ערעורים..

B L I M P

New member
ערעורים..

למי שפה מהאוניברסיטה העברית - עד כמה יעיל לערער על הבחינה בחוזים (הילה קרן)? הבחינה ממש מתישה ואם יש סכוי סביר להעלות את הציון באמצעות ערעור (מוצדק!) אז זה עדיף מלגשת שוב. דבר שני - איך מתנהל כל עניין הערעורים? יש לי מחברת בחינה שלמה שברובה הגדול מאוד דומה לפתרון שפורסם - ועדיין הציון נמוך. איך אפשר לערער? לגעת בכל נקודה יקח ספר שלם ואילו לכתוב "מה שרשמתם שחסר נמצא בעמוד הבא או בזה לפניו" לגבי כל ההערות לא נראה לי יקבל התייחסות כלשהי (אולי לעג..:)).. שלא לדבר על זה שלא ברור לי כמה ניקוד ירד על כל דבר..אין שום התייחסות לכך.. לעצות אודה..

jelly beans 21

New member
אני לא יודעת מה המדיניות, אבל

אני מכירה מישהו שערער שנה שעברה ועלה לו הציון. לדעתי- הוא צריך להיות נקודתי ומקושר להערות שלך בגוף המבחן. למשל: הערעור נסוב על 3 נקודות מרכזיות להלן: 1. בעמוד 1 של הבחינה, שורה 7 רשמתי אינדיקציה לגמ"ד ומסוימות למרות שבודק הבחינה רשם אחרת. או משהו כזהו 2. בעמוד X העלתי רעיון ש.... אני חושבת שיש בסיס לדבריי שכן למדנו ש... משהו בסגנון. לדעתי אין טעם להגיש ערעור כללי, אלא נקודתי בלבד. בהצלחה.. מקווה שלא תצטרכי מועד ב'...

B L I M P

New member
פה בדיוק טמונה הבעיה

אין כזה הרבה הערות, מה שיש לא ממש ברור (בלשון המעטה) ובכלל לא ברור לי איך על כמות כזאת ירדו 30 נקודות ואיפה ירד על מה.. גם אני חושבת שערעור כללי זה טיפה מגוחך, אבל התחושה היא שכל מה אמור להופיע במבחן מופיע בו.. כמו שזה נראה אני כנראה אגש למועד ב'...פיכסה..

jelly beans 21

New member
בעברית זה לא ככה

אי אפשר ממש לדבר עם המתרגל לפני שמערערים..... בא נאמר שדיני חוזים זה לא התחום שלי... אבל פשוט תנסי לתכנון את הזמן שלך נכון במהלך המבחן. אם את בכל מקרה מתכוונת לגשת למועד ב', אז חבל להגיש את הערעור, יש הגבלה על 5 ערעורים שלא מתקבלים.

B L I M P

New member
העניין הוא כזה

שתכלס אם מעלים לי משהו כמו 4-5 נקודות בערעור זה מסדר אותי לחלוטין..הכמה נקודות זה מה שדופק אותי.. בגלל זה מפחיד אותי לגשת שוב בשביל כמה נקודות במיוחד אם אפשר להעלות אותן בערעור.. והבעיה היא שיצאתי מהבחינה בתחושה מעולה וגם לא נראה שחסר לי יותר מדי דברים בגלל זה אני מעדיפה לערער ולא לגשת שנית. יש עצות לגבי איך בדיוק לערער?

jelly beans 21

New member
אני אנסה

אז ככה, אם את מתכוונת לערער- זה מה שאני הייתי עושה: דבר ראשון, תצלמי את הבחינה, אל תכתבי את הערעור בחדר הקטן הזה... תגישי את הערעור מודפס, לדעתי זה יכול לעזור. תתמקדי ב3-4 נקודות שאת מרגישה שבהן קופחת- ורשמי את הערעור בנקודות. למשל: בפתרון הבחינה צוין כי אינדקיציה לגמ"ד היא X, ציינתי זאת בעמוד 5 לבחינה שלי. בשאלה הזו ציינת שהפתרון הוא כזה וכזה, ציינתי Y, לדעתי רשמתי את עיקר הדברים.. קצת קשה לי להגיד לך מה לרשום- אבל אם רואים שקופחת בבדיקה, אז אולי זה בולט לעין. תנסי גם להתייחס להערות של הבודקים. הבודק רשם לי שלא התייחסתי לזה, אבל התייחסתי לזה בעמוד 4 שורה 3. משהו כזה. לדעתי, אם את מרגישה שעשית כל מה שיכולת במועד א', אז תחשבי טוב אם לגשת למועד ב' ועד כמה תוכלי לשפר. אני מכירה מישהו בחוזים שנפל יותר חזק אחרי שהוא ניגש למועד ב'.

B L I M P

New member
זה מה שמפחיד אותי

צילמתי את הבחינה כבר ולקחתי אותה הביתה אבל ממש לא ברור לי מה בדיוק רוצים ממני שם..בעיקר כי לא רשום כמה הורידו על כל הערה.. אוי נו.. נראה לי אני אנסה לשבת על זה בעבודה ולפענח מה בדיוק הלך שם:) תודה על העצות בכל אופן..

הייבי

New member
עוד המלצה

תחפשי מישהו שקיבל ציון גבוה בבחינה 90+ ותנסי להשוות- איזה נקודות הוא נגע שאת פיספסת, איזה דיונים הוא הרחיב שאת כתבת בקצרה, איזה מסקנות הוא הגיע, איך הוא הגיע אליהן, זה יכול לתת לך אינדיקציה של איפה פיספסת. אם תדעי מה פיספסת-2 דברים יכולים לקרוא: 1. תדעי יותר טוב איפה ירד לך ועל מה יש לך אפשרות לערער, לדוגמא, אם יש משהו שאת כתבת בסוף התשובה ואת רואה שאנשים אחרים התייחסו לזה בחלק אחר ויש לך הערה באותו חלק, יתכן שאת יכולה להפנות- לעניין הדיון בX, התייחסתי להערות בע"מ Y, בהנחה שהמתרגל ציפה לזה בנושא מסויים ופשוט דילג על זה כשזה הופיע בהמשך. ל 2. תדעי מה הטעויות שלך, כך שתוכלי לדעת במה כדאי לך להתמקד בלמידה למועד ב'. בכל מקרה, ערעורים זה תמיד סוג של נעלם, שימי לב, שהרבה אנשים בטוחים שהערעור שלהם מוצדק מאוד עד שהם מתחילים להשוות פתרונות עם אנשים אחרים ולפעמים (לפני שכל הפורום קופץ עלי- לא תמיד) יש היגיון בהערות של המתרגלים ובניקוד שהם נתנו.

B L I M P

New member
יש פתרון מפורסם של המתרגלים

ככה שאני יכולה לדעת די טוב מה רוצים ממני..

הייבי

New member
אז בכלל מעולה

אצלנו, באת"א, לפי התקנון, אם יש פתרון של המתרגלים הם לא חייבים לכתוב הערות מאוד מפורטות, אלא מספיקה הפניה לפתרון.

B L I M P

New member
מה שאני צריכה זה להושיב את עצמי על התחת

ולגשת לזה כמו שצריך.. הבעיה היא שעכשיו הבנתי האוניברסיטה בפגרה בשבוע הקרוב ככה שגם אם אני אערער לא יחזירו לי את זה לפני המועד ב' - ואני אצטרך להחליט אם לערער או לגשת למועד ב' :\... איזה באסה זה שקוראים מיילים בצורה סלקטיבית

למעלה