עשור לקרירה חלק ה'

עשור לקרירה חלק ה'

בשנת 1997 חברה דנה למלחין יוצר ערן צור וביחד הקליטו את הדואט : "סקס אחר" מילים: יונה וולך, לחן: אילן וירצברג. סקס אחר יצא כסינגל וסופח לאלבום מגנונה שיצא במהדורה נוספת הכוללת את הסינגל כבונוס. (דבר שבהחלט הוסיף למכירות האלבום). סקס אחר הפך ללהיט גדול וכבש את תחנות הרדיו בארץ והושמע ללא הרף, באותה שנה ביצעה דנה את הלהיט יחד עם ערן צור במיטב תכניות הטלוויזיה בניהם "דן שילון מארח" , "קיץ על החוף" , ועוד... סקס אחר אף הוא כבש את המקום הראשון במצעד העברי של רשת גימל. באותה שנה החליטה דנה כי עליה לנסות שוב את כוחה בתחרות הקדם ארויזיון, לאחר שזכתה במקום השני בתחרות בשנת 1995 עם "לילה טוב אירופה". השיר: "אגדה" שיר של יזהר אשדות שנגנז, ועופר ניסים החליט כי השיר יעובד מחדש יעבור מעט ליטושים וקדימה לכבוש את הקדם. יצאה כבר הודעה רשמית לעיתונים כי דנה אינטרנשיונל תשתתף בקדם הארויזיון בפעם השנייה עם השיר אגדה, וכי ההכנות לקראת התחרות החלו. אך מספר שבועות לפני הקדם הכריזה דנה כי היא פורשת מהקדם. שני סיבות עיקריות היו לפרישה מהתחרות כאשר כל אחת עומדת בפני עצמה. האחת: יזהר אשדות לא הסכים לדנה להשתמש בשיר לתחרות פשוטו כמשמעותו טען שהשיר שלו והוא לא מוכן שיעשה בו שימוש אפילו אם הוא יעובד מחדש. השניה: דנה אינטרנשיונל טענה כי היא עיפה משנה מאוד אינטניסבית וכי אין לה הכוחות להכנות האינטנסביות שהתחרות דורשת, ושהיא רוצה להשקיע את זמנה בכיוונים אחרים ולכן היא פורשת. "... אם רוצים שאני אייצג את המדינה בארויזיון שרשות השידור תפנה אליי כפי שעשו בעבר..." טענה דנה.! דנה אכן פרשה מהקדם ולא השתתפה בתחרות. באותה שנה זכתה זמרת אלמונית בתחרות גלית בל עם השיר שלום עולם. באותה שנה לא זכינו כלל להשתתף בארויזיון היות והשיר לא עבר את השיפוט המוקדם של הוועדה בארויזיון. בשל העובדה שלא השתתפנו באותה שנה כך הבטחנו את השתתפותנו בשנת 98 כבטוחה מבלי צורך בשיפוט מוקדם לשיר שיבחר לייצג אותנו בארויזיון. באותה שנה שוחרר לטלוויזיה קליפ לשיר צינקוומילה מהאלבום מגנונה אותו ביים גאי שגיא. דנה טענה במספר תכניות כי בדרך כלל היא לא נוהגת להחמיא לעצמה אבל ההפקה של הקליפ לאותו שיר היא הפקה בומבסטית ומדובר בקליפ מדהים. כמו כן דנה האמינה כי השיר בשילוב הקליפ יכול להוות פריצת דרך לחו"ל ונסיון לחדור ל MTV. הקליפ הוצג בבכורה עולמית בתכנית של גיל ססובר בערוץ הילדים ובהחלט היה מדובר בקליפ מדהים שללא ספק עומד באיכותו עם קליפים המשודרים ב MTV. צינקוומילה היה לאחד הקליפים היקרים ביותר שהופקו בארץ ובאותה שנה זכה אף בתואר קליפ השנה בטקס נוצת הזהב. באותה שנה שוחרר לרדיו השיר "זה לא זה" שיתוף פעולה של דנה אינטרנשיונל עם ערן צור וקורין אלאל. השיר הצליח יפה מאוד ברדיו והפך אף הוא ללהיט אומנם לא בסדר גודל היסטרי אבל בהחלט ללהיט! דנה אינטרנשיונל סיימה את שנת 97 עם שני להיטים ברדיו: - סקס אחר - וזה לא זה, פרישה מתחרות הקדם ארויזיון, וזכייה בתואר קליפ השנה לשיר צינקוומילה שהיווה את אחת ההפקות היקרות שנעשו בארץ לקליפ. שנת 1998 היתה לאחת המשעותיות של דנה בקרירה, הארוזיון, הפריצה הגדולה לחו"ל, והפספוס עם חברת העל סוני כל זאת ועוד... דנה אינטרנשיונל עשור לקרירה חלק ו' בקרוב...!
שבוע טוב...

aiz1983

New member
../images/Emo26.gif2 דברים קטנים ....

1- ואללה? דנה הייתה אמורה לשיר את "אגדות " בקדם ?1 לא ידעתי. וחשבתי שאני כבר יודע עליה הכל. מזל שהיא לא שרה אז, הא ? 2- עם כל הכבוד, ובאמת יש לי המון כבוד לדנה המלכה, סקס אחר ממש לא היה להיט. נכון , הוא שודר כמה פעמים ברדיו אבל לא כבש את המצעדים ואנשים ברחוב לא ממש דיברו עליו .. בוא ניקח הכל בפרופורציות . נ.ב- חבל שצ'ינקוואמילה לא כ"כ הצליח באירופה, יש לו באמת פוטנציאל ענק ! לילה טוב !

תראה...

1- כן בסופו של דבר מזל שהיא לא הופיע עם השיר "אגדה" בקדם כולנו יודעים שבדיעבד זה השתלם לה. 2- "סקס אחר" , נכון אומנם הוא לא היה בסדר גודל של לא יכולה בלעדיך אבל הוא בהחלט היה להיט, הוא התנגן באותה שנה ללא הרף ברשת גמל, נכנס לפלייליסט של גלגלצ ואף שודר ללא הרף, הוא בוצע בהמון תכניות טלוויזיה, ואף צעד במקום הראשון מצעד העברי של רשת גימל. אז הוא בהחלט היה להיט! ודווקא כן דיברו על השיר הזה באותה שנה והמון.!

aiz1983

New member
אם אתה אומר ....

מה גם שהשיר פשוט לא יפה , אבל נו שיהיה

השיר סקס אחר הוא כל כך דנה../images/Emo45.gif

ומה זה השיר זה לא זה? אני לא מכיר אותו אף פעם לא שמעתי אותו. שכחת את הבי סייד של סקס אחר....פאוור המדהים

KristineW

New member
מה קרה לך, מושיקו...

אין שיר כזה "זה לא זה", זה שדנה בלבלה בעצמה איזה פעם את השם שלו (טוב, דנה אוהבת להיתבלבל...), זה לא אומר שכך הוא נקרא!!! השיר שהתכוונת אליו נקרא "וזה לא מה ש..."!!!
זה שיר שכתבה יונה וולך (לא זוכרת מי הלחין...) ולקוח מאותו פרוייקט כמו "סקס אחר" שנקרא "אתה חברה שלי" (נדמה לי), שבו השתתפו ערן צור, קורין אלאל, רונה קינן ועוד..

Human Nature

New member
"סקס אחר" שיר מדהים ../images/Emo99.gif |טל| †

גם מבחינה ליריקה. אני חולה על יונה וולך

מושיקו, שחכת לציין משהו חשוב!

השירים "סקס אחר (שיר קדמשנתי)" ו "לא זה לא זה" (נדמה לי שזה שמו) הם חלק מפרוייקט חשוב ומשובך שנקרא "אתה חברה שלי". הפרוייקט הזה הוא פרוייקט משותף של ערן צור, קורין אלאל, רונה קיינן ודנה. במסגרת פרוייקט זה בצעו הארבעה שירים של המשוררת יונה וולך. הפרוייקט הוקלט בהופעה חיה מפסטיבל "נקסט" באותה שנה והביקורות על ההופעה היו מצויינות. הרבה מהמבקרים הזכירו בבקרות שכתבו שדנה הייתה תוספת מרעננת לערב הזה. באותו פרוייקט לקח חלק גם אלי אברמוב, איתו עבדה דנה על האלבום "יותר ויותר". זהו...

מה אני אגיד לכם אתם צודקים.

בשנת 1996 כשדנה שיחררה את הסינגל לסקס אחר, הסינגל כלל שיר בונוס הנקרא POWER קטע דאנס מדהים שעיבד עופר ניסים. ובקשר לסקס אחר וזה לא מה ש.., אז LALA כבר אמר הכל!!!!!

KristineW

New member
נכון, אבל..

אני אמרתי בדיוק את אותם הדברים ועוד לפניו, אז אפשר להוסיף, אבל לא צריך לחזור על כל דבר 10 פעמים...

למעלה