ערכי בדיקות

kman888

New member
ערכי בדיקות

הי,
אתמול בלילה לפני השינה וכ 3 שעות אחרי האוכל הייתי על 131.
בוקר קמתי על 148. לא אכלתי כלום בין לבין.

האם הערכים הנ"ל סבירים?
מדוע התוצאה בבוקר גבוהה יותר? והאם זה משמעותי?

תודה
 

אבו זקן

New member
הערך כן קובע

1. סבירים? לקום בבוקר עם 148 זה לא כל-כך טוב.
2. לפנות בוקר יש עליה של רמות הסוכר בדם אצל חלק מהאנשים (חפש "תסמונת השחר"). וזה תמיד מפתיע את הטירונים, שכן הנחת המוצא שלנו היא שלאחר צום ממושך רמת הסוכר תהיה מינימלית. כפי שתלמד בהמשך, הכבד מפרק את מחסני הפחמימות שלו (גליקוגן) לסוכר ומפריש אותו לדם לא רק בקשר עם האוכל.
3. משמעותי? ככל הנראה כן, אבל בדיקה אחת לא אומרת הרבה. עליך לחזור עליה כמה פעמים, וחשוב יותר: בקש מהרופא בדיקת HbA1C שמלמדת יותר על המצב האמיתי שלך. אבל בהנחה שמד הסוכר תקין, הערך שקיבלת לא מבשר טובות.
 

tulkin

New member
סבירים ביחס למה?

יחסית ל280 שהיה לך בצום לפני כמה שבועות - זה סיבה למסיבה. אבל אלה עדיין ערכים גבוהים ולא בריאים. אבל אולי כחלק ממגמת שיפור.
כמו שאמרו לך - אתה אולי ישנת בלילה, הכבד שלך ממשיך לעבוד (להיפך, הוא עושה המון עבודה בלילה), והרבה פעמים זה אומר - שחרור עוד סוכר לדם. אפשר לנסות לשפר את זה (זה אפילו לא מסובך). אבל א - תצטרך לתת פרטים על התזונה ותזמונה. וב - ביחס לבעיה האמיתית שלך, הסוכרת, יותר חשוב להוריד את הממוצע הכללי מאשר לפתור את בעיית תסמונת השחר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

kman888

New member
עברו שבוע ויומיים מאז התחלתי

מאז התחלתי את הטיפול 2 כדורי גלוקומין ותזונה בריאה יותר וכעת שעתיים אחרי האוכל אני ב 115 (לפני שבוע הייתי 280 אחרי צום). האם אפשר לצמצם את הכדורים ל 1/1.5? באיזה יעד ניתן להתחיל לצמצם את הכדורים ולעקוב שאין שינוי?
 

kman888

New member
למה ?

זה לא אפשרי, אם אני מאוזן, לצמצם כדורים לעקוב ולראות שאני נשאר באיזון גם בלי הכדורים?
 

tulkin

New member
אני חושב שהנרי מגזים מאד

בהחלט אפשר לנסות להוריד מינוני תרופות, אבל בכל מקרה הייתי מנסה להוריד מינוני תרופות בתיאום והתייעצות עם רופא מומחה סוכרת. בלי קשר 115 זה עדיין לא המקום שאתה רוצה להישאר בו, ובוודאי שאתה לא רוצה לעלות ממנו ושבועיים זה זמן קצר מדי כדי להבין מה קרה/קורה לגוף.
&nbsp
&nbsp
 

kman888

New member
תודה ושאלה

מה היעד שאני צריך להגיע אליו כדי בכלל לנסות לפנות לרופא?
 

אבו זקן

New member
רופא

אני מניח שכל עוד הסוכר בצום שלך יהיה מעל 100 אף רופא לא ימליץ לך על הפחתה במינון. מכל מקום, הבדיקה המשמעותית יותר היא בדיקה של המוגלובין מסוכרר שידועה בשם החיבה שלה A1C אשר משקפת את ממוצע רמות הסוכר שלך בשלושה החודשים האחרוניםץ הבידקה הראשונה שתעשה בטח תיתן תוצאה גבוהה, אבל בשלושת החודשים הבאים תוכל לראות את השיפור ובעקבותיו תוכל לשקול שינויי מינון. הכל בהתייעצות עם הרופא שלך, כמובן.
 

tulkin

New member
כדי לפנות לרופא לא צריך יעד

אני מציע לך למצוא רופא שתוכל לראות בו שותף לתהליך. אולי נראה לך שמצבך חולף, אבל סוכרת זה לכל החיים, וזו מחלה דינמית שמשתנה בלי הרף. אתה רוצה למצוא מישהו שתוכל להתייעץ איתו גם בלי יעדים, ולא רק בגלל שמשהו לא בסדר.
&nbsp
לרדת מתרופות הוא לא מטרה בפני עצמו הוא אינדיקציה לכך שאתה מתנהל נכון, ואולי יכול לשמש כמוטיבציה להתנהלות כזו. אבל בגדול את רוצה לשמור את הA1C שלך באזור הנורמלי (מתחת 5.7%) או קצת מעליו, ולהיות מסוגל שהסוכר בצום יהיה מתחת ל100, ובשאר היום מתחת ל120-130. כמובן שערכים קצת יותר גבוהים עדיין לא מזיקים לכשעצמם, אבל הם בהחלט מצדיקים לשקול התערבות תרופתית, אם זו מצליחה להוריד את הערכים לתחומים הנ"ל.
&nbsp
 
אני ממש לא מגזים.


סוכרת היא מחלה רגרסיבית, יכול להיות שלתקופה קצרה אפשר להוריד איזה חצי כדור. לאורך זמן כמות הכדורים רק הולכת וגדלה, עד שמגיעים למכסימום האפשרי. השלב שלאחר מכן הוא שימוש באינסולין. זה לוקח הרבה שנים, ואין מה לפחד משימוש באינסולין.
לי באופן אישי, זה לקח בסביבות 25 שנים. מעוד חבל לי שלא עברתי לאינסולין 4-5 שנים קודם.
 

corvo

New member
לענות למישהו "מצמצם לך את החיים"

בלי לתת שום הסבר זה הגזמה.
וגם מה שכתבת לא ממש נכון... יש אנשים שמגיעים לאיזון עם או בלי כדורים ויכולים לחיות זמן ארוך ללא טיפול תרופתי (בהנחה שהם שומרים על תזונה וכושר). זה שמשהו לא עבד לך לא אומר שזה לא יעבוד למישהו אחר.
 

tulkin

New member
אבל המשכת, ואתה ממשיך לאכול פחמימות כל העת, לא?

סוכרת היא מחלה רגרסיבית כשממשיכים להתנהג כרגיל פחות או יותר. התרופות מאפשרות לשמור פחות או יותר על איזון, אבל המערכת המטאבולית שוב ושוב צריכה להתמודד עם פחמימות ועוד פחמימות ועוד פחמימות. כשמאתגרים כל כך את המערכת, פלא שהמחלה הולכת ומחמירה?
&nbsp
אין שום בעיה בשימוש בתרופות כשצריך. הבעיה היא שהתרופות מאפשרות מצג שווא כאילו אפשר להמשיך להתנהג כרגיל ושהתרופה תסדר את העניינים. ואז לוקחים גם תרופות כשלא צריך. תיאורטית אפשר לאכול טונה של פחמימות ולהזריק טונה של אינסולין כדי לשמור על איזון. האם זה בריא לסוכרתיים? לא ממש. בדיוק כמו שזה לא בריא גם לאנשים בריאים לאכול טונה של פחמימות, אפילו שכל המערכות אצלהם תקינות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

tulkin

New member
ועוד הערה -

אם מצליחים לשמור על A1C של 5.5, סוכר בצום של פחות מ100 וכו', כל זה בלי תרופות, למה צריך תרופות? איך תרופות יאריכו לך את החיים במקרה הזה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
ארוחת לילה יכולה לעזור

ארוחת לילה בסמוך לשינה של פחמימה מלאה ושומן יכולה לעזור.
דוגמאות:
פרוסה לחם משיפון מלא + טחינה
פרוסה לחם דגנים + אבוקדו

המטרה היא למנוע הפסקה ארוכה של אכילה ופעילות של הכבד.

גם ארוחת בוקר צריך לא לדחות כדי לא להאריך את ההפסקה
 

tulkin

New member
אולי למי שמזריק אינסולין

אולי למי שמשתמש באינסולין, אכילת פחמימה עוזרת לפזר את הפחמימות ואת השימוש באינסולין באופן אחיד יותר לאורך היום כך שקל לנהל את האיזון.
&nbsp
למי שלא משתמש, קשה לי לראות איך אכילת פחמימה עוזרת. להיפך. רק מזיקה. באופן כללי, אם הגוף נכנס למצב של ייצור סוכר זה בד"כ סימן טוב - כי לא נכנס סוכר זמן רב למערכת. מעולה.
&nbsp
אגב, צריך לזכור שחלק לא מבוטל מייצור הסוכר בכבד בלילה הוא לא תוצר של מחסור בסוכר אלא הכרח מסוג אחר - הגוף נפטר מחלבונים מיותרים על ידי הפיכתם לסוכר. כאמור הגוף לא יודע לאחסן חלבונים (וחומצות אמינו). מה שהגוף לא משתמש בו לצורך בניית רקמות מועבר לכבד, ובד"כ בלילה, הכבד הופך את כל העודפים הללו לגלוקוז.
&nbsp
 
למעלה