ערכי התנועה...

ערכי התנועה...

יש דבר שדי מעצבן אותי בתנועה הזו והוא למעשה רבים... אלה הם ערכי התנועה, או יותר נכון חלקם... אנא המנעו מאי הבנה... אין אני טוען כי התנועה צריכה להיות ללא ערכים... אך אין היא צריכה להיות רק ערכים... טוב נו גם על כך ארחיב... לתנועתינו הנחמדה יש דיעה בנוגע לכל דבר, ובסופו של דבר יוצא שהתנועה משקפת גם דיעות רבות שאין אני מסכים איתן במלוא האחוזים, אך בכל זאת, כאשר אני לובש את מדי התנועה, אני מייצג את כל דיעות התנועה שלא תמיד נתמכים על ידי... לדוגמא, הנני תומך, אבל לא לגמרי במטרות הנכים, ואני בכל זאת מייצג אותם כאשר אני לובש את החולצה הכחולה בעלת השרוך האדמדם... אני אתן גם דוגמא לטובתי: כמו שאמרתי אני שמאלני עד מאוד, ובבחירות האחרונות החליטה התנועה שהיא תומכת בברק... בסדר... אנחנו שמאל חברתי... אבל גם פוליטי?!!? אין לי כח לזה כבר... יש לי ידידה שהיא בנועל והיא ימנית, ואפילו די קיצונית... שיהיה... אין אני יכול להכריח אותה להיות שמאלנית... אך למעשה כשלובשת היא את החולצה היא מייצגת ומקדמת את השמאל... זו היא לא בדיוק דמוקרטיה, למרות שאני לא בטוח אם התנועה דמוקרטית, אבל פר, אל תגידו לי שזה כן...

אופס... שכחתי שני י´ בסוף...

פר=פייר, כאילו הוגן,ולא לזָכַר של הפרה, או יותר נכון השור... בעצם אני לא בטוח אם שור זה פרה.... גם לזה אשמח לקבל תשובה אם אפשר...

העלו פה נקודה חשובה!!!!

תחשבו על זה-- ברגע שלבשתם חולצה כחולה עם שרוך אדום אתם מייצגים דעות כלשהם! וזה בגלל מה? בגלל חולצה? אז אין לי בעיות עם הדעות השמאלניות החברתיות של התנועה, ואני ממש תומכת ברובן אפילו, אבל פוליטיקה??? אז פעם פה בפורום היה דיבור אם התנועה א-פוליטית או לא--- פוליטית וחצי! אני יודעת שבמזכירות חניכים, ובהצבעה דמוקרטית בוחרים במי התנועה תתמוך בבחירות, אבל בסך הכל ובכנות- נראה לכם שאי פעם התנועה תתמוך בצד הימין? לי לא.... אז לפי דעתי זה שלא יערבו פוליטיקה בתנועה לא אומר שנהיה חסרי עמדות או משהו כזה..... כי פוליטיקה מכניסה אנשים למצבים לא נעימים כאלו...

אני מסכימה!!

זה נכון, התנועה (למרות שיש כאלה שומרים שלא) היא תנועה פוליטית וברגע שאני הולכת עם חולצת תנועה אני מייצגת את כל הדעות והערכים של התנועה אז נכון שיש כמה מאוד חשובים אבל אני לא מסכימה עם כולם,לפי דעתי התנועה צריכה להיות שמאלנית חברתית בלבד ולא פוליטית. כמו שלי אמרה זה לא אומר שניהיה חסרי עמדות זה פשוט אומר שאנחנו לא מיצגים בבחירות אף אחד.

כמה הבהרות

-התנועה היא תנועה פוליטית, אין שום דיון בנוגע לנושא, זה נתון! זה שיש לתנועה ערכים ודעות הופך אותה לפוליטית. הבלבול שלכם הוא בין תנועה א-פוליטית ותנועה א-מפלגתית, הנוע"ל היא תנועה א-מפלגתית בניגוד לבנק"י למשל, אבל אין היא תנועה א-פוליטית! -עוד בלבול שלכם הוא בין שמאל פוליטי ושמאל מדיני - שמאל פוליטי נוגד לכל, כשאומרים שמאל פוליטי מתכוונים לזה שלא מתכוונים ליד שמאל או משהו... -נכון שהתנועה דמוקרטית ולמרות זאת לא הגיוני שיחליטו במזכירות חניכים לתמוך בימין או משהו, זה כמו שמדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית אבל לא הגיוני שיחליטו בכנסת שכשתהיה מלחמה צה"ל ילחם בעד מדינות ערב. -כשאני הולך בחו"ל עם חולצת "I
Israel" זה לא אומר שאני תומך באריק שרון בואו נגיד שכן, אז זה לא אומר שאני תומך בכל 50 מיליון החוקים וההחלטות שהמדינה אי פעם החליטה. אני מאמין שהבהרתי את הנקודה שלי ואם יש לכם משהו שאתם רוצים לשנות משהו בתנועה או בכלל תפעלו בכל דרך חוקית (כמובן) כדי לשנות ותבואו למזכירות חניכים כדי להביע את דעתכם. בנוסף אני אצטט את מטרה 6 במטרות התנועה: "בוגר המעורב ופעיל בתהליכי שינוי חברתיים בכיוון אמונותיו ותפיסותיו".

תנועה א-פוליטית זה טעות

אם הנוע"ל יהפך לתנועה א-פוליטית זה יהיה דבר רע מאוד, החברה שסובבת אותנו היא חברה לא צודקת ובמידה רבה לא מוסרית. וכפי שאמר מישהו (נראה לי אפלטון או מישהו כזה) כל הקיום האנושי הוא פוליטי. ובמידה ואנו לא נהיה פוליטים איך נשנה את החברה שלנו. בחירות והמערכת הפוליטית בארץ הם דבר קריטי לקיום החברה הדמוקרטית ואלינו להיות חלק מזה, כי אם אנחנו לא נשמיע את קולנו מי ישמיע אותו. חוץ מזה אני לא מאמין שזה רע שנתבטא בכל הקשור לתהליך המדיני. גם פה צריך שישמע קולנו. א-מפלגתיות זה הגיוני אבל א-פוליטית זה טעות תהיה לנו כטעות פטלית. לסיום שתי אנקדוטות הקשורות לנושא. החולצה הכחולה : את החולצה הכחולה הביא לתנועה המדריך של מר שמעון פרס, שעלה מאירופה והביא עמו את החולצה מ"וינה האדומה", מגדודי נוער קומוניסטים שם. ומה היא סמלה אז ? החולצה הכחולה סימלה אז את הפועלים את המעמד, את העבודה. והשרוך האדום ? את המלחמה - מלחמת המעמדות. דמוקרטיה : לפני כ-10 15 שנה החליטה ועידת התנועה על כך שהנוע"ל תומך בהחזרת שטחים בהסכם מדיני (אני לא זוכר בדיוק את ההחלטה אבל ברוח כזאת), כששמע על כך אחד איציק נשרי, מי שהיה מזכ"ל התנועה באמצע שנות החמישים, התרעם ושלח מכתב למזכ"ל התנועה דאז, והתרעם על הכשל החינוכי, איך קרה שנוע"ל אומר דבר כזה. המזכ"ל דאז (שאני לא זוכר את שמו כרגע) בחזיר לו מכתב ומכתב הסביר שזוהי החלטת חברי התנועה, ויש דמוקרטיה בנוע"ל ואין מה לעשות. (אז למי שאמר שהוא לא רואה איך התנועה תתמוך בימין, אז נשרי לא האמין שהתנועה תחליט דבר כזה, דברים יכולים לקרות - אבל עדיין אני מקווה שהתנועה לא תתימן.)

שמאל חברתי ושמאל פוליטי

זיו שלום, תחילה אני רוצה לציין שמה שאתה ורבים אחרים מגדירים כאן כשמאל פוליטי הוא שמאל מדיני, הוא בא לידי ביטוי בנושאים מדיניים ולא בהכרח פוליטיים. ועכשיו לנקודה: מה זה שמאל חברתי בשבילך? בשבילי זה אומר שוויון ערך האדם, חיי שיתוף, שוויון ואחווה וכו´. דעותי המדיניות שקוראות לסיום הכיבוש ומציאת פיתרון צודק לסכסוך בין שני העמים הם נגזרת ברורה לתפישתי החברתית, בבסיס שניהם עומדים ערכי השוויון וההומאניזם ולכן אין אפשרות להפריד בין תפישה חברתית לתפישה מדינית. בקשר להחלטה לתמוך באהוד ברק בבחירות לראשות הממשלה: מזכירות חניכים של האגף לחינוך של הסתדרות הנוער העובד והלומד התכנסה והחליטה לתמוך באהוד ברק בבחירות לראשות הממשלה. ההחלטה היא נגזרת ישירה של ערכי התנועה בהם אני מאמין ואני מקווה שגם יתר חברי לתנועה מאמינים בערכים אלו. תום שלמוני, גרעין תמוז, קומונר קן צפת, מחוז צפון.

פוגו

New member
אני חושבת

איך שאני תופסת את העניין זה ככה: כשלובשים חולצת תנועה מייצגים את הרעיונות הגדולים של התנועה (סוציאליזם, ערכים...), וזה הכלל. אבל יש גם את הפרט בעניין, שמחונך בתנועה להטיל ספק, שמקבל את מה שהוא מקבל- וזה לא חייב להיות הכל באופן אוטומטי, ואת זה הוא מייצג. אז כשאני הולכת עם החולצה אני מרגישה שאני מייצגת את מה שאני מתחברת ומאמינה בו! יכול להיות שיצא לי קצת מבולבל...אם משהו לא מובן-תשאלו

למעלה