ערכים תזונתיים של אריזות מזון פתוחות???

taliF454

New member
ערכים תזונתיים של אריזות מזון פתוחות???

בתחילת מרץ קניתי אריזה של אגוזי ברזיל (לא קלויים) אכלנו בערך חצי מהכמות ושכחנו ממנה. חשבתי להציע אותה לחברה ,אבל לפני זה רוצה לברר- אני מניחה שבאריזה במפעל דואגים לחיי מדף ארוכים של המוצר הסגור. מה קורה לאגוזים באויר הפתוח?
 
אגוזים באריזה פתוחה

תשמעי, התשובה מתחלקת לשניים והיא טמונה בגישה שלך לנושא. תשובה מס' אחת: אגוזים מכילים חומצות שומן, חומצות שומן (ובאופן כללי שומן) בחשיפה לאור, חמצן, וחום מתקלקלות/נהרסות/ מתחמצנות/ במילים אחרות השומן הרוס ולא בריא. תשובה שניה: אי אפשר לדעת כמה נזק יש באגוזים הנ"ל כי בכל אגוז יש גם ויטמינים שונים ואנטי אוקסינדטים שאמורים לשמור על השמן מלהתקלקל ולהתחמצן. מה גם שאולי הם היו במקום מוצל קריר ויבש? מה גם שתחילת מרץ זה לא כ"כ רחוק... בסיכמו של דבר ההחלטה שלך אם לזרוק או לאכול אולי תוכלי אחד ותיראי איך המרקם, ואז תחליטי.. שירי
 
אפשר לדעת לפי הטעם.

לפעמים את מרגישה בפה שמקומם בפח אשפה.... במיוחד אגוזי ברזיל. כנראה שהשומן מתחמצן במגע עם האויר.
 
למעלה