עשו לי השכמה

עשו לי השכמה

לפני 10 דקות מצלצל הטלפון, מסתבר שהאשה אמא של בעל הטלפון לחצה על המספר שלי וגרמה לבן הוצאה של שיחה לחו"ל.....

הבחור הוא תחקירן של שי וכידון מערוץ 2 בטלויזיה והם רוצים בקרוב לעשות תוכנית על רכבת-העמק, אז ביום שני אני לוקח אותם לסיור מצולם לאורך המסלול, עם תחנות והמון סיפורים.
התכנית אמורה להיות חצי שעה, וזה המון זמן.

יוליקה

Member
מנהל
אני מקווה שכשתגיע לאיזור תתקשר

גם נוכל להפגש, וגם אלמד משהו...

אני אשתדל

יש לי את הטלפון שלך.
התחנה הקרובה אלייך היא זרעין אבל לא נשאר בה דבר ולכן לא נעצור שם, נעצור בתחנת עין חרוד שהיא מול הכניסה לכפר יחזקאל.
הסיור יהיה די זריז כי הם לא רוצים לצלם יותר מחצי יום כאשר מסלול יסודי לוקח בערך 12 שעות.

כעת הודיעו שהתכנית תהיה רק 8.5 דקות

והם בכלל רוצים לנסוע ברכבת החדשה.....

אמרתי שאין שום קשר בין רכבת העמק למסילת העמק ואי אפשר להדביק סיפורים למסילה החדשה. הם גם לא רוצים להתחיל בחיפה ולא לסיים בצמח.....
הסברתי שרק נסיעה לאורך התוואי תתן תמונה אמיתית, ואחר כך יוכלו לשתמש במה שירצו.

אמרתי שסיור מלא לוקח 12 שעות אבל אפשר לקצר לשליש (ארבע שעות)אבל הוא רוצה לתת לזה רק שעה וחצי, הסברתי שרק נסיעה בין 3-4 תחנות יקח יותר זמן כולל זמן צילום.

בקיצור זה לא נראה לי רציני.
ואם אסכים לזה, אהיה ללעג ושנינה בקהילת חובבי הרכבת, ובצדק.

אם ירצו, שיצאו לצלם מה שהם רוצים, ויראיינו אותי באולפן.

אני לא צריך פירסום, אני לא רודף פירסום וכפסע בין ההסכמה לבין שאומר להם שיחפשו מישהו אחר חפיפניק שלא יודע שום דבר ותאב פירסום.

החלטתי, מצטער לאכזב אותך יוליקה

חברים לעמותת הרכבת ששיתפתי אותם בסיפור נדהמו לשמוע איזה עלוב הם רוצים לעשות את התכנית, ואמרו לי שאני צודק, זו לא התייחסות רצינית.

לכן ברגע שיתקשרו אלי שוב, אפנה אותם לאגודת מורה דרך שם בטוח שימצאו מי שיהיה מוכן לעשות מעשה חובבני כזה העיקר להתפרסם מזוהרה של הטלויזיה......

נימה3

New member
מאיר, אני מבינה שהזמינו אותך לתכנית טלויזיה

לא לתכנית חיים שכאלה. ככה זה בטלויזיה עובדים על הדקות על השניות. כל דקה זה נצח. אני מציעה לך בכל זאת לתת מה שאפשר זה יותר טוב מכלום.

כל זה ידוע לי

בין מורי-הדרך ידועה האימרה שאתה לומד שבוע עבור הרצאה של חמש דקות, וזה בסדר.
אבל מה שהם רוצים לעשות זה פשוט נלעג.
אם מצלמים יום שלם הרי אפשר מזה להוציא את הקטעים הבולטים ולשמור על רצף.
וזה בהחלט טוב ל-8.5 דקות (אני מכיר את הנושא, כבר הופעתי בטלויזיה), אבל מראש לקחת שלוש תחנות ועליהן לדבר ולהגביל את הצילומים לשעה וחצי שזה פחות מזמן הנסיעה מאחד לשני, זה לא לענין.
ויותר לא לענין זה לנסוע ברכבת החדשה ולדבר על הישנה כשמהחדשה לא רואים אף תחנה של הישנה.

אין לי בעיה שימצאו מורה דרך מאלו שעושים סיורים כאלו שמבקרים בשלוש תחנות ומוסרים מידע לא נכון, כנראה שזה מה שמתאים להם.....

נימה3

New member
זה יפה שאתה כל כך נאמן לרכבת הישנה שלך

אבל פה נשאלת שאלה תיאורתית כאשר רוצים ללמד היסטוריה או על אתרים היסטוריים האם להתרכז בהיסטוריה או לערוך השוואה בינה לבין העכשווי. הרי הכוונה שלהם כמו שאני מבינה מדבריך היא להראות את הרכבת החדשה לעומת הישנה. בשביל זה יש עורכי תכניות בטלויזיה שמכירים את המדיה ויודעים איך להגיש לקהל כך שגם יטעם משהו מההיסטוריה ויראה מה נעשה בהווה.

superman1234

New member
אני לא אנסה לשכנע אותך כן לעשות את הסיור מאחר ואני חושב

שגישתך מוטעית. אבל מפריע לי שאתה כבר קבעת שמורה הדרך שכן יחליט לצאת לסיור הזה ימסור מידע לא נכון.

והכי חשוב , כמעט שכחתי - מזל טוב .

תודה

נתחיל מ-א.
אין סיור

ב.
אני מכיר את מורי הדרך שעושים זאת והמקור שלהם היא חוברת שבה רב השגוי על המצוי (ואפילו לא אכתוב את שם המחבר)
השתתפתי פעם בהשתלמות כזו למורי-דרך (רציתי לראות את הנושא מהצד) ומי שהדריך דיבר כל כך הרבה לא לענין שרק מורת דרך שישבה לידי והחזיקה בי, לא קפצתי לאמר לו שיפסיק להטעות אנשים, ומה עוד , מורי דרך.

למשל :מהי הסיבה שבנו את המסילה צרה (105) כאשר הרוחב הרגיל הוא אחר (143.5) ?
תשובה של אותו אחד ורבים אחרים: בגלל טעות של המפעל בבלגיה.

נכון או לא נכון ?.

ג.
כבר ראיתי איך כל הנושא מתמסמס לו כמו צימצום זמן הצילום לשעה וחצי לכל הסיור שזה אפילו בתור בדיחה לא מצחיק. , העיקר לחסוך בהוצאות (אני לא ביקשתי שכר)

ד.
היום אני מקבל מסרון, שהוחלט לוותר על הסיור בכלל, ורק לבצע ראיון עם צילום במוזיאון הרכבת בחיפה.
ברור שאין להם שום מושג, כיוון שבמוזיאון אין שום פרט (פרט לקרון משא) ששייך לרכבת-העמק, אף אחד מהקטרים לא שייך כולל קטר 10 שהיה רק קטר עיתוק (מזיז קרונות מנקודה לנקודה).

נראה לי שאפנה אותם למנהל הארכיון שידבר איתם על רכבת העמק, ממש לא בא לי לנסוע עד חיפה בשביל 8.5 דקות ראיון שנטו יהיו אולי 3 כיוון שירצו כמובן להראות תמונות.
את אותו ראיון אפשר לבצע באולפן בהרצליה, בעלות עשירית ממה שתקח הנסיעה של צוות צילון לצלם קטר שלא שייך.....

לא תליתי בהם תקוות רבות, כיוון שיש לי כבר נסיונות עם ראיונות בטלויזיה, אתה משקיע ונותן ובסוף התוצאה מגוחכת, פעם ראשונה צילמו יום בחיי וכולם היו מבסוטים שקיבלתי 16 דקות ודיין רק 15, ופעם שני בראיון על כרתים חתכו לי אותו מחמש דקות לדקה, כיוון שהיה להם חשוב יותר לתת עוד זמן לציפי שביט.....

superman1234

New member
שפירא ידידי, כבר אמרתי לך שאין לי ספק שיש לך אוצר בלום

של ידע בנושאי המחקר שלך. אבל גם אמרתי לך שלעניות דעתי אתה יותר מדי פרגמטי בגישה שלך כאשר מתקיים דיון בנושאים הללו. הפרגמטיזם יוצר לא פעם אצל המיתדיין אנטגוניזם ולעיתים אתה יוצא נפסד מכך.
תזכורת :
הדיון שהיה על עשרת הדברות . אני משוכנע שאתה טועה בטענה שלך, הטענה שלך היא פרשנות (לדעתי שגויה) למרות שאתה מכנה אותה כאמת היחידה.

תחגוג את יום הולדתך כמיטב יכולתך בכרתים. לך למסעדה/טברנה טובה עם מוסיקה יוונית טובה לא רק בכדי לאכול ולהשביע את רעבונך אלא גם בכדי להנות. מגיע לך !!

superman1234

New member
נזכרתי עכשו, כשהייתי בפעם האחרונה ב 2011 או 2012 בכרתים

שהיתי במלוןAQUILA RESORT . באחד הערבים יצאנו לטייל רגלית ברחוב הראשי שליד המלון. אתה היית קורא לרחוב הזה "מלכודת תיירים," אבל זה בכלל לא משנה כרגע..
. ממש לא רחוק מהמלון היתה עמדה שהיו בה דגים קטנים בתוך מיכל. הלקוחות הכניסו את רגליהם (גם אני) למיכל והדגים היו מכרסמים את העור המת, מכף הרגל תוך כדי דגדוג נעים. מעניין אם העמדות הללו עדין קיימות שם ?

זה נפוץ בכל כרתים

רק מי שאראי צריך לוודא שמי שמכניס את הרגליים למים לא סובל מאי אילו פצעים, כי אז מצבו לא נעים......

רק מזל שלי שאתה יודע איך הייתי קורא לרחוב, מילים שמעולם לא השתמשתי בהן.....

יוליקה

Member
מנהל
בשביל פדיקור דגים אין צורך לנסע לכרתים

יש את זה כמעט בכל הקניונים היום...

לגבי הטלויזיה, יש להם רעיונות של טלויזיה מ-1960...

ובכל מקרה הפניתימ אותם לידידי מנהל ארכיון הרכבת שנושם רכבות מילדות.

לגבי עשרת הדיברות:

א. אני נגד פרשנויות באופן חד משמעי.

ב. צריך פשוט לקרוא מהתורה, שחור על גבי לבן ואז רואים את האמת איך מרמים את כולם, הבעיה שלא קוראים ומגיעים למסקנות לא לענין.
ואמנם זה בהחלט כתוב בתורה שחור על גבי לבן, וכבר התנגשתי בנושא הזה ברבנים ולא היתה להם תשובה.

כבר בעבר הצגתי את כל הפרקים המדברים על מתן תורה עד הסוף, כעת אני לא יכול כיוון שהתנ"ך שלי בבית.
אם תרצה, תזכיר לי אחרי יום ראשון, אני מוכן להעלות את ההצבעה על הפרקים שוב אבל בתנאי שתשב ותקרא בתורה, ותאמר אח"כ בפליאה:"וואלה אלו עובדים על כל העולם".....

למה ללכת רחוק ? אותה שיטה של הפחדות נוהג גם נתניהו, כמה ?
קדנציה רביעית? על ההמון זה עובד יופי .

superman1234

New member
שפירא ידידי, אלוהים עדי שהחלק הכי חשוב בפוסט שלי הוא

המשפט האחרון!!!!!!!!!!!!!!!.

תודה לך

תמיד ביום ההולדת שלי אני פה חוגג עם חברים ולא רק היום.
אתמול עם חברים בעיר (קוסטאס פאפאדופולוס) היהודי האחרון בכרתים יליד כרתים וחי בה.

היום עם חבר מכפר הררי, האיש אמן עץ, אחד מ-14 אמנים כאלו בכל העולם שמפסלים בגזעי ענק,

בערב עם חברים מהעיירה שנים רבות,

מחר אהיה באיזור ההררי הגבוה עם חברים כפריים,

וכך אני מתכנן את כל הימים עד יום ראשון בצהרים שאני חוזר הביתה.

למעלה