עשב החיטה מנטרל נזקי עישון

לקשמי

New member
לא מסוגלת לשתות את זה..

ולא שאני חס וחלילה מעשנת אבל אולי אם הייתי מסוגלת לשתות עשב חיטה זה היה יכול גם לנטרל נזקי עישון פסיבי. אבל זה ממש אבל מ-מ-ש דוחה.
 
ועשב החיטה גם מכיל B12?

כתבה שכותבת כזו שטות שחור על גבי לבן, זה מעלה הרבה סימני שאלה. אני אשמח לראות קישור למחקר המקורי, כי אני נוטה לחשוב שהערך של הכתבה הזו מקביל לניסיון ללמוד מפרשנות המחקרים של YNET. אני גם נוטה לחשוב שהניסוחים שם מטעים את הקורא וכנראה גם חוטאים למחקר המקורי (שאני מתקשה להאמיןו שיצא בהצהרות כאלה), כגון "נטרול 30 שנות עישון". קשה לי להאמין שאדם יעשן30 שנה, בעקבות שתיית מיץ עשב חיטה ינטרל זאת ויהיה כמו אדם שלא עישן סיגריה מימיו. כאמור, צריך לראות את המחקר המקורי כדי להתייחס לזה איכשהו. על הכתבה הזו לא הייתי סומכת.
 

אלי ו.

New member
את המחקר המקורי לא מצאתי

הוא אמור להיות Lai, C. “Chlorophyll: the active factor in wheat sprout extract inhibit-ing the metabolic activation of carcinogens in vitro.” NutritionalCancer, 1978;1:19-21. כבר מהכותרת אפשר לראות שלא מדובר במחקר שבדק השפעת שתיה אלא במחקר "אין ויטרו" שאי אפשר להסיק ממנו את המסקנות הנפלאות שבמאמר. אפשר למצוא אזכור ותאור עמום של המחקר גם כאן http://scholar.google.com/scholar?hl=en&lr=&q=cache:HroY71SdDnQJ:www.freedompressonline.com/DPHL/v8i1/81-p42-43.pdf+Chlorophyll:+the+active+factor+in+wheat+sprout+extract+inhibit-ing+the+metabolic+activation+of+carcinogens+in+vitro לא מוזכרים שם מעשנים או הפיכת נזקי העישון בהקשר של עשב חיטה, מזכירים שם מחקר אחר שמצא שמעשנים שאכלו ירקות חלו פחות בסרטן.
 
../images/Emo6.gif חתיכת קפיצת מחשבה מ in vitro

למה שהם כתבו שם. איך אתרים לא מתביישים לפרסם כאלה שטויות, לא יאמן. אני אנסה באונ' למצוא את המחקר המלא ולהעלות אותו.
 

TheFinalCut

New member
לא הייתי טורח...

אני דווקא מתומכי מבדקי המבחנה, אבל ברור שאי אפשר להסיק מהם מסקנות חד-משמעיות - וודאי לא בטכנולוגיה של לפני 30 שנה (וגם היום נדרש מחקר קליני כדי לתת תשובה ברורה. ובכל מקרה, המחקרים הללו לא נעשו בהקשר ישיר של השפעת מיץ עשב-חיטה על נזקי עישון - וגם לא מצאתי מחקרים כאלה לא ב-Pubmed ולא ב-Google Scholar שמניב תוצאות רבות יותר). מיץ עשב-חיטה, כמו מיצים טבעיים אחרים או אכילת פירות וירקות באופן כללי, מספק חומרים שהודגמו בצורה די משכנעת (בבני-אדם) כמעכבי ומונעי סרטן. דווקא העניין עם הכלורופיל מעניין בפני עצמו, כי בחשיפה לאור כלורופיל הוא מחמצן חזק שיכול ליצור רדיקלים חופשיים בכמויות מסחריות. למעשה, זו הסיבה שבצמחים יש כל כך הרבה אנטי-אוקסידנטים מלכלתחילה - בתהליך הפוטוסינתזה כל הזמן נוצרים רדיקלים ומחמצנים נוספים, בייחוד כשהצמח שרוי בתנאי עקה (שזה רוב הזמן, בטבע במיוחד). אבל אני מניח שכאשר כלורופיל אינו חשוף לאור, הוא עדיין קושר בחוזקה יונים דו-ערכיים (בעיקר מגנזיום - אותו מכיל כלורופיל טבעי), אבל אני משער שהוא יכול לקשור גם ברזל, סידן - וחשוב מכך, יונים דו-ערכיים בעייתיים יותר כגון קדמיום וכספית.
 

אלי ו.

New member
מה שמשעשע זה לא

המחקר אלא הפרסום היצירתי שהגיע מן הסתם ב"טלפון שבור" מ"כלורופיל יכול לעצור התפתחות תאים סרטניים במבחנה" אל "מיץ עשב חיטה יכול להפוך נזקים של עשרות שנות עישון". זה מה שקורה כשבעתונות הפופולרית מצטטים עתונות פופולרית אחרת שמצטטת סוכנויות ידיעות שמצטטות מטפל אלטרנטיבי שמצטט אשת יחסי ציבור של האוניברסיטה שבעצמה לא קראה את תקציר המחקר.
 

TheFinalCut

New member
כן, משעשע.. ועצוב

בגלל שכפי שאמרת, זה מה שקורה בעיתונות הפופולרית בכלל (גם אם יש כמה כתבים יוצאי דופן), ולצערי רוב הציבור קונה את זה בקלות. רוב האנשים לא מודעים לכך שהם צריכים להיות ביקורתיים במיוחד כלפי מה שכתוב בעיתון, בייחוד כשבכתבות מצוטטים (או מצוטטים לכאורה) מומחים (או מומחים לכאורה).
 
למעלה