ערכים מבלבלים

elektrobrain

New member
ערכים מבלבלים

הגעתי למיון לפני חודש ובבדיקה נמצא סוכר של 170 ולחץ דם גבוהה (מוכרח לציין שאכלתי גלידה עם וואפל בלגי לפני שהגעתי למיון)
אני בן 28 עם עודף משקל. בנוסף גם אובחנתי כלוקה בחרדות קשות (שהחמירו בגלל הממצאים המדאיגים)
לאחר מספר ימים עשיתי בדיקה בצום וקיבלתי תוצאה של 140 עם הומוגלובין מסוכרר של 7
אני מוכרח לציין שרמת התזונה שלי במשך שנה היתה מהגרועות בעולם, כל יום פיצה, המבורגרים, בירה, שווארמה, מכור לקולה....
ביום יכולתי לשתות בקבוק או שניים של ליטר וחצי. קיצר.. שמח. לא אכלתי בכלל אוכל בריא. החלטתי שאני שותה מאז רק מים ועובר למזון בריא.
אני יודע מה זה מזון בריא כי בעברי הרחוק עסקתי בפיתוח גוף (עזבו את הסיבות הנפשיות שגרמו לי להתדרדר) בקיצור, אכלתי דברים
בצהריים כמו חזה עוף עם אורז\תפוחי אדמה וסלט, בוקר יוגורט עם חביתה, לחם קל, כל מיני דברים כאלו, ולא התחלתי לעשות ספורט אפילו.. שבוע אחרי
הבדיקה בצום של 140 הגעתי שוב למיון (בגלל החרדות שגרמו לגלובוס) ושם כבר מצאו סוכר של 103 (ואכלתי שעתיים לפני)... היום חודש אחרי אני מקבל בבדיקה ביתית בצום
ערכים בין 89-95, ושעתיים אחרי ארוחה גדולה שכוללת פחמימה סלט ומנת בשר בסביבות 100-105... אני לא לוקח תרופות להורדת סוכר. יכול להיות שהסוכר
הגבוהה היה כתוצאה מהפרעות חרדה קשות ? או אולי שילוב ? האם תפסתי את זה בזמן ואני יכול להוריד את זה עוד ? ירדתי 10 קילו בחודש וחצי, ואני שוקל כרגע 95...
אני יודע שאני בסיכון אם אני אחזור לחיים הלא בריאים, אבל האם בהנחה שאני אמשיך לשמור על הבריאות שלי הערכים ישארו תקינים לדעתכם ?

אבו זקן

New member
לדעתי הבלתי מלומדת

יש סיכוי גדול שכן. אם בלי טיפול תרופתי הסוכר שלך בצום הוא פחות ממאה, ושעתיים אחרי ארחה מלאה עם פחמימות הוא בסביבות מאה הרי שכרגע אתה לא סוכרתי ואפילו לא פרה-סוכרתי. אתה צריך לשמור על דיאטה נכונה ומשקל תקין, רצוי שתוסיף להם קצת פעילות גופנית, וסביר שתשאר בריא.

כל הכבוד

ראשית, כל הכבוד. קיבלתי רפורט וחזרת לאכול מסודר ולהתנהג טוב.

כדאי להוסיף גם פעילות גופנית סדירה. כלומר, לא שעתיים בשבוע בחדר כושר. אפילו הליכה של חצי שעה ביום זאת התחלה טובה ומועילה.
אתה עדין צעיר ומתקן את מעשיחך כך שיתכן שתוכל להישאר בלי תרופות. אבל לשמור.

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
מקרה מעניין...

אני חושבת שיש פה שילוב של עודף משקל, אכילה מרובת פחמימות, ומתח - כולם יחדיו וכל אחד לחוד יכולים להעלות את רמות הסוכר.
כנראה שיש לך טרום סכרת ובהחלט תפסת אותה בביצ&%ים לפני שנהיה קשה מידי ולפני שהיית צריך תרופות לצורך כך.
מצטרפת לאיריס להמלצה שלא לוותר על פעילות גופנית, זה גם יעזור לך להמשיך לרדת במשקל ולאהוב יותר את מה שאתה רואה מולך - שני דברים שיכולים מאוד לעזור לך במוטיבציה להמשיך.
&nbsp
מאידך, צריך לא לזלזל ברמת המתח והחרדה שאתה נמצא בה, ורצוי מאוד לטפל ולהפחית עד כמה שניתן. זה לא רק לא נעים (ומי כמוך יודע) זה גם מאוד לא בריא לאורך זמן.
&nbsp
וכמובן - ואולי הייתי צריכה להתחיל בזה - כל הכבוד על השינוי!!!

elektrobrain

New member
תודה על התשובות...

אני מקווה שאצליח למנוע התפתחות של סוכרת ואעקוב בקפידה....
&nbsp

למעלה