ערעור שיבוץ, סירוב פינוי וכו'

ערעור שיבוץ, סירוב פינוי וכו'

היי, אני אמורה להתגייס במרס והיום קיבלתי את השיבוץ שלי - פקידת לשכה. אני לא הולכת להיות פקידה, דירגתי את זה בעדיפות אחרונה וזה ממש ממש לא משקף את היכולות והנתונים שלי (קבא 54 דפר 70). אני רוצה להיות חובשת, אבל כל דבר יותר טוב מפקידה.

רציתי לשאול את האנשים שעברו גיוס איך זה בדיוק הולך הפגישה עם קצין מיון.. האם הוא באמת יציע לי עוד תפקידים? ועד כמה זה ריאלי לקבל חובשת או לפחות לשנות שיבוץ לתפקיד טוב יחסית? יש סיכוי שאחרי הטירונות יעבירו אותי לתפקיד אחר או שכשעולים על האוטובוס הגורל נחרץ? אפשר בכלל לערער ולשלוח פקסים למרות שכתוב שהשיבוץ הוא סופי עד לקצין המיון?

אם זה לא יצליח, אני אסרב להתפנות - כמה זמן אני אצטרך לשבת במעצר ? יכול להיות שאם יראו שאני מתעקשת יכול להיות שימצאו לי תפקיד עוד באותו היום?

תודה =)

Double Oxygen

New member
תגובה

היי,

כן, זה ריאלי לשנות שיבוץ ביום הגיוס ובהחלט קרו מקרים כאלה. קחי בחשבון, שיש לך נתונים טובים אבל מעבר לזה יש גם תקנים בצבא.
ייתכן שביום הגיוס שלך יהיו תקנים ותוכלי להתגייס לחובשת או שתצטרכי לדחות מעט את הגיוס.
סביר להניח שזו ההחלטה הסופית של קצין המיון ולא תמיד יש מה לעשות, בין אם יש תקנים ובין אם לא.
אפשר להבין את המצוקה שאת נמצאת בה ואין ספק שלשירות הצבאי יש השלכות גם על העתיד שלנו, בין אם המקצועי ובין אם האישי.
מה שאני מציעה לך לעשות זה לשלוח בקשה מפורטת בפקס, להוסיף כמה המלצות רלוונטיות כי אם את רוצה להיות חובשת כנראה שיש לך ידע וניסיון.
תנסי לנסח את זה בצורה הטובה ביותר, לבדוק אפשרויות אחרות לשינוי שיבוץ ולקוות שתוכלי לבצע את המהלך לפני הגיוס.
אף אחד לא יכול להבטיח לך שבאמת תצליחי לשנות אבל אם לא תנסי איך תדעי?
בכל מקרה,אני ממש לא ממליצה לך לסרב פקודה ולהיכנס למעצר כבר ביום הגיוס. זו לא בדיוק חוויה נעימה ואני מתארת לעצמי שלא תרצי להעביר את תחילת השירות שלך ברגל שמאל. שתדעי, שהיחס במעצר גרוע מאוד וזה בעיקר כדי למנוע מאנשים לסרב פקודה. אמנם לא הייתי שם בעצמי אבל מהיכרות של הבסיס ומאיזור הגיוסים, אני יודעת טוב מאוד.
שוב,אני מציעה לפעול בדרכים יותר נעימות וטובות וכמובן לפני הגיוס ואם לא אז ביום הגיוס.
מה שכן, קחי הכל בקלות. גם אם קשה לך להאמין בסופו של דבר השירות שלך יעבור.

בהצלחה!

אני מעדיפה

לא להתגייס בכלל מאשר להתגייס למקום שלא מעריך אותי. אבל תודה רבה על התשובות

אם אני אצטיין בטירונות לדעתך יתנו לי אפשרות לעבור תפקיד?

adip112

New member
גם אני שובצתי לתפקיד הזה

והתקשרתי למיטב כדי לצאת מהתפקיד , כי גם אני עם נתונים כמו שלך וגם אני דירגתי את זה מקום אחרון , אבל במיטב אמרו שיש לי אפשרות לגשת רק ביום עצמו מול הקצין מיון.

דרך אגב, שמעתי דברים די טובים על התפקיד ( ואני רציתי בכלל עוקץ, זה שהצבא לא נותן לי זה כבר משהו אחר) , הרבה בנות שנופלות מטיס משבצים אותם לתפקיד הזה , וכל מי שאיכותית משובצת לזה.
בתכלס זה לעבוד עם חומרים מסווגים וזה יכול לתת לך המון ניסיון , גם אם זה נשמע "פקידה".

את יודעת אם התפקיד דורש סיווג?

ואני מבינה מה את אומרת,אבל אני לא צריכה ניסיון בלהיות מזכירה כי זה ממש לא מה שאני שואפת לעשות אחרי הצבא..

adip112

New member
לפי מה שהבנתי צריך לעבור סיווג בטחוני

במהלך הטירונות , ובנוסף יש גם ראיון עם מישהו שישבץ אותך ללשכה המתאימה.

בתלכס כשאני אהיה בזה אבקש להיות בבסיס סגור , הבנתי ששם באמת יש חוויות ונהנים בתפקיד ( מישהי שאני מכירה נמצאת פקלשית בחיל תקשוב בצפון והיא ממש נהנת עם החבר'ה והיא יוצאת חמשושים )

הכל תלוי איפה תיהי ומה תחליטי לעשות עם התפקיד.. את יכולה להיות ג'ובניקית בקריה ולא לעשות יותר מדי ואת יכולה בסגור ולהפיק יותר , החלטה שלך

adip112

New member
ודרך אגב

את יכולה ביום עצמו של הגיוס לסרב לעלות לאוטבוס ואז ישלחו אותך לכלא (מקסימום שלושה ימים) ואחרי זה תשלחי לפלוגת ממתינים , ואז תיהיה לך שיחה עם משקית ת"ש וקצין מיון ובאמת שיבואו לקראתך ( חברה שלי סירבה להיות תצפיתנית ועכשיו היא קיבלה משקית ת"ש)

למעלה