ערימות האפר, העצמות

newKiticat

New member
ערימות האפר, העצמות

השיירים. (אגב, אתם בטוח מודעים לזה שלא כל הביתנים במחנות פתוחים לציבור הרחב. אבל יצא שעיינתי באתר עם תמונות ממחנות ויש בפירוש עצמות. מזעזע יותר ממה שאי פעם תוכלו לדמיין...) אני נסעתי במשלחת דתית, והיה לנושאים רבים ערך נוסף בשל כך. אני זוכרת בפירוש שאחד הבנים שאל אם ניתן לקחת אפר, ולקבור אותו בארץ. יש בעיה הלכתית חמורה עם זה. כי בשביל לקבור, חייבים לעשות את זה כמו שצריך. לשבת שבעה. לעשות הלוויה. יו נו. ואז אני חושבת. על ערימת האפר, שהופיעה מולי בהלם מוחלט ודווקא מולה לא בכיתי. היא פשוט הממה אותי. האם צריך להשאיר את הערימות שם? לא לגעת? או לקבור אותם בארץ? ולכו תדעו איך בכלל אותה ערימת אפר נתקיימה שם כערימה......

לדעתי....לא צריכים לגעת...

כי קודם כל כמו שזה הימם אותך זה צריך ואמור להמשיך להמם עוד הרבה אנשים... וזאת דרך לזכור מה היה.... וחוץ מזה אני מאמין שכשהורגים מישהו הגוף שנשאר הוא לא כלום... כשאתה הורג מישהו אתה הורג את הנשמה ולא את הגוף. ולכן לקבור את העפר מלפני 50 שנים שאתה אפילו לא יודע איך הגיעה להיות שם בערמה הזאת...לדעתי אין שום הצדקה.... הוא אמור להישאר בתור סימן....שככה יזכרו שהעם היהודי סבל... לקבור 10 קילו של עפר לא ייתן כלום... לעומת שבני נוער ינסעו עד לפולין כדי לראות את מה שקרה לעם שלהם.....זה יכנס להם הרבה יותר לתת מודע

מיכלוש7

New member
כנ"ל... ואולי זה אגואיסטי מצידנו,

אבל עכשיו הר האפר הפך לסמל, לזכרון עולם לטבח שנעשה לעם היהודי, אי אפשר פתאום להעביר אותו... (אגב-אמרו לי שבהתחלה היו 3 הרים, ו2 מהם קברו ורק אחד השאירו בשביל האנדרטה... זה נכון?!)

../images/Emo45.gif מסכימה

חוץ מזה שצריך לקחת בחשבון שלא כל הנספים היו יהודים ככה שגם אם היה אפשרי לקחת את האפר לקבורה בארץ, לא בטוח שזה נכון מהבחינה הזאת...

אנשים אוהבים להדגיש את הנספים הלא

יהודים... השואה הייתה שואת העם היהודי וכוונה נגד יהודים שנאת יהודים פשוטה.... וכל העניין עם הצוענים נכון... אבל לא היו נגדם חוקי גזע וכו'... קיצור זו שואת העם היהודי.... והיא פרטית שלו....

זה לא סותר את מה שכתבתי.

נכון, השואה היתה שלנו. אבל בהר האפר שבמיידאנק יש גם אפר של גויים.

סביר שזה נכון...

וככה יש בעיה הלכתית לקבור את האפר כי אסור לקבור יהודים וגויים ביחד....

thunderstorm

New member
לא מדוייק...

היו חוקי גזע גם נגד הצוענים. הכנתי הדרכה בדיוק על העניין הזה, ככה שאני יודעת מה אני אומרת. יש כמה ספרים שנכתבו על הנושא, אחד מהם ספר מצוין, אבל אני לא זוכרת את שמו או את השם המלא של זה שכתב אותו.. אני רק זוכרת ששם המשפחה שלו הוא מרגלית. אם זה מעניין אותך - תשאל בספרייה, בטוח יוכלו לעזור לך. בספרייה של לוחמי הגטאות יש עוד שניים-שלושה ספרים בנושא, ואחד מהם גם מפרט מילה במילה את כל החוקים והצעדים שננקטו כנגד הצוענים. "שואת העם היהודי והיא פרטית שלו" - אומנם שואה של העם היהודי, אבל כל העולם צריך לראות, ללמוד, ולהבין מה קרה.

../images/Emo45.gifמסכים מאוד

הדעה שלי היא גם כזאת

לא כל כך מסכים

אני חושב שנכון השואה היתה מכוונת ליהודים בפרט אבל בגדול השואה היתה כנגד מיעוטים ושונים ובעיקרון בכלל מי שלא הארי טהור הגרמנים המטרה שלהם היתה למחוק את היהודים ואת המיעוטים ולכבוש את כל העולם זאת היתה המטרה של היטלר ועל פי זה הוא פעל. אבל אסור לעשות את הדבר הזה ולחשוב שזה היה אך ורק כנגד היהודים כי זה לא נכון וזה ממש לא פרטית שלנו היא השואה של כל אלה שנרצחו בשואה ואנחנו כול שנה מזכירים את ה6 מיליון יהודים ואת קורבנות הנאצים שהם השאר הלא יהודים זאת הדעה שלי

it is just me

New member
ט____

מדי פעם שומעים על קבוצות שנתקלו בקברים אקראיים, בשיתוף עם אנשי מקצוע (ועם אישורים, כמובן) הוציאו את העצמות, והעלו אותן לקבר ישראל. לגבי הר האפר, תוכל היום למצוא שם כל מיני דברים מלבד אפר (חול, בדלי סיגריות, חצץ וכו'. לצערנו אנשים גם זורקים פנימה כל מיני דברים [בד"כ לא מדובר באנשי משלחות, אלא במקומיים מהסוג שמתפלחים לתאי הגזים ומעשנים שם סמים. אם אני לא טועה, ביום השואה האחרון הייתה כתבה מתועדת של טטיאנה הופמן בנושא - תמונות מזעזעות). בכל אופן, גם האפר ה'נקי' שיש שם אינו רק של יהודים, ולא ניתן למיין עכשיו את האפר, כך שמבחינה טכנית לא כ"כ ניתן להעלות את אפר היהודים (כי את הגוי צריך מחוץ לגדר ואת היהודי בתוך הגדר, אבל בגלל אופי העניין, לא ניתן להפריד ביניהם). עד כמה שידוע לי, התמונות עם העצמות הן מתחילת שנות ה 90. אם היית במיידאנק (ועושה רושם שכן), בביתן המשרפות שם, בחדר (לפני פונים שמאלה לחדר עם המשרפות), יש גלוסקמה ובה עצמות. לפני כעשור העצמות היו שם חשופות לעייני כל - היום הן בתוך הגלוסקמה. אני בספק אם תמצאי באיזשהו מחנה [מסודר] עצמות מפוזרות. בכל אופן, לשבת שבעה - מי שהיה מי שישב עליו - כבר ישב (אולי כן ואולי לא, לפני בחירתו), גם אם ישבו רק שעה. למשל לגבי סבא רבא שלי - אנחנו יודעים בדיוק באיזה יום הוא נרצח, אבל אין קבר. ומאידך, יש גם מקרים הפוכים. בגלל בנסיבות של השואה, לחלק ניכר מהנספים לא הייתה הלוויה וגם לא נשאר מי שישב שבעה. בשביל אמירת קדיש (למי שאינו יודע את התאריך מדוייק שבו נספו קרוביו) - יש את יום הקדיש הכללי - עשרה בטבת. בינתיים הר האפר, וגלוסקאות וכו' נמצאות שם כדי להזכיר - "לעולם לא עוד!" Just me

nofar 250

New member
דווקא יש מחנה שיש בו עצמות..

שטוטהוף..הרוב לא מבקרים בו..אנחנו ביקרנו מזעזע אני אומרת לכם...וגם דיי מיותר לדעתי.. ש שם גולגלות עצמות של רגליים מה לא.. לדעתי זה לא מתאים שזה יהיה שם..אנשים לא צריכים לראות את העצמות של המתים..זה מעוות..זה לא צריך לקרות.. זאת דעתי

thunderstorm

New member
צריך להשאיר במקומם..

בגלל כל הסיבות שאמרו לך פה לפניי - בשביל "לזכור ולא לשכוח", וגם כיוון שלא כל האפר הוא של יהודים, ולכן זה גם לא נכון להביא אותו ארצה.

האפר לא עשה לי כלום...

סתם, אנדארטה יפה מלאה בחול כהה. זה לא התקשר לי לשום דבר. לצורך העניין, גם המשרפות במאידנק לא עשו לי כלום. באושוויץ - כן. כי באושוויץ (או שזה היה באושוויץ בירקנאו? אני כבר לא זוכרת... בעצם בבירקנאו המשרפות הרוסות, לא? אז זה כן היה באושוויץ. לא חשוב...) הן מתאימות בקושי לרוחב של בן אדם. ויש שם המון המון תנורים דחוסים בחדר אחד קטן - להספיק כמה שיותר גופות בכמה שפחות זמן! זה מזעזע!!

אוהד11

New member
לדעתי צריך להשאיר את הר האפר

במקומו לעולמי עד. אמנם מצבו לא כל כך מכובד, אך צורתו ומיקומו במקום בולט ושקט מוסיפים לו יחוד וכבוד. וכל זה, כמובן, בלי כל קשר לעניינים הלכתיים.

גם לי זה היה ככה.. אבל כל אחד ומה

שנוגע בו... לא הצלחתי לגבש תיאוריה על מה "עושה לי את זה" מה סוחט לי דמעות... פען חשבתי שזה ויזואלי.... שמקום שאני יכול לראות באמת מה הלך שם.... אבל לא! ביער טראנוב בכיתי מאוד..... ואין שם כלום! לא יודע... לעומת זאת במיידנק לא בכיתי אבל חשתי גועל.... ובטרבלינה (סוף המסע כבר היינו סחוטים רגשית עד הסוף) אפילו צחקתי בקול רם... למרות שהייתי מאוד עצוב... ואפילו מצאתי את האבן של הקהילה של המשפחה שלי... (ביאליסטוק)

אני יודעת בדיוק מה גורם לי לבכות...

חוסר אונים והשקעה שיורדת לטמיון וכל מה שקשור בדברים האלה.

Pukipsey007

New member
להשאיר..

בגלל כל הסיבות שהעלו פה לפניי. זה באמת יותר מכובד..

למעלה