ערפאת על ערש דווי ...

EverMan

New member
ערפאת על ערש דווי ...

ואני יכול רק לשמוח. האם הגיעה השעה בה יתחיל תהליך מדיני מחדש? האם האופק המדיני נראה שוב לעין ?

EverMan

New member
ההבדל שבוש ושרון

חיים בדמוקרטיות שילחצו עליהם לשלום. ערפאת היה דיקטטור.

Leiden

New member
דמוקרטיה כלל לא מבטיחה לחץ לשלום

וישראל וארה"ב הן דוגמאות נהדרות לכך.

EverMan

New member
פעם אחרונה שאני בדקתי

בישראל יש שמאל שלוחץ לשלום. וכנ"ל בארה"ב. ושרון ובוש מחוייבים , לפחות למראית עין , לכוון לשלום. ראה את מפת הדרכים של בוש , והתחייבותו של שרון לעמוד בה.

Leiden

New member
יש הרבה מאוד סיבות לתמוך בדמוקרטיה

ולהתנגד לדיקטטורה בשל זכויות אדם, נטייה לשלום אינה אחת מהן. דמוקרטיות אינן בהכרח שוחרות שלום ודיקטטורות אינן בהרח מחרחרות מלחמה. העולם קצת יותר מורכב...

nili6

New member
לשם כך דרוש פרטנר.

איך אפשר לעמוד בזה כשאין לך פטנר? מעבר לכך לשרון לפחות יש מחוייבות נוספת והיא לבוחריו. שבחרו אותו על סמך עמדה שונה שלו כך שתחילה עליו לחזור אל העם.

nili6

New member
המילה שלום היא מילה נהדרת, רק חבל

שבצד השני אין ככ מי שרוצה בה לשלום כמו לטנגו כידוע דרושים שניים...

nili6

New member
על שכמותך נאמר,

אם אין לך מה לומר, עדיף שלא תוכיח לנו את זה.

Red Star

New member
כפי שזה נראה עכשיו

ההנהגה הפלשתינאית הנוכחית של אבו-מאזן, אבו-עלא וחבריהם הרבה יותר יונית מההנהגה הישראלית.

EverMan

New member
שרון דיקטטור ?

למיטב ידיעתי. ניתן להדיח אותו. הוא סה"כ 4 שנים ראש ממשלה.

EverMan

New member
מה עוד שכבר הצביעו נגדו

בלי שהוא יהרוג את מתנגדיו. והוא לא משתמש בכוח בשביל לדכא את העם שלו. ראש ממשלה גרוע ? בהחלט. דיקטטור ? רחוק מזה.

nili6

New member
אז הוא לא הורג, אבל הוא

מפטר ומאיים לא משתמש בכוח? לא הייתי אומרת. לא מדכא? מדכא מאוד. רחוק מזה? לא, לא ככ.

EverMan

New member
יש ראש ממשלה שלא מפטר ומאיים ?

זה תפקידו. לנהל ממשלה.

nili6

New member
כלומר-

הפרת הבטחות, אי שעייה להחלטת הרוב במרכז הליכוד, ו-לא אני לא זוכרת ראש ממשלה שהתנהג בצורה כזאת פשוט, רומס, כיאה לבולדוזר אמיתי כל מה שעלול להפריע לו בתוך ריצת האמוק שלו למימוש תוכניתו שהיא עצמה סתירה לעמדה שבזכותה נבחר.

EverMan

New member
הפרת הבטחות היא תכונה

של דיקקטור ? ואי שעייה להחלטת רוב במרכז הליכוד לאחר שנבחר ? בפעם השניה ששרון נבחר , כבר היה ידוע שהוא הולך על התנתקות.

למעלה