עשור לקרירה חלק ד',

עשור לקרירה חלק ד', ../images/Emo20.gif

דנה אינטרנשיונל סיימה את שנת 1995 עם מכירות של יותר מ שמונה אלף עותקים מאלבומה השלישי אלבום האוסף "איפיטמפה" והלהיטים "אני רוצה לחיות" והשלאגר "מי שלא רוקד" , 1996, דנה עוזבת את חברת התקליטים IMP ועוברת יחד עם עופר ניסים לחברת התקליטים הגדולה, הליקון, (שם חתומה ריטה), החלה העבודה על האלבום הרביעי, עיבודים והפקה מוזיקלית :עופר ניסים. פורסם לראשונה האלבום יכלול בלדה. עופר נחשון, דאז אחד המגישים המפורסמים ביותר ברשת גימל, שהיה אחראי עורך ומגיש לא מעט תכניות בתחנה כגון: - המצעד הלועזי, - קופסת הלהיטים, - ותכנית לילה שסוקרת את הלהיטים החדשים ביותר והחמים ביותר, מתחיל להריץ באופן איטנסיבי את הידיעה בשילוב ג'נגל על דנה אינטרנשיונל שהולכת לחזור ובענק לכבוש את הקיץ: אוגוסט 95 השמעת בכורה עולמית לסינגל הראשון. אוגוסט 95 הסינגל הראשון "מגנונה" יוצא לרדיו, כמו כן פורסם שם האלבום "מגנונה".! מגנונה שיר דאנס היסטרי בערבית המשלב בתוכו קריאות קוקורוקוקוקו, פשוט כובש את הרדיו והופך להיסטריה. מכיון שמגנונה לא בעברית אלא בשפה זרה הוא מפתיע ונכנס למקום השני במצעד הלועזי השבועי של רשת גימל, ומבצע את הכניסה הגבוהה. סינגל שני מהאלבום "דון קיחוטה" שיר גיטרות מקסים אותו כתב והלחין נינו אורסיאנו, יוצא לרדיו, וגם כובש את התחנות והופך ללהיט ענק. הוא כובש את המקום הראשון ברשת גימל. מסע יחסי הציבור לדיסק אינטנסיבי דנה מופיע כמעט בכל תכנית טלוויזיה אפשרית ומקדמת את הסינגלים "מגנונה" ודון קיחוטה" - קיץ על החוף, נערת השנה, דן שילון מארח, ועוד.... הופעות ברחבי הארץ ממשיכות ודנה כובשת עם השירים החדשים. מגנונה האלבום מכר בעשרה הימים הראשונים יותר מ 7 אלף עותקים. מנפנפת סינגל שלישי יוצא לרדיו ושוב הופך ללהיט גדול ומגיע עד המקום השני במצעד העברי. - "צינקוומילה" מילים: דנה לחן: עופר ניסים, סינגל רביעי מהאלבום יוצא. צינקוומילה שיר דאנס בשפה האיטלקית והאנגלית, קטע דאנס מטורף, דנה ועופר מציגים סגנון מוזיקלי שלא מוכר בארץ, מוזיקת הדאנס האוס, והקהל צריך להתרגל, לראשונה בישראל זמרת דאנס עם חומר שמתקרב מאוד לכל מה שקורא בחו"ל וב MTV. צינקוומילה הופך להיות להיט ענק ואף הוא כובש את המצעד הלועזי ומגיע עד המקום השני, צינקוומילה הופך ללהיט ענק במועדונים, ולאחד השאלגרים הגדולים ביותר של דנה מתחילת הקרירה. ואז זה קורה מתחילים לקלוט בארץ את היחודיות של דנה כזמרת ואת האומץ להביא למדינה משהו חדש לחלוטין, סוג מוזיקה שהקהל בארץ לא זכה לקבל מאומן ישראלי , ופתאום באה דנה וכושדת עם מוזיקת דאנס והופכת להיות מושמעת במועדונים ואפילו הגדולים ביותר בארץ נון סטופ. ובארץ מתחילים להבין דנה אינטרנשיונל היא הימור בטוח לארויזיון, רק היא יכולה להציג משהו חדש ומרענן, את זה הבין הקהל, לרשות השידור לקח קצת יותר זמן. דנה הופכת להיות ללא ספק אחת הזמרות הבולטות ביותר והמצליחות ביותר במדינת ישראל. כחלק מיחסי הציבור לאלבום דנה מתראינת כמעט בכל תחנת רדיו אפשרית לראיון בן שעתיים בו היא מדברת על החיים, הקרירה, ושירים מהאלבום מושמעים, רשת גימל, גלי צה"ל, רדיו ירושלים, רדיו תל אביב, ועוד.... "יש בו אש" סינגל חמישי יוצא לרדיו ומציג דואט של דנה יחד עם הזמרת איגי וקסמן, יש בו אש אומנם מצליח אך לא הופך ללהיט גדול, הוא מגיע במצעד העברי למקום הרביעי, אבל מושמע ללא הרף ברדיו. השיר "בוא" לא יצא כסינגל מהאלבום וחבל, זהו שיר שקט שלראשונה מציג לנו את דנה בגוון יותר רגוע ושקט, מאין בלדה המתארת סיפור אהבה. "מגנונה" האלבום מכר 17 אלף עותקים. באותה שנה 96 במצעד העברי השנתי דנה זוכה במקום השני בתואר זמרת השנה, הלהיט דון קיחוטה מגיע למקום השביעי. ודנה יכולה לסמן לעצמה את 96 כשנה מוצלחת ביותר.! "סקס אחר" והנסיון לנסות שוב בקדם עם "אגדה" שנכשל כל זאת ועוד, בדנה אינטרנשיונל עשור לקרירה חלק ה'. שבוע טוב לכולם!

KristineW

New member
ממי, תתקן כמה טעויות..../images/Emo128.gif

מגנונה יצא ב- 96, לא 95', בקיצור התבלבלת שם בכמה קטעים עם השנים...

מגנונה הוא האלבום הטוב ביותר של דנה

לדעתי שירים מדליקים ומוטרפים ! איזה תקופה זאת היתה

aiz1983

New member
אני דווקא חושב שאופטמפה

עם "לילה טוב אירופה " שהוסיפו לאחר הקדם לדיסק יצא לדנה דיסק פיצוץ! ושוב- הרבה בזכות עופר ניסים וחבל לי מאוד שהם כבר לא משתפים פעולה .. תגידו מה בדיוק קרה בינהם והאם לדעכם דנה יכולה לשחזר הצלחה מטורפת כבעבררק עם עופר ניסים ??

KristineW

New member
מסכימה איתך

מבחינת איכות של אלבום, אז "יותר ויותר" זה האלבום הטוב שלה לדעתי, אבל האלבום האהוב עליי זה אומפטמפה!..
למרות שמגנונה זה באמת אחלה אלבום!! ומה שקרה בין דנה ועופר זה ממש סיפור ארוך (שמושיקו יכתוב כאן מה שבא לו בנוגע לזה...) גם אני חושבת שמבחינה מקצועית אין כמו דנה ועופר ביחד, למרות שבפועל, לא נראה לי שהם אי פעם יחזרו לעבוד ביחד...

next19

New member
לא הכל וורוד

הביאוגרפיה שאתה כותב קצת בעייתית מאחר ואתה כותב המון שבחים ומילות התלהבות מדנה אבל שוכח לציין גם את הדברים הפחות נעימים... כמו: הליקון התביישו בהחתמה של דנה ולכן הם פתחו לייבל שתחתיו הופיע הדיסק של דנה שנקרא big foot ושמגנונה בסופו של דבר היה כשלון שהביא לפרידה צורמת מהליקון כמו כן באותה שנה דנה הסתבכה פעמים בבית משפט על השפלת מעריצה בהופעה והפרת חוזה. שחכת גם לציין את הקליפ של צינקומילה שצולם באותו זמן והניסיון הבלתי מוצלח לשווק אותו באירופה. קל מאוד לכתוב כאן המון דברים טובים על דנה והרי גם אני כאן רק מאהבה גדולה אבל קשה להתעלם מזה שדנה מעולם לא הייתה זמרת של כולם או זמרת מיין סטרים והיא כנראה גם כבר לעולם לא תיהיה. מקוה שבהמשך תיהיה קצת יותר אובייקטיבי ותתן תמונה מדוייקת מאחר ומאז האירוויזיון בוא נגיד שהקריירה של דנה כמו שכולנו יודעים כבר ממזמן אחרי השיא... הכישלון עם סוני, הכישלון של free, הכישלון של הגירסה הישראלית של free, הכישלון של יותר ויותר והפרידה הצורמת גם מnmc והכישלון וההתרסקות של הסינגלים אחד אחרי השני ברדיו גם של החלום האפשרי. אני מעריץ ענק של דנה אוסף וקונה ואוהב ומפרגן כמשהו טוב אבל אם איך שהדברים מתנהלים מאחורי הקלעים קשה שלא לאהוב אותה בליווי של תחושה קשה... אני מניח שעוד המון מעריצים כאן מרגישים כמוני... מקווה שבהמשך כשתכתוב על כל אלו ועל הפרידה מעופר תיפרד ממילים כמו מדהימה מקסימה ענקית ותתמקד בעיקר ובקריירה על ההישגים ועל הכשלונות השיאים והתחתיות. כאן גם ככה כולם משוחדים ובשבילנו יש רק מלכה אחת המלכה שהיא בסופו של דבר רק סעידה...

זה לא בדיוק נכון.

קודם כל, אל תשכח שאני מתחיל מתחילת הקרירה ועד היום, שנים 93 94 באמת היו שנים מאוד מוצלחות לדנה, ב 94 היא זכתה זמרת השנה, למה זה הופך אותה אם לא לזמרת שהעם בחר בה, אם לא לזמרת שחדרה למיינסטרים? אני מציג את התקופה כפי שהיא היתה והשנים האלה 93 94 95 96 היו שנים נהדרות לדנה מבחינת הקרירה, עכשיו בכל מה שקשור לפרידה מחברת התקליטים אני לא חושב שיש הרבה מה להרחיב על זה , המאמרים שאני כותב באים לספר על הקרירה של דנה ועל התפתחותה כזמרת, ופחות להתעסק ברכילות או במאורע כזה או אחר שקרה, המאמרים מתיחסים בעיקר לקרירה המוזיקלית של דנה, נכון שמאז הארויזיון לא היתה לדנה תקופה היסטרית, וההצלחה של פעם לא שוחזרה, אבל בל נשכח שהיום יש לדנה דברים שפעם היא לא חלמה שיהיה לה, ועל זה אני ארחיב בהמשך. המאמרים שלי הם מאוד אוביקטיבים ומנסים להמחיש מה קרה עם דנה באותה שנה, והמאמרים שסוקרים את הקרירה של דנה שרשמתי שזה עד 96 באמת פירגנו ושיבחו כי זה באמת מה שקרה, דנה רק התפתחה וצמחה כזמרת מובילה בישראל.

neshamma

New member
טוב.... אז בוא תשמע מה אני חושב

בגדול אתה צודק אין ספק שלדנה היו כישלונות חורצים חבל על הזמן אין ספק שזה התבטא גם בכמויות של כסף שהיא הפסידה אני מבין את הגישה שלך שאתה אומר שצריך לתת עמדה יותר אוביקטיבית יחד עם זה next19 יקירי וגם אתה מושיקו 23 וכן.... גם אתה יקירי
אני חושב שהצלחה לא נמדדת רק בכמות הסינגלים שהגיעו לראש המיצעדים לאולמות שהיא ממלאת או לכמה אנשים יש את הדיסק diva בבית יחד עם זה כישלון לא נמדד רק בלאיזה מדינות היא משווקת סינגל צעקני או פרידה רועשת מחברת תקליטים או כמה חוזים היא מפירה אני חושב שההישג הגדול של דנה כאדם זה שהיא גרמה להמון אנשים לקבל ביטחון על הזהות המינית שלהם גרמה לאותם אנשים ללכת עם גב זקוף להביט לאנשים בעיניים ולהשיג חזרה את הכבוד העצמי שלהם היא גרמה לאחרים לקבל אותם כשווים נושא שתמיד דאגו להסתיר ולהחביא, דנה דאגה שידברו עליו בכל שיחת סלון אני לא מדבר רק על נטיה מינית או העדפה מינית, אלא בכלל להתנהג מה שאתה כמו שאתה על ההישג שלה כאומן, לכל אחד יש הדיעה שלו אבל על ההישג שלה כאדם זה מכובד ברמות שחבל על הזמן ובכלל, לכל אומן יש כישלונות מזעזעים מה לעשות אלו הם החיים בתעשיה הזאת והדבר הכי חשוב שאתה צודק בו, next19 , זה שכולם אבל כולם פה באמת משוחדים
אני חולה עליה ''נשמה''

neshamma

New member
נו... אני אבקש שוב

למי יש קליפ של הצינקוואמילה ?? עשו טוב.... תתיחסו

next19

New member
100%

1. קודם כל אני הראשון שיגיד לך שאתה צודק במאה אחוז... אולי זה לא פופלארי להגיד גם לא בקרב חברי ההומואים, אבל דנה שזורה לאורך כל ההתבגרות שלי ואין ספק שיש לה חלק מאוד מאוד חשוב במי שאני היום. שזה הומו גאה מחוץ לארון בטוח בעצמו ולא מתבייש... 2. באתר המחודש של דנה הרישמי יש להורדה גם את צינקומילה גם את דיוה וגם את "woman in love" יש גם לינק ל "free" אבל הוא שבור... אוהב בחזרה :)

neshamma

New member
100% גבר ../images/Emo8.gif

תודה חמוד אין לך מושג כמה זמן לקח לי למצא את האתר המדובר מתברר שיש לא מעט אתרים שבנו מעריצים, ולא ידעתי להבדיל מי מהם רישמי ומי לא
המשכתי בחיפושי לתוך הלילה ולא התיאשתי תודה רבה לך ולנחישות שלי לקח קצת זמן ומצאתי את הקליפים אבל הם באיכות ירודה בטרוף צריך לראות את דנה בגודל מסך קטן כדי לראות חד כשמדגילים את המסך היא יוצאת לי בטושטוש התבעסתי והלכתי לישון אבל תודה רבה בכל מיקרה
''נשמה''

nerod 72

New member
בקריירה של כל אמן...

יש עליות וירידות, הצלחות וכשלונות,גם אצל דנה (היא גם שרה על זה ב"ניצחתי"). אי אפשר לצפות מדנה שכל שיר שלה יהיה להיט ענק ברדיו ושכל אלבום ימכור פלטינה.אז נכון שמאז האירוויזיון , הקריירה של דנה קצת תקועה ושהיא לא מצליחה כמו בשנים 94-95,והסיבה לכך היא שאחרי האירוויזיון היא התמקדה בקידום הקריירה שלה באירופה. לדעתי, האלבום שהיא הוציאה באירופה,לא הצליח כי דנה לא הוציאה מתוכו סינגלים טובים. היא הוצאיה את FREE ואת WOMAN IN LOVE,שהם חידושיםואי אפשר לבנות קריירה מסינגלים שהם חידושים.לדעתי, דנה תצא לאט לאט מהתחתית שאליה היא נפלה והיא תקום ותראה לכולם מאיפה הדג משתין!! WHEN IM GOOD IM GOOD,BUT WHEN IM BAD IM BETTER

דנהה1

New member
תסלחו לי מאוד אבל...

זה פורום רשמי של דנה! מה אתם מצפים? שמושיקו פה יכתוב על הכשלונות שלה??? כולנו יודעים שלא הכל היה ורוד אבל מבחינתי לכתוב על הכשלונות שלה זה לא לעניין לפה. זה כמו שתלכו לראיון עבודה, אתם לא תשבו ותסבירו לבוחן איזה דרך ארוכה עשיתם כדי להגיע לאן שהגעתם ואיך אכלתם חרא (סורי על הביטוי) בכל המקומות שהייתם עד היום ואיך הבוס התייחס אליכם מגעיל נכון? אתם רק תגידו הייתי פה, הייתי שם...עשיתי את זה, עשיתי את ההוא.... מה זה רלוונטי לכאן על הכשלונות של דנה?

למעלה