עשוקים 2004

shay or eli

New member
עשוקים 2004

פורום הארגונים החברתיים למאבק באבטלה הכונו !!! ועידת העשוקים ה – 5 לישראל מתקרבת ובאה. ב – 4/12 מוצאי שבת בשעה 19:30 נפגש כמידי שנה מול מלון דויד אינטרקונטיננטל ( במגרש החנייה שמול המלון ), שם תתקיים ועידת העסקים של גלובס ועיריית תל אביב. פרטים נוספים בהמשך – אנא שריינו את התאריך ! סיגל – 054-7-333018 חיה – 052-5-345930

Red Star

New member
לשם מה?

מה עושים שם? מהו מקומנו בועידת העסקים של גלובס ועיריית ת"א? אם זה מחאה נגד משהו, אז נגד מה המחאה?

shay or eli

New member
ועידת העסקים

תפקידה לשתף את "בכירי המשק" - התעשיינים ואנשי העסקים - בעיצוב המדיניות הכלכלית לשנה הקרובה. זה לא שמישהו בחר בהם, זה לא שהם מייצגים באיזושהי צורה את הציבור וזה לא שהועידה הזאת לא מייצגת את הקשר הנורא בין הון ושלטון. אנחנו עומדים שם בחוץ כדי למחות נגד הועידה הזאת ונגד התקציב התאצ'ריסטי של נתניהו.

Red Star

New member
איך קשורה עיריית ת"א למדיניות

הממשלה? או שמא הועידה המדוברת משתפת אנשי עסקים במדיניות של עיריית ת"א בלבד? לא שזה משנה, ברמת העקרון כל שיתוף שלהם בקבלת החלטות של הדרג הפוליטי הוא פסול ומתועב. איך מתכננים למחות נגד זה?

shay or eli

New member
לא הבנת

עיריית ת"א וגלובס הם רק המארגנים של הערב, לא המשתתפים בו. גם שרים בממשלה (שר האוצר בטוח, עוד שרים אולי) וגם התאחדות התעשיינים והרבה אנשי עסקים ישתתפו בזה. זה נועד לתת לבעלי ההון להשפיע על תקציב המדינה, לא על עיריית ת"א.

Red Star

New member
עכשיו הבנתי..

אז מה התכנית? מה הולכים לעשות? (אני שואל כאילו אשתתף בזה למרות שאני יודע שלא אוכל להגיע כי זה בכל זאת מעניין אותי)

shay or eli

New member
מה שהיה שנה שעברה

זאת הפגנה רגילה למדי - שלטים, צעקות, במה, נאומים. לא הייתה הסתערות על הבניין ומהפכה סוציאליסטית

Red Star

New member
אז יש לי עצה

אנו השמאלנים לפעמים שוכחים שלא כל אחד מתמצא בעגה שלנו, ולא כל אחד יודע על מה אנחנו בכלל מדברים. אז זה יפה מאוד לרשום כל מיני סלוגנים שטחיים על שלטים, אבל המטרה היא שאנשים יבינו את הרקע לזה. אחרי הכל, צריכים לזכור שזה לא נושא שנמצא במוקד התעניינות התקשורת כל הזמן. הצעתי: שלט אחד גדול שייכתב עליו יחסית בפירוט הרקע להפגנה והנימוקים של כל הטענות הביקורתיות שההפגנה מייצגת - תוך הימנעות מקסימלית מניסוחים אקדמאיים (!); ושלטים ארים - עם סלוגנים.

shay or eli

New member
הגזירות הכלכליות

הן במרכז השיח הציבורי היום, מקום אחד אחרי ההתנתקות ומות ערפאת. בד"כ מפגינים מדברים עם התקשורת ומסבירים עניינים כאלה. אבל אני בטוח שהצעות יתקבלו בברכה. צירפתי טלפונים.

Red Star

New member
לא דיברתי על הגזירות הכלכליות

ידוע לכולם על המהלכים שנתניהו מוביל. אבל לא ידוע כמעט לאף אחד על הנימוקים שיש למתנגדים. ולא ידוע לכל אחד איך זה קשור לכינוס הזה של בעלי ההון ופוליטיקאים. רוב האנשים לא בקיאים בכלכלה, ואם הם כן אז הם מכירים רק הכלכלה הניאו-קלאסית המקובלת ולא כלכלה ביקורתית (פוליטית, אקולוגית, ניאו-מרקסיסטית, פוסט-קיינסיאנית וכו'). המחשבה הפוליטית של רוב הציבו, ובכלל זה גם המחשבה הביקורתית, היא מאוד שטחית בגלל חוסר ידע וכלים הנחוצים במיוחד כשמתמודדים עם אויב מאוד משכיל ודמגוגי. "בד"כ מפגינים מדברים עם התקשורת ומסבירים עניינים כאלה" - נו, באמת! אתה לא מצפה שאתייחס למשפט הזה ברצינות נכון? אתה חושב שמפגינים בזמן הפגנה יכולים להעביר מידע מדויק תוך שימוש בכלים רטוריים ובאופן מאולתר? ואתה חושב שזה ייצא ככה דרך התקשורת? ואתה חושב שהתקשורת בכלל תתייחס לזה? "אחרי ההתנתקות ומות ערפאת" - ההתנתקות ומות ערפאת תופסים כמעט את כל הדיון הציבורי ולא משאירות מקום לדיון בנושאים כלכליים. וכפי שכבר אמרתי, הדיון בנושאים כלכליים גם ככה לא קיים, כי הדיון הצבורי לא עוסק אף פעם בכלכלה אלא בצעדי הממשלה - התקשורת לא מעבירה תמונת מצב מעמיקה מספיק אלא שטחית ביותר. ומנציחה את הבורות של הציבור בכל הנוגע למחשבה כלכלית ופוליטית.

למעלה