ערעור לועדה עליונה - החלטת נכות

otherLife

New member

שלום רב, הגשתי תביעת נכות למשהב"ט. (משרד הבטחון). לאחר קבלת התוצאות מהועדה הרפואית - ראיתי שניתן לי אחוז נמוך הכתוב בחוק. התייעצות עם עו"ד ומומחה נוסף - אישרה זאת. הם הופתעו לחוסר ההתייחסות לעיקרי תביעת הנכות (כהגדרתם - הם לא הכירו את החוק...) רציתי לשאול מה הסיכויים לפנות לערעור לועדה עליונה של משרד הבטחון ללא ליוי עו"ד או ללא חוות דעת משפטית כתובה של מומחה נוסף. אני מתכוון להסתמך על חו"ד של רופאי הקודמים. (פשוט לומר - תסתכלו בסעיף X בעמוד Y לחוק...) דעתכם? טיפים נוספים? תודה.

שלום רב, אתה יכול כמובן לגשת לבד, אבל יש לבחון את שווי הנכות שהוחסרה, אם מדובר בחלק עיקרי, אני חושבת שהשווי מצדיק שכירת עו"ד מקצועי, כדי לא לפספס את ההזמנות הזאת. ככלות הכל מדובר כבר בערכאת הערעור. בברכה,

otherLife

New member
ובכן....

אני מכיר מעט את החוק , וספציפית מצאתי סעיף המדבר על הפציעה שלי , שלא אוזכרה בועדה הראשונה. בחו"ד ראשוני של רופא מומחה שהופנתי אליו - אכן אישר זאת. האם חו"ד ראשוני מספק את הועדה העליונה? מה היתרון בהגשת חו"ד משפטי מלא? (שעולה מול המומחה שוב עלות של כ- 5000 שח..:( )

ובכן....

שלום שוב, מעמדה של חוות דעת רפואית שונה לאין ערוך ממעמד עוד מסמך רפואי של רופא מטפל. בראשונה, מדובר במומחה שסוקר את כל הבטי הפציעה, הכולל בדיקה של המטופל, עברו הרפואי, קשר סיבתי, וכל השיקולים שהם מעבר לשאלת הנזק הרפואי, שהועדה דנה בהם. יחד עם זאת נכון ששני המסמכים אינם מחייבים את הועדה, והעדה יכולה להחליט שהיא אינה מסכימה איתם. קל יותר לתקוף החלטה של ועדה, בצורה משפטית, כאשר בפני הועדה הייתה חוות דעת רפואית, שהועדה התעלמה ממנה. לגבי עלות העו"ד, אני מבינה שלא מדובר בסכום מבוטל, אבל יש מבחר עו"ד, ויתכן שתמצא עו"ד שגם יתאים לכיס וגם לתיק. בברכה,

למעלה