ערעור על החלטת ועדה רפואית

clubber2k

New member
ערעור על החלטת ועדה רפואית

היי,

אני חייל מילואים. לפני כשנה הגשתי מסמכים לוועדה רפואית. אחרי כמה חודשים קיבלתי תשובה שלילית כי הוועדה לא מצאה סיבה לשינוי פרופיל ללא זימון לועדה.
אני חושב שהוועדה זלזלה ואולי אפילו לא עברה על כל החומר ששלחתי. אני מאמין כי אם היתי מגיע לוועדה ומפנה את תשומת לבם לנושאים מסויימים ההחלטה היתה אולי שונה.

כיצד מגישים ערעור והאם אפשר להתעקש להופיע בפניה הוועדה?
תודה.

אושי231

New member
ממה שאני מבינה זה לא שהוועדה

נתנה לך תשובה שלילית, אלא שלא עברת מיון מסמכים.
כנראה שהמסמכים שהעברת לא היו מספקים ולכן לא זומנת לרופא הוועדה כדי להיבדק בפניו. אני מציעה לך לארגן מסמכים חדשים ועדכניים המעידים בפירוט על חומרת הבעיה ולהגישם לוועדה שוב.
עקוב לאחר זאת באופן טלפוני אפילו כל יומיים כדי לראות מתי אתה מקבל תור, או אם אתה נדרש להמציא מסמכים נוספים.
בהצלחה.

clubber2k

New member
לא בדיוק, מספר שאלות

שלחתי כמות של 20 מסמכים 5 מתוכם עדכניים ביותר. מדובר במצב שהיה קיים בזמן השירות ונקבע עליו פרופיל. חלה החמרה במצבי ולכן אני מבקש שינוי פרופיל. במכתב שקיבלתי צויין כי הוועדה דנה במצבי והחליטה שאין צורך לשנות את הפרופיל. האם זה אומר שלא עברתי מיון? או שהוועדה דנה בלעדי - האם הוועדה תמיד דנה בפני החייל?
האם אפשר להתעקש להופיע בפני הוועדה?
האם תהליך הערעור זהה לפניה לועדה רגילה?

תודה :)

אושי231

New member
כן, זה אומר שלא עברת מיון מסמכים בדיוק

כמו שכתבתי.
ה"וועדה" זה רופא אחד שמקבל אותך, קורא לעצמו את המסמכים בזמן שאתה שם ואולי גם בודק אותך קצת.
את התשובה מוסרים לחייל בדרך כלל באותו רגע- אם יש צורך בשינוי פרופיל או לא.
אתה יכול להתקשר אליהם ולשאול למה בדיוק המסמכים שלך לא התקבלו. על מיון מסמכים אין אפשרות להגיש ערעור.

אם היית מקבל פרופיל מסויים ואז מערער- היו נותנים את המסמכים שלך לרופא אחר לבדוק והוא היה מחליט מה שמחליט. זה תהליך הערעור.

בכל מקרה תתקשר אליהם לעשות בדיקה למה בדיוק המסמכים לא התקבלו ומה אתה כן צריך להביא כדי שיקבלו אותם.

למעלה