ערכים תזונתיים בבשר טחון

• פותח הנושא Luxa
  • פורסם בתאריך

Luxa

New member
ערכים תזונתיים בבשר טחון

שאלה טיפה מוזרה, אני יודע, אבל זה נראה כמו הפורום הכי קרוב ללהיות מוסמך לענות על זה. בכל אופן, אני מחפש את הערכים התזונתיים של 100 גרם בשר בקר טחון צלעות. אני מאוד אודה למי שיצליח לענות לי, אני לא מצליח למצוא את התשובה במחשבוני תזונה למניהם.

danbaratz

New member
בקר טחון

ערכים עבור 100 גר' בשר בקר טחון 30% שומן (בשר צלעות) קלוריות 332 קק"ל קלוריות משומן 271 קק"ל שומן רווי 11גר' שומן טרנס 2גר' כולסטרול 78 מג' נתרן 67 מג' חלבון 14 גר' פחמימות 0 גר'

אני בדיאטה: האם יש תחליף לבשר טחון רזה יותר?

אם אני רוצה להכין בולונז (בלי הפסטה...) , קציצות בקר וכ'ו...האם יש נתח מסויים שהוא גם רזה וגם טעים? תודה!

flutter girl

New member
הודו ועוף

הם רזים יותר. ואפשר לעשות אותם טעימים.

danbaratz

New member
היופי בבשר טחון

שאפשר לשלוט באחוז השומן. למעשה מה שקובע את טיב ההמבורגר הוא כמות השומן ופחות הנתח שנטחן. גש לקצב ובקש בקר טחון רזה, אפשר להגיע לרמה של 0-5% שומן בבשר בלי בעיה

הודו ועוף טחון אינני אוהב ../images/Emo26.gif

אז אם ניתן לקבל מהקצב (או מהקצביה בסופר) בשר טחון רזה לרמה של עד 5% שומן נראה לי שבסבירות מלאה זה גם כן מתאים לתפריט דיאטתי...נכון? תודה רבה!

danbaratz

New member
בהחלט

בקש שייטחנו לך מול העיניים חתיכות רזות, לרוב גם ככה הבשר הניטחן הוא רזה ואם מבקשים אז מוסיפים שומן.

danbaratz

New member
תראה

מבחינת טעם, אין יותר מידי הבדלים. בד"כ כשמדובר בבשר טחון, היות ולרוב הבשר יקבל תיבול כבד ויבושל עם טעמים עזים, אין יותר מידי משמעות לטעם הייחודי של הנתח. מה שמאוד משמעותי מבחינת טעם הוא אחוז השומן בבשר. מבחינת חלקים רזים, יש את כול החלקים של הרגל האחורית, מצ'אק ועד השריר. צוואר, כתף ורגל קידמית מעט שמנים יותר אך ניתן להפריד את השומן וכך להגיע לאחוזים נמוכים. בפועל בסופרים וגם אצל קצבים יותר רציניים משתמשים בקצוות (trimmings) ובנתחים זולים ורזים, כאשר רוב השומן מוסף במהלך הטחינה. ככה שכול קצב טוב, אפילו בסופר, יכול לתת לך בשר טחון רזה לרוב זה גם יהיה יותר זול מנתח ספציפי.

צלשף

New member
נחדד את התשובה חלקים רזים בבקר \עגל וחזיר

השייטל (כנף העוקץ) נתח רזה מתאים להקפצה לסטייקים (רם סטייק) ולטחון רזה הפילה מתאים לאפיה בתנור לסטייקים במחבת ולהקפצה האגוז והכף מתאימים גם להקפצה ולטחינה כל החלקים רזים גם בבקר וגם בעגל לגבי החזיר החלקים המתאימים הם הפילה הסינטה הנוס השייטל והצ"ך וגם הכתף הפילה הסינטה מתאימים לסטייקים ולהקפצה הנוס והשייטל מתאימים להקפצה וטחון הצ"ך והכתף מתאימים לאפיה ולטחון מקווה שעזרתי

למעלה