ערפילי אבלון

kat re

New member
יופי

כי רציתי להיות בטוחה שהבנתי נכון הדת שמיוצגת שם של מורגיין וגבירת האגם היא בעצם וויקה נכון?

1Prophecy

New member
ראיתי את הסרט...

(ומי שמעוניין יכול להוריד אותו מקאזה או לפנות אלי).

kat re

New member
סרט או ספר

אני מאמינה שהסרט איכותי וטוב אבל על מנת להכניס 800 ומשהוא עמודים לתוך שעתיים שלוש חייבים לקצץ בכמה דברים ולכן אני ממליצה לך לקרוא את הספר

1Prophecy

New member
ועוד דבר אחד....

(יכול ליהיות שאני טועה) אבל ויקה זו דת חדשה שמבוססת על הדת הפאגאנית העתיקה, בעצם מורגיין היתה כהנת של הדת העתיקה.

kat re

New member
יכול להיות שאני טועה

אבל לפי הספר מורגיין האמינה באלי הוויקה והחגים שהיא חגגה זה החגים שמופיעים בכל המאמרים שקראתי תחת הכותרת וויקה אז בעצם מה? הדבר היחיד שהתחדש זה השם?

1Prophecy

New member
פחות או יותר...

יכול ליהיות שהיו להם עוד מנהגים שכבר לא קיימים בדת הוויקה שהיא חדשה יחסית, ומכיוון שהדת העתיק נכחדה (או יותר נכון הכחידו אותה הנוצרים) אי אפשר לדעת אילו מנהגים נכחדו יחד איתה.

kat re

New member
נכון אבל...

הספר הרי נכתב על סמך מחקר עכשיוי ומקורות מסויימים מספרי ההיסטוריה(על תקופתו של המלך ארתור בבריטניה) אף אחד לא יכול באמת לדעת איזה מנהגים היו באותה תקופה. (בל נשכח שזהו ספר שהוא לא ספר היסטוריה כלומר עובדתי בלבד אלא סיפור המבוסס על ארועים שקרו ולכן המחברת בוודאי הוסיפה מסקנה או שתיים משל עצמה). כי כמו שאמרת הם הוכחדו אבל הדת העתיקה כמו שאמרת היא בעצם הבסיס לוויקה שבה אנחנו עוסקים כיום

1Prophecy

New member
בהחלט!

לא אמרתי אחרת. הוויקה היא המשך של הדת העתיקה בעלת עקרונות זהים, בהחלט.

suki da yo

New member
אממ רק בערך

יש אמנם קשר כלשהו בין וויקה לדרואידיות העתיקה ( כמו החגים, למשל) אב ויקה היא דת מודרנית לחלוטין שהומצאה ע"י גרדנר בשנות ה-50 אם בא לך לקרוא בנושא, אני אהבתי את מה שהבחור הזה כתב www.whywiccanssuck.com

kat re

New member
גרדנר

לפי מה שאני קראתי גרדנר לא המציא את הדת אלא נתקל בקבוצת מכשפות ששימרו את המסורת מימיי קדם ואז הוא התחיל לחקור ומחסור מידע אולי גם הוסיף כמה דעות משל עצמו בספר דרך אגב רק הגברים זוהו כדרואידים הנשים היו כוהנות

מריון בראדלי זימר, הסופרת

כתבה מתוך מק' מבט נאו-פגנית לחלוטין, וקצת ערבבה שם כמה דברים. אכן, רוב התכנים בספר כתובים מנק מבט די וויקנית עם שינויים קלים וכמו שציינו קודם, הוויקה היא די חדשה. לגבי הטענות של גרדנר על עתיקותה של הדת - כיום רבים מבין הוויקנים מאמינים כי אין הרבה ממש בסיפור הנ"ל. במקרה הטוב, הוא אכן השיג מידע "אותנטי" עליו הלביש דברים נוספים, במקרה ה"גרוע", הוא הסתמך הרבה מאוד על דברים שלמד ממקורות רבים אחרים (שאינם קשורים במישרין ל"דת מכשפות"). כך וכך, הוויקה היא בעיקרה מודרנית הנשענת על מוטיבים מהעבר ואין בכך כל רע - כל דת הייתה חדשה מתישהו, לא? בעבר הרחוק היו גם דרואידיות, אם כי פחות מספרים עליהן במה שהשתמר (וגם זאת ניתן לייחס לעובדה שמשחזרי הסיפורים היו נזירים נוצריים, שאולי השמיטו זאת בכוונה). מריון בראדלי זימר עושה הפרדה בספרה שלפי מיטב ידיעתי אינה מציאותית...

suki da yo

New member
זה בעיקרון מה שהוא אמר

הוא טען שהוא הוכנס לתוך אספה ע"י איזו אישה אחת, שוב אני לא זוכרת שמות, ומצאו שהיא היתה קיימת , אבל לא הצליחו להוכיח שהיא אי פעם פגעה את גרדנר. בעיקרון, אל תקחי ברצינות את הסיפור שמדובר בדת עתיקה ונושנה. רוב רובם של הסיכויים מורים שזה ממש לא נכון.

suki da yo

New member
"אלי הוויקה"

מה שאומר האלה והאלה, הם משהו שמקביל בכמה דתות פגאניות, וגם בחלק מהיותר עתיקות, אם אני זוכרת נכון, אבל בכל הקשור לדרואידיות ג'סטין או ארי-אך יטיבו ממני לענות. החגים של הויקה הם אותם חגים בעיקרו של דבר, כך שאת באמת זיהית את החגים, אבל פשוט לא קישרת לדת הנכונה.

למען האמת, הכללת כל האלות

לכדי אלה אחת, והכללת כל האלים לכדי אל אחד, הוא לא דבר שהיה נפוץ, למרב ידיעתי, בדתות העתיקות. זוהי הכללה מודרנית, שמבטאת את רעיון הדואליות של הוויקה.

L e s t a t

New member
לא בדיוק

לך להודו ותדבר על זה עם אנשי טנטרה ותראה מה הם יגידו לך על שיווה ושאקטי (או האל והאלה...) הוויקה אינה דואלית אלא דואותאיסטית. אם היא הייתה דואלית היא הייתה נשענת על עקרון של "שחור" מול "לבן", "אלוהים" מול "שטן"...

suki da yo

New member
לא

זו אמורה להיות דרואידיות, אבל אין הרבה קשר בין הספר לדרואידיות כמו שהיתה במציאות. וויקה היא דת מודרנית, היא בכלל לא היתה קיימת כשהעלילה של הספר הזה היתה אמורה להתרחש.

למעלה