ערך הנפש

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
ערך הנפש

מה הערך של חומר שנלמד ונשכח לאחר זמן מה? אם הערך אפסי אז כול דבר שנעשה בחיים משכח בסוף ועשיה היא סוג למידה, ואם לא אז מה הערך שלי לשיעורי תנך בכיתה ב שכבר שחכתי ?

לדז-אני חושבת ש..

בעצם אנחנו לא שוכחים שום דבר ממה שלמדנו אלא שלאחר גמר השימוש המוח מאחסן את זה באיזה תא נידח כך שזה עדין ישנו לשימוש חוזר. שלך חנה גונן

דז

New member
זיכרונות ילדות

שהייתי בת 6 למדתי לרוקד, מה שלא יקרה אני בטוחה שכול התנועות שלמדתי שם והריקודים לא נמצאים לי בראש. מתישהו שהייתי קטנה למדתי אינסינקט חדש שבא בתגובה למשהו ברגע שהוא מפסיק להתבצע אז אני צרייכה ללמוד אותו מחדש. ברגע האחרון לפני המות ונתיחס למות כסוף לא זוכרים הרבה דברים זאת שכיחה. ואם את צודקת קיים ידע ולא בשימוש ומעולם לא תשתמשי בו מותנה בו ערך ?

Tulula

New member
דזי יקרה!

קודם כל, מה שלומך? אני די מסכימה עם חנה. מה שנכנס נשמר, גם אם לא במודע. כי אחרי הכל אנחנו איך שאנו היום זה כל מה שצברנו - הניסיון, החוויות, הזכרונות, וגם הגנים. לטוב ולרע. אז אפילו ששכחת זה יושב לך בפנים ושכשהכי לא תצפי זה ישפיע. לילה טוב. אני

tkui

New member
זה לא כל כך קשור אבל...

קראתי את הסיפור הקצר "כל הארץ דגלים" שכתבת בפורום שירה וכתיבה יוצרת לא כל כך הבנתי אותו אבל לדעתי הוא ממש טוב ממש אשמח אם תוכלי להסביר קצת על הסיפור ועוד יותר אשמח אם תמשיכי לכתוב סיפורים טובים כאלה

דז

New member
ערכים

אם את מגדירה את עצמך כמו שהגדרת " כי אחרי הכול איך שאנחנו היום זה כול מה שצברנו- הניסיון " אז את גורם משתנה מה הערך של גור משתנה, נגיד X אין בו ערך עד שלא מציבים בו ערך קבוע, ולפי ההגדרה הזו האדם הוא שינוים לא מותנים בגורם קבוע.

למעלה