ערכים במוניטור

ערכים במוניטור

שלום לכולן, הבנתי שהגרף העליון מצביע על דופק הלב של העובר והתחתון על תנועות רחם. רציתי לשאול: א. האם הבנתי נכון? ב. מהם הערכים שאמורים להופיע במוניטור? בגרף של תנועות הרחם. תודה ולילה טוב מיכל

א י ו ש י

New member
היום עשיתי מוניטור וזה מה שמצאתי

אכן הגרף העליון זה דופק העובר והשני הקרוי TOCO הוא גרף הצירים. ערכים???? יש עמודה ובה מספרים בקפיצות של 20,40,60,80,100 לפי מה שהבנתי ציר חזק עולה מעלה עד ל-100 או פחות ובמרחקים סדירים אם זה סדיר

רחלילי

New member
קצת מידע

לגבי החלק של הצירים מה שהסבירו לי ואני מקווה שאינני מטעה זה שלא חשוב המספר עצמו אלא הצורה של הגלים, יש צורה שמאפיינת ציר לעומת צורת גל של אפצ'י או של תזוזה רגילה של הגוף, כמו כן חשוב מאד התדירות שלהם, כשהתדירות משתנה זה אומר צירים לא סדירים וכשהיא קבועה זה אומר סדירים. דווקא בחלק העליון (של הדופק) שם כן חשובים הערכים, ערך תקין זה כשהערכים נעים בין 120-160. הם גם רוצים לראות קפיצות בערכים או נכון יותר שיהיו שינויים הערכים כי שינוי ובעיקר קפיצות לערכים הגבוהים כנראה שמרמזים על תנועות עובר (לי לדוגמא היום עשו מוניטור ובשלב מסויים זה כל הזמן נע סביב 120-130, הם אמרו לי אופס הוא נרדם והביאו בזזר!! BUZZER שנראה כמו טלפון קטן ועשו לו בזזזז ליד בטן כדי שיתעורר (ואני כמובן העדפתי שיביאו לי קצת שוקולד כדי להעיר אותו!) והוא אכן התעורר והחלו להיראות קפיצות בדופק. מקווה שעזרתי לך. הידע שלי לגבי זה הוא רק מההסבר של האחיות/מיילדות/מדריכת קורס הכנה ללידה.

תודה לכן ....

חשה מן חוסר שקט כזה. מן לחץ כזה. כאילו השמים עומדים ליפול, או משהו בסגנון. מחר אלך לעשות מוניטור ואבקש גם מהרופא שיעשה לי אולטרא סאונד. נראה מה שלומה. תודה על המידע בינתיים. אלך לישון בתקווה שחוסר השקט יעלם.

למעלה