עשו בעצמכם בריכת צמחי מים

קשת ב

New member
מספר שאלות בענין

קודם כל, אחלה מאמר. ממש עושה חשק להתחיל להקים בריכונת כזו... 1.
מהו ה- pond liner (יריעת פלסטיק רגילה?), והיכן ניתן להשיג חומר כזה בארץ? 2.
מה לגבי האקלים בארץ? האם המים לא יתאדו מהבריכה בתוך מספר ימים? 3.
איך מנקים את הבריכה מאצות, ירוקת ושאר ג´יפות לאחר שהצמחים שתולים בה? 4.
האם בריכה כזו עשויה למשוך חרקים, זבובים ויתושים? קשת

itu1

New member
מספר תשובות

ה pond liner היא יריעת פלסטיק מיוחדת (למשל שמשונית המיוצרת אם איני טועה בקיבוץ ארז) ניתן להשיגה בהרבה מרכזי גינון - משתלות גדולות כמו סלונר ואחרות. המים אכן מתאדים אין מה לעשות אלא להוסיף מדי מספר שבועות (לא ימים) כדי למנוע יתןשים ודומיהם מכניסים לברכה מספר דגים רצוי גמבוזיות או דגי זהב לאחר שהצמחים שתולים ניתן לאסוף ירוקת ידנית לגבי אצות יש חומרים מיוחדים המחסלים אותן מבלי לפגוע בשאר הצמחים או הדגים כמו כן ניתן להוסיף לברכה פילטר ביולגי המונע את התפתחותן. אריה

barakd

New member
ועוד קצת אינפורמציה

אז גם אני לאחרונה התעניינתי קצת בנושא והמטיבין יכולים גם להוסיף סלעייה ומערכת להחזרת מים שביחד נותנים את האלמנטים הבאים: - רעש של מים - הכנסה טובה יותר של חמצן למים - גידול צמחים מיוחדים על הסלעייה (למשל סוגי שרכים מסוימים) ומנגד, בזבוז של יותר מים ככל ששטח החשיפה גדל. כמו כן נדמה לי שבספר "הכל על גננות בישראל" מוזכרות שיטות נוספות לבניית בריכות. ברק.

מוטי בר

New member
כל מגדל אקווריום יגיד לך. זה פילטר

שבנוי על ידי משטח מחורר בגובה של מספר סנטימרים מעל התחתית, מכוסה חצץ ובצדדים יש אבן אויר בתוך צינורות בקצוות, מחוברת למשאבת אויר. הזרמת האויר בתחתית הצינורות, גורמת לשאיבת המים אל תוך הפילטר דרך החריצים שלו ויציאתם דרך הצנרת בצדדים מסוננים מכל לכלוך אשר שוקע לתוך החצץ. על החצץ מתישבות בקטריות שמפרקות בעזרת האויר את כל הרעלנים הנוצרים במים מהצמחים הנרקבים והאצות. בחנות דגי נוי ישמחו להראות ולהסביר אם יבינו שרוצים לקנות.

קוביקו

New member
איזו בריכה יפיפיה! ויש לי שאלות ../images/Emo35.gif

לפני יומיים עשיתי צעד ראשון בכיוון. אז אין לי גינה, אבל יש לי מרפסת שמש גדולה, אז החלטתי לטעום מצימחי המים בהשקעה מינימלית של כסף. מצאתי לי מיכל קלקר כזה שמאחסנים בו פיתות במאפייה, אלא שלאחר שמילאתי בו מים ושמתי בו את הצמחים, גיליתי לתומי לאחר מספר שעות שהוא דולף (אז בינתיים שמתי הכל בגיגית מכוערת...) האם הקלקר עצמו הוא חומר לא אטום למים, או שיש מקום דולף במיכל? ואני מעוניין להוסיף כמה דגים, נגד יתושים. מנסיוני באקוואריום, דגי זהב מעכירים את המים והורסים את הצמחים. מה הם גמבוזיות? זה גופים?? לקחתי לי כמה צמחים זולים בתור התחלה, כל אחד מהם עולה 10-12 ש"ח: אלודיאה בתוך עציץ קטע, אותו שמתי בקרקעית. חופן של עדשת המים, שפשוט כיף לפזר אותה, ו-2 צמחים צפים: חסה, ויקינטון הייתי מת לקחת נימפיאה, אבל יקר לי 60 ש"ח בשלב זה בסך הכל, זה יופי של דבר

itu1

New member
תשובות

קלקר לא דולף יש לך בעיה במיכל גמבוזיות דומות לגופים אך הן משהו אחר היחוד שלהן שהן מומחיות בטריפת זחלי יתושים וזו המטרה לשמה הביאו אותן ארצה כבר לפני 50 שנה אם תרצה ותגיע אלי אתן לך זוג הם מתרבים בקלות ובמהירות נכון הנימפאות יקרות אך בברכה שוות כל שקל גם ביופי העלווה ויותר מזה בפריחה אריה

מוטי בר

New member
גמבוזיות הם מאותה המשפחה והקלקר מחו

רר כנראה. את הגיגית אפשר להכניס לתוך הקלקר המחורר. עדיין תהיה לך בעיה של מים עכורים למדי ללא פילטר.

itu1

New member
לכן

מוסיפים מספר דגי גמבוזיה ואין אפילו צל צילו של יתוש מהבריכה ממקורות אחרים אין אחריות אריה

fireman

New member
שאלה

הכי מטומטמת שיכולה להיות..... איך שותלים צמחים בתוך בריכה? איזה צמחים שותלים בתוך בריכה כזו?

itu1

New member
פילטר ביולוגי וצמחי ברכה

פילטר ביולוגי הינה מערכת שמי הברכה מועברים דרכה ומוחזרים לברכה (מערכת סגורה) מי הברכה עוברים בפילטר תהליך סינון דרך אבנים (טוף למשל) והחומר האורגני נאסף בפילטר ובעקבות פעילות מיקרואורגניזמים מתפרק . קיימים פילטרים כאלה מוכנים ומיובאים אבל המחיר גבוה ניתן לבנות לבד ומוכן כמובן להסביר כיצד. צמחי הברכה שתולים בעציצים בתוך הבריכה ניתן להשתמש בעציצי פלסטיק רגילים (המהדרין ישתלו את הצמחים בעציצי רשת מיוחדים אך לא נתקלתי בהם בארץ). ישנו מגוון לא קטן של צמחי ברכות נימפאות - שושנות מים , שרך מים ושרכי גדה , אירוס הביצות ועוד במשתלות גדולות ניתן למצוא צמחים רבים המתאימים לבריכות מים (כמובן שיש רבים בספרות המיקצועית ובאנגלית ישנם ספרים המוקדשים לנושא תכנון בריכות בניית בריכות צמחים מומלצים ועוד). בברכה אריה

pazro

New member
יש לי בעיה../images/Emo53.gif

בברכית הדגים שלי יש מספר צמחי מים (גם צמחים צפים וגם צמחים שתולים) אחרי השבוע השרבי שהיה הצמחים נפגעו מאוד , הם מתחילים למות לי מה לעשות?

itu1

New member
יתכן

שהפגיעה המשמעותית הינה בעקבות השרב שתקף אותנו חלק גדול מצמחי המים מתאושש אחרי זמן קצן יחסית בין הצמחים הצפים ישנם כאלו שעלייה בטמפרטורת המים קטלנית עבורם הייתי ממליץ להוציא חלק מהצפים ולהעבירם לקערת מים שתונח במקום מוצל יש סיכוי שחלקם יתאושש (כמובן שמועד האחריות פג!!!!) אריה

למעלה