עשיתי את זה סוף סוף..

stam ahat

New member
עשיתי את זה סוף סוף.. ../images/Emo16.gif

היום אני ואמי עלינו לקברו, בפעם השנייה בחיי. בלילה התלבטתי המון, ובסוף החלטתי לקחת איתי בבוקר את המכתב, ולהחליט במקום מה לעשות. היה מאוד קשה, אבל אמי נשארה מאוד מאופקת, ומאוד חזקה. אני בכיתי חרש, אמרתי לו את הכל בלב, וברגע האחרון, ביקשתי מאמי לחכות רגע, והנחתי את המכתב על המצבה, ועליו הנחתי אבן. היא לא שאלה מה זה, היא לא שאלה כלום. היא רק הביטה בי בהבנה, והציעה לי לשים אבן גדולה על המכתב כדי שהוא לא יעוף ברוח. בסוף הנחתי עליו אבן קטנה, בכל זאת בקרוב סבי וסבתי יעלו גם הם לקברו, וזה אישי מדי, כואב מדי. לא העזתי להקריא לו אותו בנוכחות אימי. כמה הייתי רוצה לפעמים מספר רגעים פרטיים מול הקבר שלו, כמוך תהילה. אבל אני לא מעיזה. לא מעיזה להתמודד עם הכאב הזה לבד, לא מעזה להישאר שם רגע לבדי. אמי קראה את פרקי התהילים, ואני רק הסתכלתי על המצבה, ולשמיים, ולמצבה, ולשמיים. בסוף, כשהנחתי את המכתב על המצבה, הרגשתי כאילו הוא מחייך אלי בין העננים הקודרים, כאילו הוא מחזק אותי, אומר לי שעשיתי החלטה נכונה. כשעזבנו את הקבר, לא אמרנו אחת לשנייה כלום. אמי רק מלמלה "אלה החיים" ואני שאלתי אותה איזה מין חיים.. שתינו המשכנו לצעוד, בגשם, עד לכניסה. עכשיו היא יצאה לבית הכנסת, לאזכרה. בהתחלה רציתי להצטרף, ואחר-כך התחרטתי. למה לי כל הבלגן בתפילות שלדעתי ערכן הם כקליפת השום? בסוף נשארתי לבד בבית. הצצתי קצת בתמונות. חשבתי על יום ההולדת שלו, בעוד 11 יום. על מה שהוא מפספס. על החיים בלעדיו. בסופו של דבר לא הלכתי לבית-הספר. לא רציתי להתקל בשאלות המוכרות, בתמיהה של מעט האנשים שעדיין אינם מכירים את סיפורי, במבטים, בהסברים הכואבים. אבל מאוד הוקל לי לשים את המכתב על המצבה, לשוחח איתו שם, להדליק נר נשמה, להתייחד איתו, להגיד לו שאני אוהבת אותו.
אתי.

מיכל@בר

New member
הכתיבה שלך כל כך נוגעת....

ואני חושבת שעשית הכי טוב שאפשר, שהלכת עם מה שהרגשת, שהחלטת את מה שמתאים לך. כל הדברים האלה שתארת כאן, הבכי החרישי שלך, האבן הקטנה על המכתב שלא יעוף ברוח, המלמול של אמך: אלה החיים והשאלה שלך: איזה מין חיים, והגשם, והכל, נכנסו היישר פנימה... יום כזה עשית לך, כמו שאת מרגישה. ואני שולחת לך חיבוק של אחרי...

דבוריק

New member
לאתי

גם השמיים בכו איתך היום. את מרגישה שההחלטות שעשית נכונות וזה נורא חשוב. הצלחת ליצור קשר ומגע ולהגיד את עצמך, אפילו אם זה רק במכתב ... ריגשת אותי. את רק בת 14 וכל כך בוגרת. שיהיה לך הרבה כוח אתי איתך דבורה

היי אחת

כבר כמה ימים קוראת את מה שאת כותבת. מרוב שהדברים שלך נוגעים עמוק, אני מוצאת שקשה לי לכתוב לך. גם עכשיו לא ממש יוצא.. יותר מדי את מתערבבת לי עם הילדים שלי. ועם יום השנה שהיה לא מזמן. שמחתי לקרוא שהלכת בסוף ונתת לו את המכתב. ויותר שמחתי לקרוא שהוקל לך אחרי.. יום אחד אתי, יהיו לך גם כוחות ללכת לדבר איתו לבד.. גם רציתי להגיד לך שאין דבר כזה סתם אחת. זה שם שלא מאמצים. אף פעם. אפילו לא בצחוק.. תשני את השם חמודה, גם מבחוץ. מחבקת אותך בהרבה אהבה

kevant

New member
לאתי

ראשית את לא סתם אחת אלא אישיות בפני עצמה. שנית, בנוגע למכתב שהנחת על הקבר, אספר לך סיפור מחיי. את בני איבדתי לפני מספר שנים. ומדי פעם בעלותי לקיברו אני מוצא מכתבים. ממש כמו שאת שמת מכתב משלך. יש כאלו שמניחים מכתבים על קיברו של בני. אין אני פותח אותם. אני אוסף אותם בחרדת קודש ומניח אותם סגורים כמו שמצאתים בשקית יחד עם עוד מספר דברים שלו. אלו הם מכתביו וכאלו ישארו עד יום מותי. שלך בחיוך עצוב. אב ללא בן.

אתי יקירה ועצובה........

התיאור שלך כל כך אומר את הנפש..... והאבן הקטנה על המכתב ...... גם ממני המון שמרגיש אלייך.

איילת*

New member
מרגש.. ונוגע ללב

לא קל להתמודד לבד עם הכאב, מבינה את זה, צריך המון כוחות להישאר שם לבד... ואת נראית לי נערה אמיצה כל כך ובוגרת, ויבוא יום ואולי תוכלי גם לזה. אני בטוחה שאביך יודע... גם מבלי לשמוע, לקרוא. המכתב שם, וזה מה שחשוב. לילה טוב.

רחלי27

New member
עשית את זה...

ואולי זה היה צריך לבוא קודם אבל.. העיקר שתמשיכי ותמיד קדימה....
רחלי.

למעלה