ערר בביטוח לאומי

שושרוז

New member
ביטוח לאומי ת"א מטריד את ההורים

כשבאנו לוועדת ערר שאלו אותנו מדוע לא הבאתם את הילד? ענינו שזה לא היה כתוב בהזמנה. אמרו לנו שמעכשיו נתקן ונכתוב שיביאו את הילדים ואעפ"כ כתבו בדו"ח שלא הבאנו את הילד הוועדה התנהגה ביחס משפיל ולא הקשיבה לנו כלל אמרו לנו כל הזמן שמענו שמענו ושיכתבו בפרוטוקל מה שרצו. הדרישה להביא את הילד היא לא עניינית כי אוטיזם היא נכות אוטומטית מטרת הדרישה היא טירטור בלבד כדי שההורים לא יוכלו במנוחה לדרוש את האמת אל תוותרו דרשו מלידה כי זה לשון החוק. הכסף הוא של הילד לצורך טיפולו ואנו נציגיו.

אולמוס

New member
ועדות הביטוח הלאומי

מנסיוננו העגום עם הביטוח הלאומי עולה כי אין אחידות בין סניפי הביטוח הלאומי בהתייחסות לאוטיזם ואספרגר. הן במקרה שלנו ובמספר מקרים נוספים שהובאו לידיעתנו - בחלק מן הועדות הרפואיות נמצאים "אנשי מקצוע" שחלקם לא שמעו על תסמונת אספרגר מימיהם... שלא לדבר על מקרים אחרים בספקטרום. לחלקם גם אין את הכלים ווהכשרה המתאימים לאבחון והם גם חוששים להודות בבורותם בנושא. יש רופאים בועדות הפועלים בשיטת ה"סרט הנע" ואינם טורחים אף לקרוא את התיק כראוי ומתעלמים מאבחונים של אנשי מקצוע ידועים בתחום. את השגיאות הגסות האלה קשה לתקן כי הביורוקרטיה אצלם אוכלת כל חלקה טובה בל נתפלא גם אם בתחום זה כמו בתחום אחר בביטוח הלאומי ששמענו עליו לאחרונה נשמע גם על "מעאכרים" למיניהם...

beezi

New member
גם אנחנו הגשנו ערר ברמת גן

ואכן ביקשו מאיתנו להביא את הילד. זו ממש התעללות. כשהיינו צריכים להכנס פנימה, הילד צווח ונשכב על הרצפה ןלא רצה להכנס, ואז בעלי נכנס לועדה לבד. יכול להיות שהם "התרשמו" מהצעקות של הבן שלי ואכן אישרו לנו שנה רטרואקטיבית מהתאריך שנקבע לנו.זה הלך במהירות שיא... בכל מקרה גם אני שמעתי שהסניף ברמת גן הוא יותר "אנושי" וגם מקל מאד בהענות שלו להורים.

gtbarnet

New member
לאמא- ביטוח לאומי

אחרי כמה זמן לאחר קבלת הקיצבת הנכות שלחת מכתב של עורךדין ? עברת את ה90 יום ?

חנניה1

New member
לאחרונה קיבלנו את קצבת הביטוח לאומי

אבל זה רק לשנה. מדוע? אינני יודעת והם בעיצומים כך שאי אפשר לברר. מישהו/י יודע מהי הסיבה ומה עושים במקרה כזה? בברכה אורית

אמאשלבן

New member
ערר בביטוח לאומי

ערערנו לביטוח לאומי על תאריך הזכאות (לא ביקשנו מלידה, רק מאז שפנינו עם הבעיה להתפתחות הילד). קיבלנו זימון וכתוב להביא את הילד. למה? אחרי חוויה מאד לא נעימה בועדה הראשונה, שבה עשו לילד כל מיני "מבחנים", אני מתלבטת אם בכלל ללכת. למה הם צריכים את הילד שוב? האם כל עניין הזכאות נבדק מחדש ברגע שמערערים על התאריך? הם יכולים לסגת עכשיו לגמרי? אשמח לתשובות ממי שהתנסה.

anidnd

New member
ערר בביטוח הלאומי

אני הגעתי בלי הילד ו.. שלחו אותי בחזרה להביא אותו. אין לי מושג ממש, אבל צריך לבלוע את הצפרדע הזאת. באיזה סניף הערעור?

gtbarnet

New member
ערר בביטוח לאומי

מה קורה אם במקום להגיש עירור אני פונה לעורך דין כדי להגיש עבורי תביעה חדשה על ההפרש השנים מלידת הילד עד לגיל 8 על בסיס תגדים , ועל העובדה שהוסתר מאתנו מידע על קיום הזכות קיצבה מגיל של לפחות שנה ?

אמאשלבן

New member
תודה על היעוץ

התקשרתי (לא עונים - עיצומים), שלחתי פקס, ולמחרת התקשרו אלי ואמרו שאכן אנחנו לא חייבים להביא את הילד !!! הם גם היו נחמדים בועדה (ר"ג). נראה מה יצא מזה.

למעלה