עשיית בגרות באופן עצמאי

ישי11111

New member
עשיית בגרות באופן עצמאי

שלום לכולם,

אני תלמיד כיתה יא', ולומד באוניברסיטה הפתוחה.
אני מעוניין לסיים את שנת הלימודים הקרובה, ולעזוב את התיכון, לסיים תואר בפתוחה.
אם אני רוצה שתיהיה לי תעודת בגרות, ולא רוצה לשלם ללימודים אקסטרנים, אלא רק לגשת למבחנים שנשארו לי לעשות בי"ב (להתכונן לבד).

איך עושים את זה? יש מקום בו אפשר פשוט להירשם לבגרויות? אולי אני יכול לעשות את הבחינות עם התיכון שלי רק בלי להירשם אליו? (להגיע רק לבחינות).

תודה ושבת שלום

תלמיד10

New member
תשובה

אפשר להירשם בבית הספר לבגרויות, אך כדי לגשת אליהן נדרש ציון הגשה, על פי דרישות בית הספר. אם בית הספר יסכים לבוא לקראתך ולתת לך ציון הגשה על פי לימודיך האישיים (ובחינות מטעמו) - תוכל לגשת לבחינות עם ציון זה; אחרת - לא תוכל לגשת לבגרויות אלה במועד זה. כדאי מאוד להגיע להסדר בנושא ציוני ההגשה, אם זה אפשרי, לפני מועד ההרשמה לבחינות (בדרך כלל זה עד אמצע מרץ, יש להתעדכן באתר אגף הבחינות כשיעודכן).

לחלופין, אם תפסיק ללמוד בבית הספר לאחר שנה זו, תוכל להירשם למועדי חורף וקיץ בשנה הבאה (ולא בשנה זו), במסגרת שלוחת הבחינות האקסטרנית. ההיבחנות במסגרת שלוחת הבחינות מתאפשרת לאחר פתיחת תיק נבחן אקסטרני וקליטת הציונים הקודמים מהמערכת האינטרנית (שקיבלת במסגרת בית הספר). לא כל המקצועות במערכת האינטרנית קיימים גם במערכת האקסטרנית, ובמיוחד, בחינות בעל פה ומעבדה אינן ניתנות לביצוע ולעיתים יש להן חלופות. פתיחת תיק אקסטרני כרוכה בתשלום. הרשמה לבחינות במערכת האקסטרנית היא ככלל בתשלום, אך מנרשמים מתחת לגיל 18 לא נגבה תשלום.

למערכת האקסטרנית אין כל קשר למכוני הלימוד המכונים לעיתים "בתי ספר אקסטרניים", בהם מתקיימים קורסי הכנה לבגרויות (שגם נבחני משנה אינטרנים, כלומר בוגרי תיכון, לומדים בהם). נבחנים אקסטרנים יכולים ללמוד את החומר בעצמם או בכל דרך שימצאו לנכון (לרבות באמצעות קורס כזה או אחר), והדרישה היחידה היא להירשם לבחינות. להבדיל מבית הספר, ההיבחנות היא עצמאית לכל דבר ועניין, והיא ללא ציון הגשה.

פרטים על המערכת האקסטרנית נמצאים בתקנון לנבחן האקסטרני:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/Externi/Takanon/Takanon20.htm
נושאי הלימוד בבחינות האקסטרניות, מספרי השאלונים והחומר שיש ללמוד:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/Externi/NoseiLimudExterni.htm

למעלה