ערכים גבוהים של אסטרדיול ביום 6 למחזור בטיפול IVF

ערכים גבוהים של אסטרדיול ביום 6 למחזור בטיפול IVF

שלום, אני בטיפול IVF ראשון. פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל 0.1 ומנופור. התחלתי עם מנופור 225 עליתי ל 300. ביום 6 למחזור באולטרסאונד ראו רירית של 7 מ"מ, שני זקיקים אחד ימין אחד שמאל 10 ו 9 מ"מ. בדיקת דם אסטרדיול 1219.
קיבלתי הוראה להוריד מינון מנופור ל265.5 ליומיים ולחזור לבדיקות.
שאלתי היא מדוע האסטרדיול קפץ כל כך? והאם יכולות לגדול יותר משתי ביציות בהמשך הטיפול או שיהיו רק 2 שיבשילו? האם רמות כאלה גבוהות של אסטרדיול יכולות לשבש את מחזור הטיפולים?
תודה רבה

ofirsegevp

New member
ערכים גבוהים של אסטרדיול ב IVF

שלום וברכה,

הערכים הגבוהים של האסטרדיול הם פונקציה של מתן הגונדוטרופינים (מנופור - המכיל אסטרוגן).

רמות האסטרדיול אמורות לעלות בגלל הגירוי השחלתי ולשקף את מספר הזקיקים. בבדרך כלל 700-600 יחידות של אסטרדיול משקפות זקיק
אחד בשל. בהחלט יתכן גדילה של יותר משני זקיקים.

ערכים

תודה רבה על תשובתך. היום הערכים של האסטרדיול עלו ל3366. ובאולטרסאונד נראו כ 5 או 6 זקיקים.(לא זוכרת כרגע) 3 מהם 13 מ"מ והשאר 12 ו 11. האם לפי ערכים אלו אין חשש לגירוי יתר שחלתי?
כשאתה אומר זקיק בשל למה הכוונה? זקיק של 20 מ"מ? אודה לתשובה. אני מאוד חוששת גירוי יתר...

ofirsegevp

New member
ערכי אסטרדיול

שבוע טוב,

סה"כ יחסית לערכי האסטרדיול ובהתחשב בכמות הזקיקים הערכים נראים תקינים. תמיד כדאי לעקבו אחר מצב של גירוי יתר
. הכוונה בזקיק בשל היא לזקיקי בגודל 17 -20 מ"מ בממוצע.

ערכים והפעם פרוגסטרון

שוב תודה על תשובתך! היום הזקיקים הגיעו ל 17 20 ו21 מ"מ. יש כ 6 או 7 זקיקים.רירית של מעל 9 מ"מ תלת שכבתית.אסטרדיול עלה ל5974. פרוגסטרון 1.1. האם הפרוגסטרון לא נמוך מידי? אני מניחה ששאיבה תקרה ממש בקרוב. מה דעתך?

ofirsegevp

New member
פרוגסטרון נמוך

ערך הפרוגסטרון קצת נמוך אך עדיין יכול לעלות. בכל מקרה סביר להניח
שתקבלי תמיכת פרוגסטרון לאחר ההחזרה.

בהצלחה

תולית5

New member
הפרוגסטרון לדעתי מצוין, ברגע שיחליטו על שאיבה יגידו לך

להזריק בוודאי אוביטרל, והוא מעלה את הפרוגסטרון וגורם להתרחשות הביוץ.
(כרגע הפרוגסטרון נמוך כי את מזריקה מדכא ביוץ- דקפפטיל).
נשמע שיש לך כמות יפה של זקיקים! (אצלי תמיד שואבים יותר ביציות ממה שראו באולטרסאונד, תמיד צצים עוד כמה..)
&nbsp
תדאגי לשתות הרבה מים ולא להתאמץ פיזית, באמת כדי למנוע גירוי יתר.
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה

אחרי שאיבה

תודה רבה לכל המגיבים! היתה שאיבה. שאבו 15 ביציות. מתוכן הופרו 6. נאמר לי שכמות מסויימת של ביציות היו פשוט צעירות מידי ולא בשלות.אולי יוכלו להפרות אותן יותר מאוחר. מתפללת שיהיה מה להחזיר לכשיגיע הזמן... שיתפתחו עוברים יפים וחזקים.מתכננים להחזיר לי בלסטוציסט. אז מחכה 5 ימים.

anguly

New member
הפרוגסטרון אמור להיות נמוך בשלב זה

הוא מתחיל לעלות רק לאחר הביוץ.
כלומר דווקא אם היה גבוה היתה לך סיבה לדאוג, נמוך זה סבבה.

נועם@בת

New member
תיקון קטן, מנופור לא מכיל אסטרוגן

מנופור מכיל FSH ו LH במינון זהה. שני ההורמונים אחראים על יצירת הE2.
&nbsp
בתיה

למעלה