עשב חיטה עשב שעורה

jojs8j3

New member
עשב חיטה עשב שעורה

יש לאבא שלי כאבי בטן ... כנרא בגלל העשב חיטה שהוא לוקח ....
אני זוכר שפעם הוא לקח והייה לו (כנרא ) פצע בבטן
ולפני כמה שבועות שהוא התחיל לקחת עוד פעם עשב חיטה אז התחיל לו הכאב בטן עוד פעם
אז עשיתי 1+1 וכנרא זה נגרם מהעשב..
השאלה שלי האם עשב שעורה היא שונה זה סוג אחר לגמרי ? האם כדאי לתת לאבא שלי את זה או שלא כדי כי הם אותו משפחה ?
 

vegetalien

New member
באופן מוצק

או מיצוי (סחיטה)? כי איננו יכולים לעכל תאית, ואוי אם מישהו ינסה לאכול עשב, ולא משנה איזה עשב. זה עלול לסתום את הקיבה.

הדרך הבטוחה היחידה לצרוך עשב חיטה או שעורה, היא בסחיטתם למיץ.
 

vegetalien

New member
אנקדוטה אישית שלי.

גם אני חוויתי פעם כאבי בטן (איומים!) חולפים. זה היה בא בלי להתריע, נשאר במשך כחצי שעה (פלוס/מינוס) ואז נעלם כלא היה. סבל טהור.
ולא ידעתי מה זה. זיהום בקטריאלי? סטרס? במשך חודשים לא הצלחתי לפתור את הבעיה.
עד שעשיתי אלימינציה למאכל שהייתי צורך בקביעות יומיומית - נבטים סיניים (נבטי מש). מאז שהפסקתי לאכול אותם, לא היו לי יותר התקפים כאלו של כאבי בטן.
ייתכן שהיה מדובר בחיידק או בדבר-מה אחר שהיה בנבטים והפריע למערכת. אינני יודע האם אי-פעם יתברר לי מה בדיוק הדבר.

אז התשובה שלי - אפשר לנסות את עשב השעורה. אם התופעה נשנית, פשוט לחדול מכל המיצים האלו. בין כה וכה הם אינם תחליף לתזונה בריאה עשירה בירקות צבעוניים.
אגדיל ואומר שמבחינתי הם אפילו לא חיוניים. אבל מי שרוצה (ולא סובל בגלל זה ממיחושים מייסרים) - לרוויה.
 

jojs8j3

New member
ויג

עשו לאבא שלי צילום פעם אמרו שהייה לו איזה פצע מסוים בפנים .
וזה הייה בדיוק בתקופה של העשב חיטה ולא חשדנו בעשב חיטה בכלל
ואז הוא חזק לפני חודש ואחרי שבועים הוא אומר שיש לו כאב בטן ...

לגבי עשב שעורה זה זן אחר מי עשב חיטה או שאותה משפחה ?


את אומרת שעשב חיטה אפילו לא חיוני ? אז מה כן ? אם יש לך משהו יותר טוב אם יותר וויטמנים אני ישמח לשמוע ... אני פשוט מנסה לשתות בבוקר כוס לימון +שמן זית ואחרי חצי שעה עשב חיטה ועוד איזה פרי או משהו

ובמשך כול היום אני אוכל רק עם בא לי אני לא מסוגל בכוח !!
אבל מה שבטוח שאני נמנע לפחות ב80% ממה שאסור !
 

jojs8j3

New member
ועוד משהו

שמעתי שתי דעות .. דעה אחת אומרת לקחת במיוחד פירות ירוקים .. דעה שנייה אומרת לערבב כול מיני צבעים

לאיזה דעה אני צריך להקשיב ?
 

vegetalien

New member
אם תשאל לדעתי,

אומר לך כי אל לך להכאיב לראשך עם כל אלו. ירקות בכל הצבעים והמינים מומלצים תמיד, בכל צורה, בכל דרך, עם ערבוב, בלי ערבוב, העיקר שיבואו.

לגבי פירות - כנ"ל, אף שאישית אני מעדיף לתת יותר דגש על ירקות, מאחר שהם מזינים יותר מפירות.

אם תשאל אותי לגבי חשיבות הצבעים של ירקות ופירות, אומר כי ככלל, ככל שהצבע עז יותר, כך הירק/פרי מזין יותר. כך, למשל, אוכמניות או מנגו מזינים יותר מבננה או תפוח.

ולגבי סוגי ירקות - לדעתי, הסוג החשוב והמזין מכולם הוא עלים ירוקים כהים, בין אם ירקות-מאכל ובין אם עשבי-תיבול. כלומר - תרד, מנגולד, קייל, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה... ושאר עלים מוכרים יותר או פחות.
אלו הם "המולטיויטמינים" של הטבע. הם מכילים כמעט כל ויטמין או מינרל שצריך, נוסף-על כמות גדולה של נוגדי-חמצון וקרוטנואידים. כל המרבה הרי זה משובח (חוץ ממקרים חריגים, כמו אצל אנשים שנוטלים תרופות לדילול דם, או בעלי רגישות יתרה לאוקסלאטים).
גם ירקות כתומים מזינים מאוד - גזר, בטטה, דלורית ודלעת. הם עשירים במיוחד בביתא-קרוטן, ולדעתי מספר לא קטן של טבעונים אינו צורך די ממנו, וחבל מאוד.
ירקות ופירות אדומים כעגבניה, אבטיח ואשכולית (אדומה) עשירים בקרוטנואיד נוסף - ליקופן, שעל פלאיו שמעו רבות בשני העשורים האחרונים.
ירקות ופירות סגולים/אדמדמים, ככרוב סגול, אוכמניות, פטל, תותים, דובדבנים - מכילים אנתוציאנינים, עוד סוג של נוגדי-חמצון, וגם כן נחשבים למזינים ביותר.
יש לשים לב ששני סוגי ירק/פרי סגולים מכילים רכיב אחר, ייחודי יותר - סלק ופירות ממשפחת הצבר (סברס, פיטאיה) - הם אמנם סגולים, אך מכילים בטאצינינים (מהמילה Beta, סלק), נוגדי-חמצון מעט שונים.
ולבסוף, משפחת השומיים - שום, בצל וכרשה - אמנם הירקות הללו "לבנים" (כלומר, חיוורים במקצת), אך מבחינה בריאותית, הם מזינים ביותר. אולי לא מבחינת ויטמינים, אבל בהחלט מבחינת פיטוכימיקלים.
ביניהם נמצא גם הבצל הסגול, שהוא דיל של שניים במכה: גם ממשפחת השומיים הלבנה, וגם מקבוצת הסגולים/אדמדמים על תכולת האנתוציאנינים.

אני משתדל בכל יום לאכול מכל הקבוצות הנ"ל (טוב, מלבד קבוצת הבטאציאנינים, כי אני לא קונה כמויות של סלק. מצד שני, אולי הגיע הזמן להתמיד יותר.
).

לעזאזל, חפרתי. אני מקווה שלא גרמתי לך כאב ראש... אבל אם לענות עוד יותר ספציפית על השאלה שלך, אני מניח שלאור הכתוב למעלה הבנת שהפירות הבריאים ביותר הם פירות היער (אוכמניות, פטל, תותי עץ וכד').
מה חבל שהם יקרים... זה מאלץ אותי לאכול מהם לעתים רחוקות מדי.
 
למעלה