עריקות מילואים

AlakazaM

New member
עריקות מילואים

היי חבר'ה, רציתי לדעת אם למישהו פה יש נסיון כלשהו עם מילואים. ז"א אם מישהו נפקד מילואים האם יהיה לו יותר קשה להגר (אולי רשויות ההגירה הקנדיות לא רואות את זה בעין יפה) או לא. אני אשמח לשמוע חויות אישיות וגם אם מישהו יכול להפנות אותי ללינקים רלוונטיים אני גם אשמח. תודה מראש

יש הבדל בין נפקדות לעריקות

האם נשפטת בבית דין צבאי או בדין משמעתי ביחידה? אם בדין משמעתי זה לא יופיע בתעודת יושר או ברישום הפלילי והקנדים לא ידעו. גם אם נשפטת בבית דין צבאי לא בטוח שזה מופיע במרשם הפלילי לך למשטרה ותבדוק. אם אתה עדיין עריק, ולא הסדרת את העניין עם הצבא, יש לך בעיה ולא תוכל לצאת מהארץ......

AlakazaM

New member
תודה על התגובה אבל לא כל כך הבנת אותי

עדיין לא ערקתי בכלל שלא לדבר על האם נשפטתי. העניין הוא שאני לא מסוגל להחליט האם ללכת למילואים. שירתתי כלוחם והגדוד מילואים שלי שש אלי קרב וזה מקרין על ההישגים שלי בלימודים. את המילואים הקודמים עשיתי בזמן שביתת הסטודנטים ככה שלא נפגעתי אקדמית בגלל זה. השאלה ששאלתי היא בשביל שאני אבין מה לעשות עם הצו שקיבלתי לדצמבר. השאלה שלי היא-האם מבחינת רשויות ההגירה אני יכול פשוט לצפצף על המילואים (כמובן שאחרי זה להסגיר את עצמי אחרי סוף שנת הלימודים בשביל שאני אוכל לצאת מהארץ אח"כ) ולא יהיה אכפת להם? או שבסופו של דבר זה כן מפריע להם איפשהו איכשהו?

מצטער, אין לי עיצה טובה בשבילך.

נדמה לי ששליחים מהיחידה יבואו לדפוק לך בדלת כבר מהלילה הראשון של המילואים.....אין דרך טובה להתמודד עם המצב שלך. או בית סוהר, או שהלך הסמסטר, צרה צרורה ומילכוד בעייתי. אתה צריך לבדוק, אם לא ילבישו לך התנגדות למעצר או משהוא דומה (וזה אפשרי) עריקות משירות בלבד היא עביררה צבאית במהותה, ולא תשפיע על סיכויי ההגירה. אבל לפעמים באה להם ה ג'ננה ויסיפו לך עוד סעיפי עבירה שכן משפיעים על הרישום הפלילי.

predoc

New member
אולי ללכת על משהו יותר נורמטיבי

כמו לבקש ביטול או קיצור המילואים על בסיס לימודים אקדמיים הולכים רבות לקראת סטודנטים ...הן בקיצור ...הן בביטול ...הן בדחיה למועד נוח יותר... ואם לא ילכו לקראתך מספיק....אז... המרצים שלך / המתרגלים שלך / המערכת ככלל ילכו לקראתך גם הם לפני ואחריי המילואים....יש הטבות שונות ממועד ג ..דרך צילום וידאו של הרצאות ...דרך החזר על צילום מחברות ....אפילו מורים פרטיים.... כן נכון נכון זה לא אידאלי ...הלימודים ניפגעים ..אין ספק....אבל בין לעשות קצת שרירים וקצת לבקש שילכו לקראתך לבין להגיע למשפט וכלא ואולי רישום פלילי שלא לדבר על הבריחה החרדה ...יש מרחק רב נכון אני כבר היום לא לוחם ...נכון כבר לא עשיתי מילואים תקופה לא קצרה כי אני בחו"ל ...אבל בכל זאת... יצא לי להיות גם בצד המרצים / מתרגלים / בודקי עבודות וגם בצד הסטודנט הנדפק ...ואפשר להסתדר ...וגם לעשות מילואים ...אפילו כלוחם. בהצלחה

katzguy

New member
אל תערוק - יש דרכים נכונות לטפל במצבךו

אני מציע לך מכל הלב ועם הרבה נסיון רלוונטי (סטודנט שעשה המון מילואים בזמן הלימודים) - אל תערוק. לא - קשיים בהגירה הם לא מה שצריכים לגרום לך ללכת למילואים או לערוק. זה עניין לחלוטין ערכי. אני - שממש כמו לא מעט אחרים כאן מחפש את דרכי לקנדה, חושב שכל עוד אני על המגרש - אני משחק לפי הכללים. לא נראה לי המגרש או הכללים - אני הולך למגרש אחר. היית לוחם, אתה מכיר את החשיבות של העניין, במיוחד אחרי הביזיון של מלחמת לבנון השניה, אתה מספיק אינטיליגנט להבין את מצב הבטחון, המדינה והחברה בישראל - ולכן אל תערוק. תזכור תמיד - זה אתה שצריך להסתכל לעצמך בפנים כל בוקר בגילוח, ולתת לעצמך דין וחשבון על מי אתה ומה אתה. אני מציע לך לפנות למפקד הישיר שלך באופן לא רשמי (לא ולת"ם ולא יום ראיונות) ולתאר לו את מצבך ולבקש מהקלה ועד שחרור מוחלט מהאימון והקו. הוא אמור להבין שסטודנט זה רק שלב החיים ושזה יגמר מתישהו. עדיף וראוי לו שיקל עליך היום, יהיה לך מספיק הזדמנויות לתרום בעתיד. (אל תשכך שהתהליך לקבלת PR יכול להמשך 2-3 שנים) ויתכן שאולי תרד מהעניין ותשאר. לך תדע. אם אתה צריך עצות ועזרה בעניין - ואתה באמת משוכנע שתנזק מהמילואים הללו, צור עמי קשר במסר אישי ואשמח לסייע לך. גיא כץ.

AlakazaM

New member
עדכון קטן

שלחתי מייל לרשויות ההגירה בקשר לעניין של העריקות וקיבלתי בתשובה "אם זאת עבירה פלילית בקנדה אתה בבעיה אבל אנחנו בודקים את זה רק למי שכבר הגיש טפסים". חיפשתי באינטרנט האם זאת עבירה פלילית שם אבל לא הצלחתי להבין כלום מהחוק הצבאי שלהם, הבנתי שעריקות בזמן פעילות מבצעית דינה עד מאסר עולם ולא בפעילות מבצעית דינה עד 5 שנים בכלא. בקיצור, לא גיליתי שום דבר מעניין או חשוב. יש כאן מישהו שהוא עורך דין קנדי או מכיר עורך דין קנדי או שיודע במקרה האם עריקות בקנדה היא עבירה פלילית או לא? ניסיתי לפנות גם לפרקליטות הצבאית הקנדית אבל אין להם אי-מייל לפניות (מה אנחנו ב-1993?) בכל מקרה, תודה לכל מי שכבר תרם וחג שמח

למעלה