"ערפדי אנרגיה",אגדה או מציאות?

TAINTED SAINT

New member
"ערפדי אנרגיה",אגדה או מציאות?../images/Emo190.gif

לפי השעה בה אני כותב שורות אלו אתם יכולים להבין שהנושא מעסיקני הלילה ומדיר שינה מעיניי... הכל החל הערב בשעה 2130 לערך,יצאתי לחדר המדרגות לעשן סיגריה,ושם מצאתי את שכנתי נאטשה בוכה בכי מרורים.. [והיא לא מהטיפוסים הבוכיים נאטשה,נהפוך הוא,אישה גאה וחזקה שגידלה לבדה חמישה ילדים לתפארת] כששאלתי אותה מה קרה,היא סיפרה לי שבנה הבכור רוסלאן "חזר הבוקר מבילוי במסיבה והוא מתנהג כמו זומבי",בהכירי את הבחור כצעיר אנרגטי ונמרץ,שאיננו מרבה לשתות,ולבטח שאיננו צורך לעולם סמים,התעוררה הדאגה גם בליבי. אקצר ואומר רק זאת-לטענתה פגש במסיבה נערה שאת שמה איננו מצליח לזכור,גם מספר הטלפון שנתנה לו נעלם באופן פלא מהזכרון של הטלפון הסלולארי שלו... לדברייה הוא לא קיים עם אותה נערה מסתורית שום מגע אינטימי מסוג כל שהוא[והוא לא מאלו המסתירים דברים מאימותיהם,ממש לא],רק ישב ושוחח עימה,אין לו מושג איך אבד לו מושג הזמן,הוא התעורר הבוקר על הספה עלייה שוחחו כשהוא חש חלש ומטושטש כפי שלא חש מעודו,לנערה לא נותר כל זכר.... בדיקה מהירה העלתה שארנקו לא נשדד ודבר מחפציו לא חסר למעט כפתור אחד שנעלם מחולצתו[והוא בטוח שהכפתור לא חסר כשהלך למסיבה].לקח לו כחצי שעה לקום ולעמוד על רגליו,וחברו נאלץ להתלוות אליו לנסיעה במונית כדי להבטיח שישוב בביטחה לביתו.מהרגע ששב הוא שוכב במיטה במן עלפון חושים משונה ומדאיג ביותר. נאטשה טוענת שהנערה היא "ערפד אנרגיה",לא מהערפדים מוצצי הדם,אלא סוג גרוע בהרבה,לקורבנותיהם אין אפילו מושג שהם קורבנות... נטאשה בטוחה ש"ערפדת האנרגיה" סימנה את רוסלאן בעזרת הכפתור שתלשה מחולצתו,ושתשוב לחפשו על מנת לשאוב ממנו את אנרגיית החיים שלו עד שלא יוותר דבר ממנה והוא יגווע מחולשה.... זאת איננה הפעם הראשונה שאני נתקל בביטוי מעורר דאגה זה בקרב יוצאי חבר העמים,מסתבר שאצלם "ערפדי אנרגיה" אינם יציר דמיון,אלא ישות אמיתית ומאיימת ביותר. אשמח אם תוועצו קודם עם יוצאי חבר העמים שבין מקורביכם לפני שתעלו תגובות,במיוחד אשמח לקבל עצות מעשיות מכאלו שיש להם נסיון אישי עם תופעה זאת,והדרכים להתמודד עמה. אני מציין שוב,זאת איננה בדיחה,פנו קודם לחבריכם מקרב יוצאי חבר העמים,ורק אחרי כן כתבו תגובות. תודות מקרב לב מראש מנאטשה וממני.

miyamoto

New member
אני אשאל את אמי בהזדמנות.

אך בינתיים, זה נשמע כאילו הבחורה שמה לו איזהו סם אונס במשקה ואנסה אותו. (ומכאן חסר הכפתור). דווקא התיאור של הבחור לאחר שקם וכו' מאד מזכירה התנהלות של לאחר נטילת סם אונס בבוקר שאחרי. בכל אופן, אני די שולל קיום יישות שכזו על הסף (אתה מכיר אותי.. רציונאלי להחריד)... איני מסוגל לתפוס איך אדם יכול אולי לשאוב קלוריות? או משהו בסגנון, נשמע חסר כל סיכוי. נברר אם אמא אם היא מכירה סיפורים על כך.

TAINTED SAINT

New member
לא כך הדבר הפעם ידידי...

הלוואי והיה מדובר בסם האונס המפורסם,עם זה אמו הייתה מסוגלת להשלים.... במהלך השנים האחרונות נתקלתי בסיפורים כאלו שוב ושוב,תמיד מיוצאי חבר העמים, הפעם אני מתעניין בכך באופן אישי ביותר משום שאני מכיר את הנפשות הפועלות.... בין האנשים שסיפרו לי סיפורים דומים נמנתה סטודנטית לעיצוב גראפי מבצלאל,מורה [בדימוס]למוסיקה,ומחוסר בית עם בעיית שתייה...כולם יוצאי מדינות שונות מחבר העמים, אוקראינה,ביילורוסיה,ורוסיה,בלי שום קשר בינהם.... לא מדובר על שאיבת קלוריות,אלא יניקת "אנרגיית החיים"...תהליך שאף לי לא נהיר לחלוטין, לא מדובר במגע פיזי ישיר עם הקורבן,לא נשיכת הצוואר הקלאסית,אלא תהליך אפל בהרבה... אין כאן יסודות ויקטוריאניים של סקסואליות מדוכאת ומודחקת,ולא תיאוריה פרויידיאנית הניתנת להוככה\הפרכה,הבחור נראה כמו צל של עצמו.... TAINTED SAINT

רסקול

New member
נראה לי מופרך מאוד

בדקתם את רוסלאן? מישהו עשה לו בדיקת דם? דווקא מפליא אותי איך אתה נגרר אל הביזארי והמיסטי בלי להפעיל קצת רפואה מערבית בענין.

גלבועא

New member
ידידי ואהוב לי כאחי

שים לב, שערפדי רגשות גם קיימים. אתה מכיר אותם, זה אלה למשל שכשתמיד יש אסון יבואו אל הסובל/ת מהאסון ויגבירו את סבלו, והם שותים בצמא את רגשותיו הנסערים, את כאביו, פחדיו. תמיד הם שם, סובבים כנשרים סביב ריח הרגשות, וכמו ערפדים שואבים במרץ. מה זה לשאוב את אנרגיית החיים? אנרגיית החיים היא אינסופית. מה שסופי זה הרצון לחיים, לכן כדאי שתדייק וגם שנטאשה תדייק בניסוחים שלה. מישהו מכם עשה איזו בדיקת דם לרוסלאן? אתה מכיר את האגדות והסיפורים הגרוזיים על רוסלאן? אז כדאי שתקרא ותראה שרוסלאן שלך הבן של נטאשה משהו קצת רוסלאני בו גם.

TAINTED SAINT

New member
גלבוע ידידי,אל תחפז כל כך לאהבני...

לאט לאט,ברגע הראשון כאשר ראיתי את המסר שהותרתה לי הייתי בטוח שאתה הוא אחד מקורבנותיי תאבי הנקם ממערכת פורומים באתר אחר שלא אזכיר חלילה את שמו המפורש,רק ארמוז ששמו של אותו אתר קשור לגן ציבורי מפורסם בבירה אירופאית אפרורית ויקרה להחריד... לשמחתי התברר לי שאתה מנהל פורום כאן בתפוז,הוקל לי לראות שאותם אובדי דרך לא הצליחו לאתרני כאן,למרות שאם היו מצליחים,גם כאן לא היה שופר עליהם גורלם.... הרשה לי לומר לך שנעים לי להכירך,ואני מקווה שנצליח לתקשר ביננו על מישור אחר כאן בפורום,אני בטוח שידוע לך שאף אני מנהל כללי באתר מסויים שכללי האתיקה אוסרים עליי לנקוב בשמו,כך ששנינו מחוייבים לשמירה על רמה מסויימת של כתיבה והתבטאות. [וכאן סיימנו עם הנימוסיות מחוייבת המציאות,במילים פשוטות-אהייה נחמד-כל זמן שתהייה נחמד...] צר לי ידידי החדש,אך שמותיהם של שכניי אינם באמת השמות שבהם השתמשתי בנושא החדש,כללי אתיקה, אתה יודע... ולא,אין בין הבחור ובין הגיבור המיתולוגי רוסלאן מאומה מן המשותף,הייתי אף אומר שיש מן הניגוד במבנה האישיות של כל אחד מהם. לגבי בדיקת דם אינני יודע,אשאל אותה בפעם הבאה כשנעשן בצוותא בחדר המדרגות-שנינו מעשנים שם מתוך התחשבות בבני משפחותינו.כמדומני שהלכה עימו לקופת חולים הבוקר,אך אינני בטוח במלוא מאת האחוזים. אני מסכים איתך לחלוטין וללא סייג שישנם "ערפדי רגשות" [כהגדרתך],אך אין בהם דבר מן המיסטי או הבלתי ניתן להסבר, אלו הם אינדיבידואלים שיש בהם דבר מעוות הגורם להם להנות ולשאוב הנאה מסבלם של אחרים. אינני מסכים עמך ש"אנרגיית החיים היא אין סופית",הלוואי ובאמת כך היה,אנרגיית החיים שלנו מותנית במצבנו הפיזי והנפשי, אדם לא יכול לשרוד למעלה מחודש ללא מזון,ולא משנה כמה אנרגיית חיים יש לו,וכוונתי לאדם בריא במצב גופני מצויין,אנרגיית חיים עדיין איננה תחליף לאנרגיה חיצונית שאנו מזינים בה את גופנו [פחממות,קלוריות,ויטמינים וכו'],אחרת אנשים היו חיים לנצח ולא גוועים ברעב במדינות עולם שלישי לדוגמה... אנרגיית חיים והרצון לחיות הם שני דברים נפרדים,ילד הגווע ברעב בדארפור,יש לו רצון לחיות לא פחות ממך ,ממני,ומכל אחד אחר שאנו מכירים,ואולי אף יותר,אך ללא מזון אין לאנרגיית הקיום שלו סיכוי לשרוד... אנשים הנוטים לדיכאון יש להם אנרגיית חיים נמוכה בהרבה,זהו הצד הנפשי של המשוואה,אדם יכול להראות בריא,אך הרצון בתוכו לחיות כמעט ואיננו קיים...ואם כבר נגענו בנושא-כל ההתעסקות התקשורתית בנושא האנורקסייה רק מחזק את טענתי-לפחות חלק מהמחקרים מצביעים על כך שלרבות מהנערות הלוקות בכך ישנו בהתחלה רצון עז להתפרסם כדוגמניות על,או לפחות לשנות את תדמיתן בעיניהן\בעיני הסביבה,ורצון למקובלות חברתית,ככל שהן מאבדות משקל,כך גם יורדת כמות "אנרגיית החיים" שלהן,וכולנו יודעים איך זה מסתיים בדרך כלל.... [אם הייתי גדעון רייכר הייתי מסיים עתה ב "נעמתה לי עד מאוד..."] ממתין לתגובתך. TAINTED SAINT

miyamoto

New member
אני עדיין לא מבין...

מה זו אנרגיית חיים? מתי היא נוצרת? האם יש לזרע ולביצית מטען משלו, או שהיא נוצרת רק לאחר שכבר הופכים השניים לזיגוטה? במה מודדים אותה? בג'אול? קלוריות? למה היא דרושה? ולמה היא עוזבת ייצור מסוים? ובכלל, לאן היא הולכת שמתים? העניין נדמה לי מאד משונה...

TAINTED SAINT

New member
לאט ידידי,לאט...

אנרגיית חיים היא מושג,כמו-אהבה,שנאה,נאמנות וכו'. אין דרך למדוד במציאות אף אחד ממושגים אלו,אך הם נהדרים כמטאפורות..... "שנאה יוקדת", "אהבה בוערת", "תשוקה שהצטננה"....אין מד חום שיכול "למדוד" טמפראטורות שכאלו... אף המושג "אנרגיית חיים" שייך לאותה הקבוצה,מטאפורות מיאמוטו,מטאפורות..... רוצה עוד כמה ביטויים מאותה המשפחה? 1."שנאה עזה כמוות" -איך תמדוד עד כמה "עז" המוות? [אתה החובש ידידי,לא אני] 2"חיוך מלא אהבה"- לפי איזה יחידת נפח או קיבול תחשב זאת? [אתה איש המדעים המדוייקים שבחבורה] 3"חיוך מלא חום"- האם חיוך באמת מפיק חום ? אם כך,אולי הקוטב הצפוני הולך ונמס בגלל האסקימואים [אינוויט ,כפי שהם מכנים את עצמם] המחייכים ללא הפוגה.... 4"להסכים בלב כבד" באיזה יחידת משקל תחשב..... 5"אוהב אותך לנצח"- כמה זמן נמשך נצח? האם באמת אפשר לאהוב אדם אחר לתקופה כה ארוכה? [זהו אחד הביטויים הכי מאניפולאטיביים הקיימים....הולך יד ביד עם בן דודו "אני לא אספר לאף אחד ש....." ועם אחותו הקטנה "את חושבת שאני כאן רק בגלל שאני רוצה ל...... איתך?"]. אני לא טוען שישנה "אנרגיית חיים",אני רק מעביר הלאה את המידע על תופעה\אמונה טפלה\אגדה,אינני טוען ולו לשנייה אחת שאני שותף לדעות אלו או מאמין בקיומן, כן,אני מאמין בכך שאנשים מאמינים בהן,נתקלתי אישית מספר פעמים באנשים אינטיליגנטים שהאמינו בקיומן של תופעות שכאלו,לא אני הוא זה שאמור לשופטם, קטונתי, אין לי זכות לבקרם על אמונתם,כל זמן שאין הם מנסים להפיצה הלאה...אדם באמונתו יחיה-נהדר ! ! ! אדם אמונתו יפיץ ? לא כל כך בקלות כאשר אני בסביבה....ומדובר באמונה דתית... זוכר מה מצאנו יחדיו באחד השרשורים בפורום אחר ? אזכיר לך- "אדם שיש לו נחש-אין לו אלוהים", זוכר ? לי יש 14 נחשים בביתי......אני מחוסר אלוהים 14x ........ TAINTED SAINT

miyamoto

New member
../images/Emo13.gif

כרגיל, העלית חיוך גדול על פני כל הביטוים האלו בדיוק מזכירים לי פילוסוף שלמדנו לא מזמן, לודוויג ויטגיינשטיין שמו. היה בין השאר פילוסוף של השפה וטען באמת שיש להוציא ולהוקיע את כל הביטוים האלו מהשפה... למשל, "יש לך עיניים יפות יותר משל X", על פי איזה מדד הן יפות יותר? האם יש ליופי יחידות? למרות שאני מתקרבים לתשובה באופן אמפירי (סימטריה, אינטרקציה כימית וכו'), עדיין כל העסק מאד מעורפל... בכל אופן, עוד לא החלטתי מה העמדה שלי בנושא. יש לי שאלה, האם אדם שאין לו אלוהים בהכרח ראוי שיהיה לו נחש? כי אני די מרושש כרגע. אתה חושב שהטרנטולה תספיק?

TAINTED SAINT

New member
מיאמוטו ידידי,אין כללים קבועים

למה צריך שיהיה לאדם שאין לו אלוהים,כמו שאין כללים ברורים ומוחלטים לגבי אפיפיור חולה סיפיליס.... אם יודח,הרי שיודו "שהכס הקדוש" חטא וטעה,אם יאשימו במחלתו את "מושב האסלה בשרותים הציבוריים",[המואשם הקבוע,אם לא ידעתה..],הרי שיהיה קשה להאמין אז בחסד שהאל מרעיף עליו....למה אלוהים לא הגן על הישבן הקדוש של שליחו ונציגו עלי אדמות? אם יתעלמו ממחלתו,הרי קיים הסיכון שבשלביה המתקדמים יופיעו הסימנים הבלתי נתנים להסתרה....והדימנציה הכרוכה במחלה, ואיזה הלם יכול להגרם להמוני המאמינים המתרכזים לשמוע את דרשתו ביום א' בככר פטרוס,כאשר האפיפיור לפתע יתחיל להצדיע במועל יד נאצי להמונים [ויש לו אימון טוב בזה מנעוריו...],ולצרוח-GODS MITT MIRR,אתה מבין כמה מביך הדבר יכול להיות ? ! אז אתה דואג לגבי מה ראוי שיהיה לאדם חסר אלוהים כחיית מחמד? ! תלוי בנטיותיו המיניות אני מניח,אני למשל הייתי שמח לנזירה צעירה,בערך בת 20,עם טיפול והשגחה נכונים אפשר יהיה להצילה מגורלה האיום,חיים שלמים על הברכיים,על רצפות אבן קרות,להתפלל מול מבטו הקפוא של סכיזופרן צלוב... חושבני שידידי ואחי כאן בפורום,שידוע בליבו הרחום,וברצונו לעזור לכל אדם סובל באשר הוא שם,ישמח לגאול תריסר נזירים צעירים מחיי הפרישות והמחסור שצפויים להם בין כותלי המנזר הקרים והמאיימים,גם במחיר האישי הכבד של צפיפות ותור לשרותים בבוקר בדירתו. בכך ניכרת גדולתו של אוהב אדם אמיתי מיאמוטו,הדברים שהוא מוכן להקריב על מנת לעזור לזולתו. ובאשר אלייך,אתה יודע שאין כללים וחוקים למה אמור לגדל "אדם שאין לו אלוהים" כחיית מחמד,נחש,טאנטולה,חתול שחור,עטלף,או בבון מצורע ועיוור בעין אחת,הכל עניין של טעם והעדפות אישיות,וכמובן זמינות ומחיר,תתחיל בטרנטולה,אל תדאג,עם הזמן בעזרת קשריי בתחום אמצא לך בבון מצורע ועיוור בעיו אחת,במחיר מציאה,הם לא כל כך נדירים,הכל שאלה של תזמון וקשרים.... ועכשיו אם תסלח לי, עליי לשוב ולכתוב את המאמר הנלווה להרצאה שעלי להעביר בבוקר יום שישי הקרוב ...באותו הזמן בערך שאתה תעשה הכנות אחרונות לקראת שבירת עצמותיהם של יריביך למשחק,ותעשה טובה,תדאג לא לצאת מהמשחק עם עצמות שבורות בעצמך....הטיול נדחה סופית לעשירי למרץ,כנס לפורום זוחלים בתפוז ותמצא את המודעה שפרסמתי הערב.... BLAPTICA DUBIA וZOOPHOBAS MORIO לכולכם,באשר אתם שם.... TAINTED SAINT

רסקול

New member
איזה טקסטים של לודוויג אתם

לומדים? אגב, ידוע לך שהוא היה נאצי? יש לי חבר מקסים באוניברסיטת בן גוריון שמתמחה בלודוויג, אגב. ואגב, מנתתי לך קישור לביון, קראת? התענינת?

miyamoto

New member
לא ידעתי שהוא היה נאצי...

ובכל זאת, אני יודע לעשות את ההפרדה, זה לא מפריע לי. אנחנו לומדים שני טקסטים שלו. טקסט אחד מתוך ספרו "טרקטאט לוגי-פילוסופי" וטקסט נוסף מתוך ספרו "חקירות פילוסופיות". בהחלט התעניינתי, וגם קראתי (למרות שהיו שם כמה קישורים שעניינו אותי במיוחד והיו שבורים), תודה
(עוד לא קראתי הכל)

רסקול

New member
ידעת שהוא היה הומוסקסואל?

בגישות פוסטמודרניסטיות יש מקום חשוב לביוגרפיה של הכותב בתהליך פרשנות הטקסט שלו [קריאה].

miyamoto

New member
לא ידעתי

אני צריך לקרוא את הביוגרפיה שלו... (היא תיאלץ לחכות מעט, יש לי רשימה ענקית ובאחד הספרים אני עוד מתכנן לעצור ולכתוב מאמר די רחב)

רסקול

New member
קדוש, נראה לי שאתה וגלבועא

מבינים אחרת את מושג "אנרגיית החיים". ממה שאני מבין מהטקסט של גלבועא, הוא מתכוון ל-צ'י ואתה מתכוון למשהו פיזי יותר, שתלוי בגוף. למרות הניק ה'רוסי' שלי אתה מבין שאני לא רוסי בכלל. אני אברר עם שלושה יוצאי חבר העמים. שלושה אקדמיים, עוסקים במדע קשה- כימיה, פיזיקה,מתמטיקה. נראה מה הם יגידו. הם אגב יהודים, ולדעתי יש לזה משמעות, גם.

TAINTED SAINT

New member
לעובדה שהם יהודים עשויה להיות

משמעות במקרה הזה-ליהודים ולאוכלוסיות המקומיות באזורים שונים של חבר העמים לא היו הרבה אמונות טפלות משותפות... היהודים נשענו על אמונות טפלות הקשורות בדרך זאת או אחרת ליהדות,הייתה כמובן השפעה של אמונות טפלות מקומיות, אך לרוב אמונות טפלות רבות היו אנטישמיות בעליל,ולא בדיוק אומצו עיי' האוכלוסיה היהודית......
כידוע לך,גרתי 5 שנים בטוקיו [ואם אתה חושב שזאת בדיחה, אתה מוזמן להציץ ב"פורטל הטרנטולה הישראלי", בפורום "עיצוב הטרריום",יש שם כמה צילומים של חלק "מהידידות השעירות שלי",בחלק מהתמונות ניתן לראות מעט מהמאורה שלי...בילוי נעים, ואם יש למישהו ספק בקשר לשפיותי,חלק מהתמונות שם יענו על השאלה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.....],וכל הנושא של "אנרגיות" לפי תורות מהמזרח הרחוק גורם לי לעיתים לתגובות "אלרגיות" חריפות.... אני חייב לציין שגלבועה הפגין יחס נהדר כלפי ביקורי בפורום שלו,אני תוהה מה תהיה תגובתו אם יציץ בתמונות שציינתי כאן.... TAINTED SAINT

יחסים בין ערפדים לציפורים....

כתבתי על ערפדים (arpad szabo הרומני)...ויום אחרי זה כבר סילקו אותי מפורום ציפורים..... כפי הנראה מתקיים לו איזה קשר מסתורי בין שני התחומים....

למעלה