ערעור של אב הלוקה בנפשו לבית משפט העליון

Daria34

New member
ערעור של אב הלוקה בנפשו לבית משפט העליון

על מסירת בנו לאימוץ סגור.
הכתבה הייתה אתמול בYnet
לא מצליחה להביא קישור כרגע.
אבל הנה הרקע.
שני הורים הלוקים בנפשם מביאים שני ילדים לעולם.
הגדול מועבר לסבתא ואת הקטן מחליטים להעביר לאימוץ סגור ילד בן שלוש.
בהמ"ש העליון נדרש להכריע במקרה אנושי,עצוב.
השופט רובינשטיין:"ההכרעה קשה כקריעת ים סוף"

האב טוען שהוא יכול לגדל אותו והמומחים קובעים שאין לו יכולות.
בית המשפט מכריע אימוץ סגור.
האב הביולוגי טען שאין דבר כזה "הורה אידאלי"
היו תגובות שהסכימו עם האב הביולגי לטענה שלו.

לכולנו יהיו קשים כאלה ואחרים עם הורינו,ואיש לא יכול להבטיח שאימוץ יפתור את הבעיה-להפך,הוא רק
יפגע בילד יותר,איש לא יכול להבטיח שבמשפחתו המאמצת לא יפגעו בו והוא לא ייחשב על ידם כזר,
הפוטנציאל לפגיעה בילד גדול הרבה יותר במקרה כזה,המדינה איבדה את החמלה והיא מתחילה להשתמש
בטענות של משטרים אפלים כדי לקחת להורים את ילדיהם ומילדים את זכותם לחיים בחיק משפחתם.
תגובה של סטודנט לכתבה שיש בה בסיס לטענות שלו.

במקרה הזה המדינה בוחרת את הפתרון הקל אימוץ סגור.
אולי מישהוא ימצא את הכתבה?
 

משתפרת

New member
ביקשת? קיבלת

מצרפת קישור למאמר ב-YNET.
בחיים הרשויות לא יצאו מזה טוב.
בדיון על מי שלא מאומץ הבאת את סיפורה של תהל רן ואחותה. האמא חולת נפש לא מתפקדת. האבא מוכן לטפל רק בבנים ולא בבנות. מן הסתם שניהם לא ויתרו על הבנות, לכן הן נתקעו במוסדות ובמשפחות אומנה ונידונו לחיים קשים. הרשויות יצאו רע מכיוון שלא גרמו לבית המשפט למסור את הבנות לאימוץ. כאן- הורים לא מתפקדים, האמא בכלל לא בסיפור, האבא מעיד על עצמו שהוא יכול לגדל את הילד, אך בעצם אינו הורה כשיר. הנימוק שלו- אף אחד אינו הורה אידאלי, אבל הקביעה המקצועית היא שהוא כלל לא כשיר. בפועל מסתבר שאין קשר ממשי בינו לבין הילד. אז כעת הרשויות יצאו רע מכיוון שכן גרמו לבת המשפט להכריז על הילד כבר אימוץ. שתי ערכאות כבר פסקו, כעת כנראה יהיה ערעור גם בעליון.
ההכללה שהאימוץ "רק רק יפגע בילד יותר,איש לא יכול להבטיח שבמשפחתו המאמצת לא יפגעו בו והוא לא ייחשב על ידם כזר"... משהו. אכן אין הבטחות, אבל במקרה של הילד הזה היה ברור שבמשפחתו הביולוגית הוא נפגע וייפגע, ואימוץ במשפחה אשר (בניגוד לדעתך) מקבלת את הילד כדי להיות משפחתו במאה אחוזים- נותן לו סיכוי לחיים נורמליים. הכותברת "סטודנט" לא מוכיחה דבר לגבי ההיכרות של אותו אדם עם עולם האימוץ, עם משפחות מאמצות.
מה שכן- לו הדבר בידי הייתי נותנת זכות פגישה לפחות לסבים, אלה שמגלים יכולות משפחתיות ומטפלים באח הבכור (וכנראה גדול עליהם לטפל בשני ילדים).
 

Daria34

New member
משתפרת קודם כול שתינו לא יודעות בדיוק

מה הפרטים המדויקים לא להסתמך בבקשה רק על תצהירים של עובדים
ומומחים שרק הוכח לא מזמן שהרבה פעמיים שקרים ואפילו בבית משפט העליון.
ולפי דעתי כן אימוץ סגור זה הפתרון הקל במקרה הזה.
ולא הבנתי בדיוק למה את כותבת בניגוד לדעתך??

ודרך אגב בכתבה לא הייתה אמירה שהילד נפגע
במשפחתו הביולוגית או נמצא בסכנה.
י
 

משתפרת

New member
כפי שאמרתי- הרשויות לא יצאו טוב בשום מקרה.

אין להם סיכוי. אם לא העבירו לאימוץ- לא בסדר. אם כן דרשו אימוץ- לא בסדר. לדבריך- אם העידו בבית משפט- הרבה פעמים שיקרו. כך או כך- אי אפשר לסמוך על דבריהם. אני לא מקבלת את הקביעה שהמומחים והעו"סים משקרים הרבה פעמים. את יכולה להפנות אותי לאתרים שמתמחים בכתבות עוינות ובסרטי out ube שמשמיצים את השירות למען הילד. היום ראינו כיצד אחד האתרים הללו נקנס בבית המשפט. זה לא היה בגלל השמצות על מומחים אלא בגלל פרסום מידע, אך הפרסום הזה נעשה כדי לגנות את אי הצדק שכביכול גורם הממסד והשירות למען הילד.
באשר ל"בניגוד לדעתך"- מגיעה לך התנצלות ממני. בקריאה חוזרת אני רואה שזו דעתו של אחד הטוקבקיסטים שציטטת ולא דעתך. סליחה.
מסכימה איתך שאימוץ סגור הוא הפתרון הקל במקרה הזה. כשאבא מביע את אהבתו לילד אך אינו מסוגל להוות דמות משמעותית עבורו או לטפל בו- יש מקום לאימוץ עם צורה כלשהי של קשר. בוודאי ובוודאי שרצוי לשמור על קשר עם האח הגדול ועם הסבים שמצטיירים כדמויות מיטיבות במשפחה.
באשר לפגיעה: אכן לא נכתב שהתעללו בילד, אך ילד שגדל עם הורים לא מתפקדים, עם אב איתו הילד לא יוצר קשר, אם אמא פגועה שכנראה הרימה ידיים לגמרי מטיפול בשני ילדיה- הילד הזה סובל מהזנחה. אולי לא מדובר בסכנה מיידית, אך הילד נפגע.
 

fatfat

New member
מה שאותי הכי קומם זה משפט הסיום של הכתבה:

"למרות דחיית הערעור, השופט הותיר פתח של תקווה לאב. הוא מתיר לו לפנות אליו שוב בהגיע בנו לגיל חמש, אז יבחן מחדש את מסגרת האימוץ". אם מהחומר שהוגש לפניו הוא התרשם שלאב אין שום מסוגלות הורית ורגשית ושזה לא ישתנה ושלילד אין קשר משמעותי לאב למרות שהאב אוהב אותו - מה ישתנה בעוד שנתיים? בעוד שנתיים ברור שלילד לא יהיה קשר כלשהו עם האב. אבל הסתייגות כזו בסוף הפסיקה עשויה ליצור תקווה ואשלייה אצל האב, חשש וחוסר בטחון את המאמצים ויתכן שזה ישפיע על ההתקשרות שלהם לילד. שינוי ההחלטה בגיל חמש אם יתרחש יהווה טלטלה רגשית הרבה יותר קשה לילד.

למרות שבכתבה נכתב שהפסיקה היתה אימוץ סגור כי לא נראה שהאב הביולוגי יוכל לכבד את זכויות המאמצים זה נראה לי בריחה מהתמודדות. סך הכל באימוץ עם קשר יש כל מיני סוגי קשר. אפשר היה שהמשפחה המאמצת תישאר חסויה בפני האב הביולוגי ובו זמנית לאפשר לו להיפגש עם הילד 3-4 פעמים בשנה במרכז קשר בנוכחות עו"ס. לטווח הרחוק יש בכך יותר תועלת מהפסד. כך הילד יגדל ללא חורים שחורים ואם הידיעה שאביו מולידו לא ויתר עליו, לא נטשו ואוהב אותו. וזה יתן מענה לאהבתו של האב שלמרות שלא מסוגל להוות דמות אב לבנו ולגדלו, הוא באמת אוהב אותו.

"
 

נוני 75

New member
מסכימה איתך פאטפאט

אפשר היה למצוא פיתרון אנושי יותר, שיהיה לילד קשר עם האבא, וקשר עם הסבים שמטפלים באחיו. הוא גדול, ובבת אחת מתנתק מכל המוכר לו. האב לא יכול לגדל אותו אבל הוא יכול להישאר בתמונה -הרי לא מדובר באיש שהורשע כמסוכן לילד.
ומה באמת ישתנה עוד שנתיים?

שובר את הלב
 

עלמה88

New member
אהבתי


 

Daria34

New member
דרך אגב המקרה של תהל לא כול כך דומה.

האבא לא דרש לגדל אותן ומה שגם היה מקרה של מוות של ילדה אחרת שנולדה למשפחה זו.
הבנות שהו בבית ילדים מהיום שנולדו.
ושאני אומרת אימוץ לא תמיד זה אומר בהכרח אימוץ סגור.
 
למעלה