ערכים בתחום מדעי המחשב בויקיפדיה

vinney

Well-known member
ערכים בתחום מדעי המחשב בויקיפדיה

לכל חברי הפורום הקבועים והמזדמנים, הייתם רוצים לעזור קצת בפיתוח ערכים בתחום מדעי המחשב בויקיפדיה? שמתי לב שהרבה דברים יחסית בסיסיים בתחום די חסרים, ויכול להיות מועיל לעשות קצת עבודה על הרחבת הערכים הקיימים והוספת חדשים. מישהו רוצה להצטרף להרמת הכפפה?

vinney

Well-known member
למשל לא הצלחתי למצוא שום אזכור לבעיית ה

knapsack בויקיפדיה העברית, כדאי להביא דוגמא לבחור ששאל שאלה על זה אתמול. באנגלית יש מאמר ארוך ומפורט, לעומת זאת. וזאת לא הפעם הראשונה שאני נתקל בחוסר בדברים אלמנטריים בתחום, ותיארתי לעצמי שאנחנו יכולים לקחת כפרוייקט של הפורום להתחיל לעדכן קצת בתחום שלנו, מה דעתך?

bladesmaster

New member
האם לא מדובר פשוט בתרגום?

איך שאני מבין את זה - מדובר פשוט בתרגום (שדורש לכל היותר להכיר את המושגים הרלוונטיים). אני טועה?

bladesmaster

New member
למען הסר הספק

הכוונה הייתה תרגום של הערכים המתאימים מהויקיפדיה האנגלית. להוסיף ערכים ידרוש קצת יותר ידע, כמובן.

vinney

Well-known member
תרגום זה לא כזה פשוט

כמו שאתה יכול לשים לב מהשרשור למטה בדיוק בנושא
אבל לא בהכרח תרגום, אם אתה מכיר את הנושא לעומק - אני בטוח שגם הכתיבה העצמית יכולה להיות לא פחות תורמת, ואף יותר. כמובן שהכוונה היא שכל פעם שמישהו כותב או משכתב ערך, הוא יביא את התוצר לדיון פה בפורום כדי שנוכל לעזור להביא למאמרים קריאים, ברורים לכל קורא, וכמובן - נכונים.

costello2

New member
לא לגמרי

ויקיפדיה באנגלית היא אמנם מקור מצויין בהרבה תחומים, וכך גם במדעי המחשב - אבל גם בה יש טעויות, ערכים מטעים או לא שלמים ואפילו שגיאות גסות. כשמתרגמים ערך מהוויקיפדיה האנגלית לעברית חשוב שתהיה לך היכרות והבנה מוקדמת של הנושא - ובשאיפה יכולת להפנות גם למקורות מידע בעברית ולאמת ולהצליב את המידע גם ממקורות אחרים. ערך בוויקיפדיה האנגלית יכול להיות מצויין כדי לבחון מבנה מתאים לערך, חלוקה טובה של הנושאים לפסקאות וכו' - אבל לפעמים כשמתרגמים מאנגלית נוטים להצמד יותר מידי לנוסח ואז מתקבלים ערכים שחולים ב"תרגמת" (מונחים או משפטים שלמים שמקורם בשפה האנגלית ונשמעים רע מאד בעברית). בנוסף צריך לזכור שוויקיפדיה היא אנציקלופדיה - כותבים חדשים נוטים לכתוב ערכים בסגנון עבודה לבית ספר/מאמר אקדמי/פוסט בבלוג/כתבה במגזין בהתאם לטקסטים שהם נחשפים אליהם ו/או כותבים. כתיבה שכזו לא מתאימה לאנציקלופדיה ומובילה פעמים רבות לעוגמת נפש וחיכוחים בין ויקיפדים חדשים וותיקים ("למה אתם אומרים שהערך שלי לא טוב?" וכו'). מהבחינה הזו דווקא טוב להתבסס על ערכים בוויקיפדיה באנגלית - ואפילו על ערכים קרובים בוויקיפדיה העברית. ובאופן כללי - אם מישהו מהכותבים בפרום עושה את צעדיו הראשונים בוויקיפדיה ומעוניין בעזרה/הכוונה מוזמן לפנות אלי כאן או בוויקיפדיה (תחת השם costello)

למעלה