתקבל? אנשים שממש קרובים אליי לא דוברי אנגלית, ולא נעים לי לפנות לאנשים מהחוג ולבקש מהם לבדוק לי, וגם לשלם להם לא יהיה נוח לשני הצדדים (כי בכל זאת מכירים....). אם למישהו יש ניסיון בנושא, אשמח לקבל עצות. ואם מישהו דובר אנגלית, בעל ניסיון עם מאמרים, ומוכן לעשות הגהה תמורת תשלום - מוזמן לפנות במסר.

FPNH

New member
מאד מקובל לשלוח לעריכה

ועושים את זה גם הרבה חוקרים שעברו פוסט בחו"ל וכתבו כבר עשרות מאמרים. זה לא משנה מה רמת האנגלית של העורך, הוא שולח את זה לשיפוט לחוקרים אחרים ובסוף גם יש production editor. רמת האנגלית לא אמורה להשפיע על השיפוט, אבל בפועל זה מאד משנה. זה פשוט עושה רושם לא טוב על השופטים, אפילו אם הם מונחים להתעלם מזה ולהתמקד בתוכן. זה גם מאד לא נעים לקבל מאמר חזרה עם הערות על שפה ירודה ודרישה לעריכה לשונית. או דובר אנגלית עם נסיון בכתיבת מאמרים, או עורך לשוני (יותר מאוחר אני אשלח לך מסר עם פרטים של מישהי שעושה את זה).

מממאיה35

New member
תבדקי עם המנחה

אצלנו באוני' יש מישהי שזה התפקיד שלה וכל מאמר לפני יציאה לפרסום עובר דרכה לתיקונים והגהה לשונית.

shirifd

New member
עריכת מאמר באנגלית

הי OTHERWISE, אני כותבת מקצועית באנגלית בעלת רקע מדעי. אם אתה מעונין, אנא פנה אלי. שירי

polinomialy

New member
חשוב *מאוד* הידע המקצועי

עורך לשוני "כללי" לא יכול לעשות עריכה על מאמר במדעים מדוייקים. אני דוברת אנגלית, עוסקת בעריכה (תוכנית ולא לשונית), מתחום המדעים המדוייקים וכרגע כותבת בעצמי. נתתי את המאמר שלי לעריכה למישהו שדובר אנגלית ומבין במדעים מדוייקים אבל לא בתחום שלי, ולמישהו שיודע אנגלית, אבל לא דובר אנגלית, אך מבין היטב בתחום שלי. מהראשון קיבלתי שבחים ומעט תיקוני ניסוח. מהשני קיבלתי הערות קונקרטיות וחשובות (כולל שגיאות כתיב). ללא כל ספק - זה שבתחום שלי טרם הרבה יותר מזה שיודע אנגלית. אני לא יודעת אם נהוג במדעים מדוייקים לשלוח לעריכה לשונית מקצועית (עוד לא הגעתי לשלב הזה...) אבל ממש לא כל עורך מסוגל לזה. (חצי מהמאמר שלי הוא סינית עבור מדען ממוצע במכל תחום השונה משלי). מה לגבי המנחה? מנחה לשעבר? עמיתים מהמעבדה/קבוצת מחקר? זה לא צריך להיות בתשלום. זה ברמה של ללמוד אח ממחקרו של השני.

למעלה