עשה לי טוב

nightroll

New member
עשה לי טוב

קיבלתי החלטה מודעת לא לסוע לשבתות אצל ההורים שלי. כבר נהיה מסורבל לצאת ל-24 שעות מהבית עם שני הילדים ובגדים וכולי, ולישון על ספות נוער, והילדים לא ישנים טוב, וסתם, לא נוח. בנוסף, המגע האינטנסיבי עם אמא שלי לא בריא לי, במיוחד עכשיו כשאני והפסיכולוג עובדים על הרגשות הכבושים שלי כלפיה. זה משקיט גם את הצד שלו, שאליהם לא נסענו כבר שנתיים. הם טוענים שהם לא קטנוניים אבל בתכל´ס, הידיעה שאנחנו לא נמצאים שבתות אצל ההורים שלי הורידה מהגב שלי את הנידנודים שלהם שנבוא לשם. (לגבי שבתות. לגבי החגים אני לא מאמינה שיניחו לנו אי פעם...) להכין שבת, להלחץ על בישולים ונקיונות, ולהשאר עם ערימת כלים עד התיקרה (כמו זו שמחכה לי עכשיו במטבח) ובית הפוך ומבולגן, שווה את שלוות הנפש היחסית. מחיר קטן.

נייטרול - אין מחיר לחופש ../images/Emo118.gif

רציתי אייקון של צפור אבל יש רק תוכי. הכי טוב ללכת לבקר משפחה לכמה שעות ולחזור הביתה. ולפעמים עוד יותר טוב שהמשפחה תבוא אליך לארוחת ליל שבת או שבת בצהרים לכמה שעות ולגמור עם זה. כלים ובית הפוך.......קטן עלינו! בעוד שעתיים הכל במקום. עד היום לא מובן לי הקטע הזה של אנשים שרוצים שישנו אצלם. בשנות נישואי הראשונות בעלי היה כופה עלי לעשות שבת אצל הוריו. גרנו במרחק של 5 דקות נסיעה. היתה לנו דירה נוחה. להם היתה דירה ישנה ומיטות שהביאו עוד מחו"ל עם מזרונים קשים. אמבטיה דולפת ומגעילה. אחרי 3 חדשים עשיתי לזה סוף. אמרתי לו שאם הוא רוצה אפשר ללכת אליהם ביום שישי בערב, לחזור הביתה לישון ולחזור אליהם בשבת בבוקר. מהר מאד גם הוא ויתר על הענין. אבל, אחרי שחמי נפטר בעלי התעקש שחמותי תעשה אצלנו שבת. היא שומרת כשרות וגם שבת ואני לא. אז הפלגתי בספורי הבישולים הלא כשרים שלי ואחרי שהיא באה פעמיים עם אוכל מהבית וצלחות חד פעמיות היא לא רצתה לבוא יותר. אני אבל ממשיכה להזמין אותה עד היום ומעמידה אותה במצב לא נוח כל חודש כשהיא צריכה למצוא לי סיפור למה היא לא יכולה לבוא.

nightroll

New member
אז זהו

שאנחנו דתיים. ההורים שלי גרים מרחק חצי שעה נסיעה. ההורים שלו מרחק שעה וחצי נסיעה. זה או שבת, או כלום. - אני בחרתי כלום, ובמקום זה יש לנו את הביקורים הקצרים, פעם בשבוע-שבועיים ערב אחד.

מכירה את ההעדפה הזו

גם אני מעדיפה להשאר בבית ולהכין שבת ולא לנסוע לחמותי עם בגדים, 3 ילדות, בעל וכו´. לישון על מיטות לא נוחות, כשאין לילדות את הפינה שלהן והמשחקים שלהם. זו בדיוק הסיבה שאתם עכשיו כבר לא "זוג צעיר" אלא "משפחה". משפחות לא נוסעות הרבה להורים שלהם (ככה אני החלטתי). משפחות נוסעות לאן שבא להן מתי שהן רוצות וזהו! את ההחלטה הזו רצוי לקבל יחד עם הבעל וליידע את קרובי המשפחה. חוץ מזה אין כמו ביקור של שעתיים ביום חול כדי לטשטש את הפרשי הזמן הגדלים בין ביקור לביקור. בהצלחה.

חדוה1

New member
תשמעו את סיפור השבת שלי

פעם בחצי שנה אנחנו שבת אצל חמותי. פעם אחרונה שהיינו היא מודיעה שבעלי ישן למעטה בחדר נפרד ואני ישנה למעלה עם 2 הבנות שלי כי "אין מקום". אני כ"כ התרגזתי וכמובן שמיד מצאנו מקום בחדר לשתינו, אבל זה הרס לי את כל השבת. כמובן שהיו עוד כמה דברים קטנים "לשיפור האוירה" אבל הם כבר נסלחו.

אולי הפוך??

אולי במקום שאתם תסעו אליהם ותהפכו סידריי עולם, הם יבואו אליכם לשבת, פעם בחודש למשל או כל סידור אחר שלא יעיק מדי?? וכך גם הם יוכלו להנות מהילדים וגם לכם יהיה רגוע יותר.

עדוש

New member
גם בתור זוג צעיר לא הייתי מסכימה

להשאר שבת שלמה אצל חמותי, שלא לדבר על ילדים. אחרי שבשבת חתן שלי נתנה לנו לישון על מצעים קרועים, במקום לפתוח לזוג טרי מצעים חדשים. לכל אחד יש את הפינה שלו, וזה לא נוח לדעת שאתה נשאר איפשהו מתוך הכרח. אם פעם ב.... בא לכם, סבבה, אבל לא כשזה באופן קבוע. ולמי שכתבה קודם על חמותה שהגיעה אליה עם צלחות חד פעמיות- סליחה??????!!!!!! מה זה??????!!!!!!!!! ואת עוד ממשיכה להזמין אותה? כל הכבוד לך על הסבלנות. ממני היא כבר לא הייתה רואה הזמנה לארוחה.

amitmom

New member
האמת..מאז החתונה לא ישנתי אצל חמותי

אפילו שניה אחת. התרוץ היעיל ביותר הוא שאחד: אין לה מקום. שניים:אני לא מרגישה בנוח שם. אם הבעל רוצה לנפוש אצל אמא שלו שילך אבל אני והילדה אצל אמא שלי. אני לא דתיה כך שהקטע של לישון כל סוף השבוע אפילו לא עולה אצלנו אבל אנחנו לא קופצים לשם כל סוף שבוע פשוט כי יש לי חיים משלי. בסוף שבוע אני נחה לא מתאים לי לקלקל לי אותו בלראות את הפרצוף החמוץ שלה לי יש את היתרון שאני לא גרה בארץ אז בעלי היקר הבין כמה נפלא זה לשמור מרחק מדי פעם ולהנות רק אנחנו בתור משפחה גרעינית. לזו שחמותה הגיעה אליה עם צלחות חד פעמיות..חמודה, את סופר חכמה!!! גם אני צריכה למצוא איזה תרוץ כדי שחמותי לא תגיע אלי. כשרות לא יעבוד אצלי היא אוכלת חזיר בפיתה בפסח..חה חה. אצלי היא מפחדת לסוע על כבישים מהירים לכם אני מתכוונת לגור כמה שיותר רחוק ממנה..סיגלוש..יש לכם שם מקום באילת?

אילת יהיה לך מספיק רחוק../images/Emo35.gif

אז בואי לאילת יש הרבה מקום. אבל (שלא תגידי לא אמרתי לך ) אילת הוא מקום בעייתי דווקא בקטע הזה. תמיד בחגים ותמיד בחופשות פתאום צצים אי אילו "דודים" ו"בני דודים " שהשד יודע מאיפה יש קשר דם בנינו ומחפשים להתארח וליפול עלייך למשך חג או חופש. אז..... "דיר בלאק" שדווקא אז כן ירצו מאוד להתארח אצלך. הההההההה?

amitmom

New member
סיגלוש..האמת, אני גרה כרגע בארה"ב

ותאמיני לי שאפילו זה לא מספיק רחוק. אולי כדי שאני אשקול לעבור ליפן או אוסטרליה. בינינו..סושי או/ו קרנגורו נשמעים מפתים מאוד יחסית למשפחה הדבילית של בעלי.

בטח שאני ממשיכה להזמין אותה../images/Emo3.gif

אבל היא כבר לא באה. ככה אני מראה לה כמה אני רוצה שהיא תבוא ולה יש ב בעיה כל פעם לתרץ לי למה היא לא באה. אני יוצאת הטובה טהיא יוצאת ה---

jif

New member
בעיה מוכרת

אין לי בעיה עקרונית ליסוע לשבת (גם כל השבת-דתיים) להורים או לחמותי (כבר אמרתי מזמן שאני לא שייכת לפורום
). הבעיה היא שהבת שלי לא ישנה במקום אחר חוץ מהמיטה שלה (תשאלו את סבא). כך שגם אנחנו לא ישנים וגם בעלי הבית וכל השבת כולם עייפים, (חוץ מפינוקי הקטנה כמובן). גם אני מעדיפה שיבואו אלינו והצעתי את זה כמה פעמים. פעם הייתי מגדילה לעשות ונותנת לחמותי את החדר שלי!!! איזה כלה טובה אני, נכון?
. מעדיפה לעמוד ולבשל ולנקות גם את המקומות שבחיים אני מגיעה אליהם (חמותי=מבקר המדינה), אבל לפחות לישון בלילה

למעלה