ערכי לחץ דם

Honey Annie

New member
ערכי לחץ דם

מאיזה ערך לחץ הדם הופך מגבולי לגבוה? היה לי הלילה 150/75 וזה נשמע לי גבוה.

לרלר

New member
ה - 150 גבוה

אני במעקב יומיומי של לחץ דם. לפי מה שהוסבר לי הגבולות הם 140/90. אחד משניהם. אני אישית עם לחץ דם של 100/60 מתחילת ההריון כך שקפיצה לשם היא משמעותית. אל תזניחי!!!!!!!!!!!!!

Honey Annie

New member
גם אני

התחלתי את ההריון עם ל.ד. נמוך יחסית ודופק נמוך, הכל קפץ. מעצבן שאין מה לעשות חוץ מלנוח, מה שמוציא אותי מדעתי כבר.

july2005

New member
זה גבוהה בהחלט

אני התחלתי את ההריון עם לחץ דם 80\130 היום אני עומדת על 90\140 גם 90\150 הגעתי תבדקי את זה לא לזלזל, אני נמצאת היום בשמירה בגלל לחץ דם גבוה

לחץ דם גבוה ?!

השאלה היא האם אלו מדידות חד פעמות או שהן מופיעות כמה פעמים ביום. אצלי לאורך ההריון לחץ הדם נע בין 100/60 ל- 130/80 וכאשר הייתי מתאמצת או מתעצבנת הוא היה עולה ל- 140/100 ואפילו 150/110 האם לחץ הדם שלך מלווה גם בדופק גבוה ? אצלי בשל דפיקות לב מואצות החלו בטיפול של כדורי דרלין 3 פעמים ביום במינון של 10 מ"ג רק לידיעה כדור זה בטוח בהריון לחלוטין

קודם כל אין דבר כזה "בטוח לחלוטין"

יותר מדויק לומר שזו תרופה שיש איתה ועם המשפחה שאליה היא משתייכת (חוסמי בטא) נסיון רב יחסית בטיפול בנשים בהריון, ואין תיעוד על השפעות טרטוגניות, כך שזו תרופת הבחירה ברוב המקרים של טכיקרדיה בהריון. אבל כדי לקבוע שתרופה מסוימת "בטוחה לחלוטין" בהריון (קטגוריה A של ה-FDA) יש צורך בהוכחה פוזיטיבית, כלומר בשורה של ניסויים קליניים, ואני בספק אם הדרלין עבר אותם. לגופו של עניין, ערך של 150 סיסטולי הוא גבוה על פי כל קנה מידה. עם זאת, בד"כ מאבחנים יתר ל"ד על פי ערכים חריגים בלפחות שתי מדידות עוקבות בהפרש מסוים (לא זוכרת כמה), כך שמדידה אחת לא מלמדת על כלום. גם לי כשהייתי בהריון קרה שהיו מדידות כאלה במצבים מסוימים, למרות שרוב הזמן הל"ד שלי גירד את הרצפה... אם התופעה חוזרת על עצמה, בהחלט יש צורך לעקוב ואולי זה מצב שמצריך שמירה, לפי הנסיבות וחו"ד של הרופא שלך. עתליה

Honey Annie

New member
עדכון

לחץ הדם ירד בכמה מדידות חוזרות, בעיקר עם מנוחה ומאמץ אמיתי להרגע. היום במרפאה 115/75 שמחתי לשמוע שיש אפשרות לקחת דרלין בהריון במקרה של ל.ד. חריג. אני ממעיטה בשתית קפה ובאכילת מלח ובהחלט עושה דברים מרגיעים כמו ללכת לטיפול שיאצו להריון ולתרגל נשימות עמוקות. מה שמטריד אותי זה שאני כל הזמן מיובשת (שותה לפחות 5 ליטר ביממה) והרופא שלח אותי לעשות איסוף שתן. אני מקווה שזה לא מעיד על שום בעיה. ממשיכה לשתות הרבה.

למעלה