עשייה???

מיקוש27

New member
עשייה???

שלום אנשים יקרים, עברתי על כמה הודעות פה ובאמת נראה כאילו יצאה הרוח מהמפרשים.. אחרי שראינו שלהעלות את דעת הקהל זה לא דבר שעובד במדינה שלנו כל כך טוב.. נראה לי שצריך להתחיל לחשוב על צעדים מעשיים.. לא כאלה שלא יזעזעו אף אחד, לא כאלה שיעוררו סערה בכוס תה אלא מעשים שיביאו לשחרורו של גלעד שליט מהשבי. כמו למשל - שביתה גדולה שמטרתה אחת היא: השבתה של עסקים קטנים וגדולים וכל מי שמוכן להצטרף בכל המדינה עד שהממשלה מביאה הסכם חתום או לפחות החלטת ממשלה לגבי העיסוק בהחזרתו של גלעד. ברגע שיש שביתה אנשם עוצרים לחשוב.. אולי קצת מתעצבנים אבל באמת מגבשים דעה מוצקה.. חשוב לציין שהכנה לדבר כזה דורשת הרבה אומץ ומאמץ ובזמן הזה קוראים להסכמה של גופים גדולים לעניין.. אני מאמינה (אולי מתוך תמימות) שיש כאן וודאי עוד כמה אנשים (אולי רבים משחשבתי) שמעוניינים לעשות מעשה אמיתי, פרקטי שלא יתרום לגיבוש דעות או יעורר רגשות כי בינינו? זה לא באמת עובד על מי שצריך.. אם יש פה אנשים שמעוניינים להרים עניין כזה (או אחר) שעוסק בעניין שאופן הכי ישיר שיש אני אשמח לשמוע, כי עוד לא אבדה התקווה להציל את גלעד, בואו נרים את עצמינו וניקח חלק אמיתי ולא מתחסד או מצטדק חלק מעשי ופעלתני במאבק לשחרורו.. אז.. מי איתי? יש מצב שאני לא לבד? שאני לא החולמת היחידה?

dariayaari

New member
שלום מיקוש,

את צודקת שיצאה הרוח מהמפרשים. איננו יודעים מה נכון לעשות. איננו יודעים אם לצעוק או לשבת בשקט, ולהמשיך רק בפעולות השקטות הנעשות על בסיס קבוע - משמרות הערנות בירושלים, וההתכנסות בכיכר רבין ערב ערב. {יש עוד כמה פעולות קטנות בנהריה, בצמח..}. האם צעקה גדולה תחבל במשא ומתן? האם צודק נועם שליט באיפוקו? ואולי אם נסמוך על נועם והממשלה, נגיע לרגע ממנו אנו פוחדים יותר מכל? אנחנו מתוסכלים, כי איננו יודעים מה קורה מאחורי הקלעים ואם קורה. לא מיידעים אותנו. ואגב, לא חייבים ליידע אותנו בפרטים, חבל רק שלא מעבירים אלינו מסרים באופן שותף. צריך היה לדעתי, לגבש אותנו לקבוצה אחת, ולהפעיל אותנו על פי צורכי השעה. היום להוריד פרופיל, מחר להרים פרופיל, וכו'.

מיקוש27

New member
הפעילות..

כמובן שהפעילות צריכה להיות בתיאום מלא עם הגופים הפועלים עכשיו. לא נפעל ללא הנחיות ממי שפועל כבר וכמובן שאם צריך נשב בשקט אבל זה רק כאשר נדע שבאמת מתקיימת פעילות כלשהיא אבל אני חושבת שהציבור (שזה אנחנו) הפסקנו לקחת אחריות על גורלינו, אנחנו מניחים אותו בידיים שמראש, כבר במעמד הקלפי, אנחנו לא בוטחים בהן. בוחרים ממשלה כי זה מה שיש ולא כי זה מה שטוב.. אבל זה לדיון בפורום אחר :) אני רק אומרת שיש מקום לפעול, לעשות מעשה לחשוב יותר לכיוון של עשייה למען שיחרורו ולא למען שינוי ושיפור דעת קהל.. כי זה לא באמת משנה דבר.. אנחונ לא יכולים לצאת למבצע חיפושים בעזה וזה גם לא יעזור. אני חושבת שכולנו מסכימים שבמקרה של גלעד יש פיתרון אחד: הסכם חתום וויתורים כואבים על קלפי מיקוח. הרעיון של שביתה עד להבאת הסכם או לפחות עד להחלטת ממשלה נראה לי מאוד ומתקבל על הדעת אבל על מנת להוציאו לפועל צריך ידיים רבות שעובדות עליו.. שכן מעשה כזה חייב להיות רציני, החלטי וללא פשרות ועל כן שאלתי מי איתי בעניין אם בכלל..

dariayaari

New member
מיקוש,

ייתכן שאת צודקת וייתכן שלא. ייתכן ואנחנו צריכים לפעול לפי ראות עינינו, בלי לקבל אישור מנועם, וייתכן שבכך אנו עלולים להרוס. אני מציעה לך שתמצאי דרך אל נועם שליט, כתבי לו, דברי איתו, נסי להבין איפה הדברים עומדים עכשיו. ובלי קשר, שוב אני אומרת, לא בטוחה אם בכלל נכון לבקש את אישורו של נועם, אני ממש לא יודעת. כי אולי דווקא משום היותו קרוב כל כך, הוא עושה טעות? אולי אומרים לו שיש משא ומתן חשאי ומתקדם ואולי זו לא האמת? ואולי אפילו אם יש משא ומתן, עשוי דווקא להועיל אם הציבור ירקע ברגליו? אולי ואולי ואולי......ובינתיים גלעד שם, ואני מסיטה את מחשבותי ממנו, כי אני חסרת אונים.

נגיעוT

New member
שום רוח לא יצאה משום מקום

כולנו רוצים שגלעד יחזור הכי מהר שניתן לגלעד יש הורים שהם אלו שמתווים את רוח הפעילות ואת הכיוון כרגע הם רוצים לפעול בשקט וזה מה שקורה,ואנחנו מכבדים אותם. את יכולה להצטרף למשמרת העירנות שפועלת באופן קבוע-יש פה הודעה עם כל הפרטים.

dariayaari

New member
מלי את טועה,

בהחלט יצאה הרוח. בהחלט אנשים טובים בעלי מוטיבציה עזבו בשקט את המערכה. וודאי שכולנו רוצים שגלעד יחזור, אבל לרצות בלי לעשות.... וזה לא עניין של כבוד. אנחנו לא פועלים לא משום שאנחנו מכבדים את נועם ואביבה, אנחנו לא פועלים כי אנו חוששים לעשות מעשה שעלול להזיק, ואנחנו מניחים שנועם יודע יותר מכפי שאנחנו יודעים, מין הסתם. כמובן שמיקוש יכולה להצטרף למשמרת הערנות, וטוב תעשה אם תצטרף, אבל זה לא קשור. מה שצריכים נועם ואביבה לעשות, הוא, להיות בקשר שוטף עם כל המתנדבים, ולהפעיל אותם כאשר צריך לפעול. מאד לא נכון להתעלם מהמתנדבים כפי שקורה היום. חלילה לא משום פגיעה בכבודם של המתנדבים, אלא משום שנועם צריך את המתנדבים. אם לא היום אז מחר. וכדי שלא יפרשו המתנדבים, יש צורך להשאיר אותם כל הזמן על אש קטנה. עד כמה שידיעתי מגעת, לא נעשה אפילו רישום של המתנדבים. כך לפחות תום אמר לי. בכל מקרה, השיחה הזאת הזיזה אותי להתקשר שוב אל שמשון, וכך אעשה. אדווח לכם. דינה.

Shira Esther

New member
איך שביתה תעזור בדיוק?

סתם להפגין בלי שום מטרה ברורה זה חסר תועלת ומיותר בעיני. אנשים במשרד הביטחון, החוץ וכו' עובדים קשה כדי להגיע לעסקה- ברגע שיש עסקה על השולחן, אפשר להפגין בעדה או נגדה- אבל מה את מצפה להשיג בשביתה בדיוק? לסמרטט אפילו יותר את המעמד שלנו בעולם הערבי?

אני נאלצת להסכים עם דינה

דינה ומלי יודעות את דעתי כפי שכתבתי אותה במסרים כי לא רציתי לפתוח ויכוחים בפורום.

קמנצינד

New member
אסביר לך איך שביתה תעזור

כשמקצצים במשכורת של הרופאים או מכבי האש או המרצים או המורים, למשל, אז הם שובתים. לא מעניין אותם שאין תקציב או שום דבר אחר. הם רוצים לקבל את המגיע להם. ואז הממשלה עושה שמיניות באויר, ומוצאת תקציב מתחת לאדמה, בגלל שהמדינה לא יכולה להתקיים בלי האנשים האלו. שביתה כללית במשק למען גלעד, או שריפת צמיגים, או כל דבר דומה, באה להראות שזה שחייל שלנו עדיין בשבי, זה לא יכול להיות 'חלק מהחיים', ושהמדינה שלנו לא יכולה להתקיים במצב כזה. תתפלאי לאיזה חשיבה יצירתית, ולאיזה תוצאות מהירות, הממשלה יכולה להגיע, כשהם עם הגב לקיר.

מיקוש27

New member
שביתה כעשייה לאסתר

לאסתר וכל המפקפקים, מספר הבהרות: 1. גלעד שליט הוא הבן של אביבה ונועם אך הוא יכול היה להיות כל חייל אחר ששומר על המדינה שלנו ולכן אני חושבת שיש כאן מקום להתערבות ציבורית. כמובן שיש לקחת בחשבון את דעתו של נועם שליט לגבי צעד מעשי כלשהו אך אני לא יכולה לשאת את המחשבה שהציבור כולו עומד מנגד ולא עושה דבר. 2. החוזק והחוסן של מדינת ישראל תלוי קשר ישיר לאזרחיה. המדינה כולה צריכה להתייצב בזמן מלחמה ולהתאגד כולה בעיתות שלום. וראו זה פלא - עכשיו המלחמה ההיא כאילו נגמרה ו... לא נגמרה באמת.. נשאר לנו חייל בשבי ואף אחד לא עושה דבר!!! קצרה ידה של הממשלה מלהושיע. והאזרחים עייפים (אבל זה כאמור לדיון בפורום אחר) עד מאוד. המחשבה שלי באה מתוך רצון לאגד קבוצה גדולה תחת רעיון אחד, מוסכם.. בדרך כלל שומעים הסכמה ברחוב על שביתות הרופאים,עובדי העיריות, המורים והתלמידים.. מרגישים כעס ומרמור מכל פינה כשהבנקים וחברת החשמל משביתים את המשק.. אפשר להיזכר בתחושת הקונצנזוס בעם.. 3. קונצנזוס בעם היא תחושה חזקה שאנחנו אוהבים להיזכר בה בדיוק כמו בתחושת ההתאגדות שהייתה במדינה בימים רחוקים. המדינה אז היתה חזקה! במידה והולכים על צעד כזה של שביתה אני ממש לא חושבת שיש בו להראות לאויב כמה אנחנו חלשים. חלק מהניצחון הוא להכיר באויב הנפשע שמחזיק את גלעד שליט ולהביט לו בעיניים. להגיד לחמאס: "אוקיי, אנחנו מבינים את המשחק כי אנחנו מדינה חזקה ואתה ארגון טרור מבולגן וחסר כל ערכים" אננו יותר חזקים מחמאס בדיוק בגלל הסיבה הזאת!! וברגע שאנחנו מאבדים את ערך החיים ומשאירים את גלעד שם אנחנו נדמים לאותו ארגון קטן ומבולגן.. חשוב לזכור שמה שמחזיק אותם זהו הערך העליון של השמדת העם היהודי והתיישבות "מחודשת" ובגלל זה הם יותר מחוזקים מאיתנו בעימות הזה. אם לא "נתבייש" ונחזיר עטרה ליושנה וערכים ובראשם ערך החיים נתחזק מעל ארגוני הטרור ונוכל להם (מבינה? חיילים יחושו ביטחון ודבקות במשימה, אזרחים יתרמו למאבקים.. מילואימניקים יבואו ברצון למילואים.. אוטופיה? ממש לא!!!) 4. שריפת צמיגים לא מתקשרת במאומה לעקרון השביתה!! היא עוד אקט של מחאה חסרת תועלת שמעורר ניתוק וניכור מהעושים במלאכתו ולכן אני דווקא נגדו מאוד!! צמיג בוער לא יביא להחזרת גלעד שליט.. הוא לא ישרוף שום דלת שמאחוריה הוא מוחזק.. 5. שמחתי לתגובות ואני מקווה שאני לא מלאה יתר על המידה ומצליחה אולי לשכנע כמה מכם.. מי שמשתכנע או רוצה להעלות רעיון מעשי יותר - אני אשמח אם באותו הזמן תראו את התכתובת כאן לאנשים שלא מכירים את הפורום הזה ורוצים להראות נוכחות.. זה חשוב.. (אם למישהו יש קשר עם נועם שליט - בהמשך הדיון אם יתפתח כאן משהו רציני יותר זה עשוי לעזור) אני חדורת מוטיבציה והמון תקווה. מקווה שגם מי שקורא את זה אסתר - תודה על הפקפוק, זה עוזר לי להסביר את עצמי טוב יותר..

אני איתך

בכל רעיון ובכל הצעה אני איתך וכל הקבוצה שמוכנה לתרום.... אנחנו מאבדים זמן יקר.. תעלו רעיונות הצעות ואני איתכם ואיתך. ואני יתרום בכל דרך אפשרית!!! רק בואו נתחיל לפעול.. כי אני לא מצליחה לישון בלילה במחשבה שאני ישנה במיטה רכה ונעימה בזמן שגלעד שם..עדיין...שנתיים וחצי ארוכות..

אני מסכימה קמנצינד

שקו הפעולה צריך להיות אקטיבי יותר. אני אוהבת שקובעים יעדים,תוכנית עבודה,מארגנים את המתנדבים בשטח באופן היעיל ביותר שניתן.

dariayaari

New member
הקיצר, צריך להתחיל "להשתולל".

יש אור ירוק להשתוללות. ויש בחורונת ששמה שירה, אחראית על המטה במצפה הילה, שאיתה צריך היום לדבר. בינתיים לא חזרה אלי, ובדעתי להצביע על הצורך לעשות רשימות של המבקשים להתנדב, והמתנדבים בפועל. צריך להזיז עניינים, לא קורה כלום. חמאס לא רוצים לדבר, אבו מאזן מקבל מתנות מאולמרט, הכל נפלא.....

y a u l a

New member
מתנדבים יש ה-מון

אנשים עם שלטים ברחובות - יש מעט. להפגין למען החזרתו של חייל לא צריך אישור ממשפחתו. את מפגינה כאזרחית המדינה, כבעלת דעה וזו בהחלט זכותך. אני מניחה, וגם יודעת, שפעילויות אחרות מצריכות אישור של המשפחה, ואת זה צריך לכבד. אגב, הפגנה לא חייבת להיות מלווה ב"השתוללות". שלטים עם מסר מתאים והמון אנשים ברחובות יעשו גם הם עבודה לא פחות טובה - ואולי.. אולי אפילו יותר.

dariayaari

New member
"המון אנשים ברחובות"

ומאיפה מביאים המון אנשים לרחובות? ואיך מביאים המון אנשים לרחובות? זה לא קל. בעצרת שהיתה בכיכר רבין ב-22 ליולי נדמה לי, עם שיחרורם של החיילים מהמחזור של גלעד, חילקתי 300 דפי הסבר לגבי משמרות הערנות בירושלים. אולי הגיע אחד, אולי שניים.....

y a u l a

New member
זו בדיוק הבעיה

שמי שצועק בדרך כלל ל"השבת שבויים" - הם המשפחות שלהם. לאורך השנים זה בדיוק מה שהיה + פדויי שבי (וגם הם מעטים. לצערי, כשתכירי את חלקם מקרוב אולי תוכלי להבין גם למה) + קומץ אזרחים שאכפת להם (בלי שום זלזול ב"קומץ"). לכל השאר - לא אכפת. לא בא להם "לגרד" איפה שלא "מגרד להם". ויותר מזה, הם כל כך שאובים לתוך השקרים שמפוזרים בתקשורת (בעיקר על ידי מנהיגנו) שאם, חלילה, זה לא נוגע להם/בהם באופן אישי, הם בדרך כלל נגד החזרת שבויים. והאחוזים הבודדים ש"בעקרון הם בעד", הם בדרך כלל אלה שצועקים/עונים מול הטלוויזיה, שלא מזיזים את התחת א-בל יש להם ש-פע רעיונות איך לפתור את כ-ל הבעיות בעולם ושלא לדבר על שפע התירוצים.. חם להם, קר להם או כמאמר השיר: "מלחמות, כבר לא קורות בחורף, אפילו לנו קצת קר בשביל לשנוא. מלחמות, כבר לא קורות בקיץ, אפילו לנו קצת חם בשביל לשנוא."... אגב דריה (או דינה..?) - היה נעים "להכיר" אי-אז בכיכר..

dariayaari

New member
היי, אז אנחנו מכירות???

פעם גם אני התרעמתי על כאלה ש"לא עושים כלום", היום כבר לא כועסת. אחרי הכל, גם אני לא עשיתי כלום במשך שנתיים. מה שחשוב שנתמקד בעשייה, שנתמקד באיך להביא אנשים לכיכרות. לו לפחות במשמרות הערנות היו הרבה יותר מ60 אנשים שישנם היום, לו היו מאות, כבר האפקט היה אחר. לא הכי קל לעלות כל שישי שני לירושלים, לא כולם מוכנים או יכולים להשקעה הזאת. לא לכולם יש מכוניות פרטיות, וגם לאלו שיש, מחיר הדלק, וכו'. לכן אם יהיו הסעות, אני מקווה שיבואו יותר אנשים. כשנולדתי קראו לי דינה. לא אהבתי את השם, ושיניתי לדריה לפני כמה שנים. לא התחברתי ובאופן מסויים חזרתי לדינה. אבל עדיין לא ממש בחרתי. אז, איך שרוצים....

למעלה