ערכה לביוץ.

danielap

New member
ערכה לביוץ.

בממוצע, מופיע אצלי המחזור כל 33 יום. התחלתי להשתמש במקלונים לחיזוי הביוץ אתמול - ביום ה- 15 מהמחזור הקודם. לא אתמול ולא היום נראה כל סימן לביוץ קרב. מתי אני אמורה להבחין בסימן כלשהו? נוסף לכך הפסקתי ליטול גלולות לפני 5 חודשים (נטלתי 3 שנים לאחר הפסקה של שנתיים שקודם להן נטלתי 5 שנים), האם הגלולות "מייבשות" ביוץ? האם ניתן להכנס להריון אף אם לא אראה סימן לביוץ ע"י המקלונים?

מרב.

New member
הי דניאל,

אם המחזור מגיע כל 33 יום בממוצע, הביוץ מתרחש כנראה ביום ה-19 (14 יום אחורה מהוסת). מעולם לא השתמשתי בערכות הללו, אבל אני יודעת שהביוץ לפעמים הוא חמקמק וקשה לאתר אותו, כך שיכול להיות שאכן תבייצי, אך לא תבחיני בו בערכה. הגלולות אינו מייבשות ביוץ, ואף אינן אמורות להשפיע על המהלך ההורמונלי הרגיל של הגוף. מי שהיה לה מחזור סדיר לפני התחלת הגלולות- הוא ימשיך להיות לא סדיר גם לאחריהן, ולהיפך. ממליצה לך, לקיים יחסים יום כן יום לא במהלך החודש, על מנת לכסות את כל האפשרויות... מרב

דניאל, אני רוצה לספר לך משהו...

קודם כל שאלה - באיזו ערכה את משתמשת? קיימים שני סוגים עיקריים - של קליר פלן ושל מדיטסט. יש עוד כמה סוגים אבל אלה העיקריים שיש ב"כ בפארמים השונים. אני חושבת שיש הבל באמינות של הבדיקות השונות ואני אישית כבר לא ממש סומכת עליהן וזאת כי במשך כמה חודשים שהשתמשתי בערכות האלה חוץ מחור בכיס גם קיבלתי דאגות למכביר כי אף פעם לא קיבלתי תשובה חיובית! בחודש האחרון עקבתי עם הערכה אחרי שכבר ראיתי ב US זקיק בגודל 21 ורציתי לדעת מתי בדיוק יהיה ביוץ. סיימתי את כל חמשת המקלונים ו... נאדה! שום תשובה חיובית לא קיבלתי. כמובן שהורדתי ציפיות לגבי החודש הזה (שהיה ללא טיפול) לאפס בערך. אלא ש... החודש הסתיים בבטא חיובית. אני חושבת שזה אומר משהו ואולי יותר ממשהו על הערכות האלה... אגב, זו היתה הבדיקה של מדיטסט. כוכי

tirdo

New member
אני משתמשת בערכות

אני משתמשת בהן באופן קבוע - עד כה בערכה שנקראת just in time ואתמול השתמשתי בערכה שנקראת קליר פלאן (פשוט לא היה משהו אחר בבית המרקחת) ואכן ראיתי עליה ב lh בכל החודשים שהשתמשתי בערכה ראיתי את העליה באופן ברור ואני אישית בהחלט ממליצה על הערכות אגב - באחת הפעמים נכנסתי להריון על סמך האינדיקציה של הערכה בלבד (אני לא עושה בדיקות דם ולא us) - ועם הריון כידוע לא מתווכחים... כמובן שהוא לא הצליח (והגעתי רק לשבוע ה- 11)אחרת לא הייתי ממשיכה בטיפולים מן הסתם... אבל למיטב ידיעתי על סמך מה שאמרו לי הרופאים אין הבדל בין מה שהערכות בודקות לבין הבדיקות שלהם למרות זאת כדי להיות זהירה אני מציעה שתבדקי עם הרופא שלך - אולי כל מקרה הוא שונה?

למעלה