ערכי סוכר בבוקר

פרח בר 99

New member
ערכי סוכר בבוקר

שלום
אני מודדת את הסוכר בבוקר בצום ואלו הערכים ב-3 ימים אחרונים:
207, 138, 182
האם זה נורמלי (לחולי סוכרת)?
תודה

mrkorr

New member
ערכי סוכר בבוקר

בבוקר הערכים נוטים להיות גבוהים בגלל אפקט "תסמונת השחר".
הכבד מייצר סוכר וצמעלה את רמות הסוכר בדם.
אם במהלך הלילה הסוכר יורד מידי, התיקון יהיה חזק יותר והערכי הבוקר עלולים להיות גבוהים יותר.
לכן חשוב לאכול ארוחת לילה קטנה עם רכיב שומן שממתן את קצב עליית הסוכר.
(למשל פרוסה אחת עם חמאה, או קרקר עם טחינה וכו')
הערכים 207 ו-182, עבורי הם גבוהים (אני טייפ 1) ואם יש לי ערכים כאלה בבוקר אני מתקן עם אינסולין.
ה-138 קצת יותר טוב וקרוב למדד הרצוי ואם אני יודע שלפניי בוקר ללא ארוחה עד 10-11, אני אפילו לא מתקן. הבזאלי ייעשה זאת.
האם לתקן, מתי לתקן וכמה לתקן אלו שאלות שתלוית בך / ברופא ובתוכנית הטיפולית.

ארוחת לילה

בסוכרת סוג 2 ארוחת לילה עוזרת הרבה פעמים.
הדבר נובע מהפסקה גדולה מידי של אכילת מנה פחמימה שגורמת לכבד ליצר גלקוז.
פרוסה לחם שיפון מלא עם טחינה או פרוסת לחם דגנים עם אבוקדו יכולה לעזור להוריד את הרמות.
האם יש ירידה ברמה שעתיים אחרי ארוחת בוקר או עליה נוספת?
חשוב לבדוק.

בסוג 2 זה לא כמו תסמונת השחר של סוג 1.

בהצלחה

פרח בר 99

New member
עליה נוספת

תודה
אחרי אר' בוקר היום, מדדתי ערך שלדעתי הוא גבוה: 297
אני צריכה להיבהל? אני חדשה בתחום...

maya833

New member
לא להיבהל..אבל 297 זה בהחלט סוכר גבוה.

אנחנו עם סכרת, אבל אצל אנשים בריאים רמת הסוכר אחרי האוכל יכולה להיות סביב ה-150...ואם את רוצה לשאוף להיות קרובה יותר לנורמה (עד כמה שאפשר לאדם עם סכרת) אז צריך ללמוד ספירת פחמימות ולתת אינסולין בהתאם.

טיפול ואכילה

כפי שנאמר צריך לקבל את הטיפול הנכון ולצרוך נכון פחמימות.
לא יודעת כמה היה לך לפני השינה.
סביר שהלכת לישון גבוה וזה לא תוצאה של הבוקר.

תומרונתם

New member
מנהל
שלום לך פרח בר

לפי הדרך בה את שואלת כאן, אני מבינה שאת ממש חדשה בעסק.
האם יש לך סכרת טייפ 1 או 2?
באיזה טיפול את? כדורים, אינסולין, או כלום בינתיים?
&nbsp
ספציפית לשאלה שלך - שלושת הערכים שמדדת הם גבוהים מהרצוי, גם לחולי סכרת. 138 הוא קרוב יותר, אבל האחרים ממש גבוהים. 297 שעתיים לאחר ארוחה זה גם כן מאוד גבוה.
אם תתני יותר פרטים (כמו למשל מה אכלת בלילה לפני, מה אכלת בארוחת הבוקר, האם את עוסקת בפעילות גופנית כלשהי) נוכל לנסות לעזור יותר נקודתית ולתת לך רעיונות איך לשפר את המצב.

פרח בר 99

New member
פרטים על עצמי

תודה לכל המגיבים אני בת 57 (בעוד כמה ימים) הסכרת היא טייפ 2 אני לא עוסקת בפעילות גופנית, ולפני כ 3 חודשים הרופא רשם לי כדורים לטיפול בסכרת (לפני כן רק דיאטה) אבל לא חידשתי את המרשם כי ממש קשה לי עם תרופות סנטטיות חוץ מזה אני לא יודעת להגיד מה אכלתי כי אני לא זוכרת. האם אתם מנהלים יומן אכילה? אשמח לכל טיפ והערה תודה

corvo

New member
למיטב ידיעתי גבוה ..

אני גם סוג 2, ללא תרופות (דיאטה וספורט). בבוקר בד"כ גם אצלי הסוכר גבוה יותר אבל מגיע לערכים של 120 בערך.

השאלה היא מה קורה בשאר היום? לפני הארוחות ואחרי?

שלום לפרח בר - יש לך 2 אפשרויות לטיפול

א). בעזרת תרופות, אשר יקבע אנדוקרינולוג. הוא יקבע את כמות התרופות ע"י ניסוי ותהייה.. אלה יהיו תרופות סנטטיות כפי שכתבת (אין לי מושג מה זה).
ב) בעזרת אינסולין אשר יקבע אנדוקרינולוג
יכול להיות שילוב של א ו- ב ביחד.

ערכי הסוכר שלך מאוד גבוהים, אצל אדם בריא, אסור שהסוכר, שעתיים אחרי האוכל יעבור את ה- 140. אצל חולה סכרת אסור שיעבור את ה- 140. אצלך הוא כפול!!

רוצי לאנדוקרינולוג, ותבקשי טיפול, ויפה שעה אחת קודם ... (תרופות סנטטיות)..

פרח בר 99

New member
אנדוקרינולוג

מצטערת על הבורות מה תפקידו בכוח? רופא המשפחה שלי לא הזכיר אנדוקרינולוג

tulkin

New member
אנדוקרינולוג הוא רופא שמתמחה בסוכרת

ואת ממש חייבת לפגוש אחד עם ערכים כמו שלך. הם גבוהים מאד.
כמה זמן את כבר חולה? איך היו הערכים שלך לפני כן?
&nbsp
ולמרות שאנשים לא אוהבים את ההמלצה הזו כאן - אבל להוריד את הפחמימות למינימום יעזור מאד. פשוט לא לאכול מאכלים פחמימתיים (אורז, לחם, פסטה, וכו')
לקרוא על תזונת ד"ר ברנשטיין וליישם.
&nbsp
וכן - עם ערכים כאלה, כנראה שצריך תרופות, למרות שאני הצלחתי לרדת מהם גם בלי. בכל מקרה מתרופות אפשר לרדת אחרי שמתאזנים. חבל שייגרמו נזקים.
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
עוד משהו - אין תחליף לפעילות גופנית

הליכה נמרצת של שעה 3-5 פעמים בשבוע תעשה פלאים.
&nbsp

פרח בר 99

New member
בלי תרופות

בוקר טוב טולקין
אני מאד אשמח לדעת איך הורדת את הערכים של הסוכר בלי תרופות. מה היו הערכים לפני, ותוך כמה זמן הם ירדו?

tulkin

New member
תשובה (והערה חשובה!)

קודם כל חשוב להבין שהמצב שלי והמצב שלך יכולים להיות מאד שונים, אפילו שלשניהם קוראים סוכרת.
למרות שאני התחלתי את תהליך האיזון שלי ללא תרופות בניגוד לדעת האנדוקרינולוג שלי, אני מקפיד ללכת אליו להערכה וביקורת והמלצות ומתייחס להמלצות אלו בכובד ראש. במקביל אני לומד קורא מעמיק ומנסה דברים שיעזרו לי. במיוחד את, שעוד לא הלכת לאחד כזה - אני ממליץ בחום ללכת. וממליץ בחום לקרוא ולהעמיק יותר (שזה מה שאת עושה כאן בפורום. זו התחלה מצויינת).
&nbsp
אחרי כל הדיסקליימרים החשובים האלה:
אני גיליתי את מחלתי כשהיה לי 350 בצום. גבוה מאד. הA1C שלי היה 11% (ואת חייבת לבדוק את שלך!)
תוך חודשיים הוא ירד ל7.1%, ואחרי עוד שלושה חודשים הוא ירד ל5.5% - בטווח הנורמה של אדם בריא. ונשאר שם פחות או יותר מאז, כבר יותר משנה וחצי (קצת עלה לאחרונה, אבל עדיין בתחום הסביר). כל זה ללא תרופות.
&nbsp
מה כן?
תזונה ללא פחמימות.
הרבה פעילות גופנית.
&nbsp
כמובן ששימוש מושכל בשני המרכיבים האלה. מדידות וניטור רבים כדי ללמוד מה עובד לי ומה פחות עובד לי, לתקן כשצריך, לבדוק את הניואנסים של כל הדברים האלה, כי הם חשובים מאד.
&nbsp
אבל צריך להיות מוכנים לעשות שינוי משמעותי. התובנה הזו היא הקשה ביותר. זו לא דיאטה. זה שינוי קיצוני ומתמשך של הרגלי חיים ותזונה. בסופו של דבר זה עושה רק טוב.
זה מצחיק, אבל היום, עם הסוכרת שלי, אני בריא הרבה יותר ממה שהייתי לפני שנתיים וחצי לפני פרוץ הסוכרת.
&nbsp

פרח בר 99

New member
אנדוקרינולוג

תודה על התשובה
אני כבר היום קובעת תור אליו (מקווה מאד שיש באזור המגורים שלי!)
אני מקבלת את התובנות שלך בשתי ידיים.

ואם נדייק, אז אנדוקרינולוג הוא רופא בלוטות..

את צריכה הפנייה לאנדוקרינולוג שמתמחה בסןכרת.

למעלה