עשיתי את

עשיתי את

העגור עם הפיתול! הצלחתי. אבל הוא יצא קצת מכוער, אני יעשה אותו במידות טובות יותר... אם זה אכן יצליח, אני אתכנן אולי תרשים קפלים, כי לעשות לזה הוראות זה סיוט. המון שלבים תלת מימדיים.
יובל אטלס

giladznaor

New member
סחתיין

על הסבלנות. לי בחיים לא היה כוח להתחיל ולהתעסק עם זה. הרעיון היה די ברור מהתמונה, אבל להתחיל ולהסתבך עם כל הפרטים הקטנים (בעברית - "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים", באנגלית - "The devil is in the details"), מה גם שאף פעם לא הסתדרתי יותר מידי עם ורד קאוואסאקי (ובתגובה לפוסט קודם, לזכור את הורד הזה בע"פ זה באמת לא פשוט!!!). למעשה, עד שבועז הראה לי, פשוט לא הצלחתי לקפל את הדגם הזה. כמובן שנשמח לתמונה ולתרשים קפלים. כמובן שכדי להפיץ את תרשים הקפלים כדאי מאוד לבקש רשות מסאטושי קמיה (הוא גר בארה"ב כמה שנים, כך שהאנגלית שלו צריכה להיות טובה). אומנם מבחינה חוקית אין חובה כזאת, אבל לדעתי, אם תירצה להפיץ את התרשים (מה שאני ממליץ בחום), מבחינה מוסרית צריכים לעשות את זה. אה, ומי שדיבר עם סאטושי אמר שהוא אדם מאוד נחמד.

העגור

חשבתי עכשיו עוד פעם על תרשים קפלים, ובעצם אין לי חשק לעשות את זה (גם אם תקפלו את התרשים שאתכנן תקבלו קשקוש). העגור שיצא לי הוא ההפך מהעגור של סאטושי, הוא נראה אחרת לגמרי (של סאטושי יותר יפה
)

bshuval

New member
לזכור את ורד קאוואסאקי

דווקא לזכור את הורד של קאוואסאקי זה ממש ממש ממש פשוט. כל קיפול אתה עושה שם 4 פעמים... אז כבר נחסך לך 1/4 ממה שצריך לזכור.

אחרי הכנס

החלטתי שאני צריך לזכור בעל פה את הורד של קוואסאקי אז זכרתי. עשיתי אותו מהספר ORIGAMI DREAM WORLD, שאפשר לקנות מאמזון יפן. ותוך שלוש פעמים בערך גיליתי שאני לא מסתכל על ההוראות...
יובל אטלס

yepeled

New member
לזכור את הורד של קאואסאקי

כדי לזכור את הורד שרטטתי לי תרשים קפלים והסבר מילולי. כאשר אני רוצה לקפל אותו אני חוזר להסברים. יצרתי הסברים לנרד בלי קיפולי עזר בכלל.

yepeled

New member
העגור

אחרי שקראתי את הודעתך הצלחתי גם אני לאנוס את הנייר לעגור עם פיתול. אבל זה לא חוכמה. לדעתי צריך לגשת בשלבים הבאים: 1 ליצר פיתול ולקפל מעליו עגור שלם. 2 לפתוח את העגור ולתחיל לקפל ורד. 3 לקפל את העלים החיצוניים של הורד לעגור על סמך הקפלים המוכנים. צריך לדאוג: 1 הקיפול של העגור חייב לכלול בתוכו את המדרגות של הפיתול (הגודל שלו לא המקסימלי של הנייר) אחרת לא יהיה מספיק נייר במרכז ליצר פיתול נאה. 2 הקפלים של הפיתול חיבים להתחבר אל פינות העגור, לכן לא רק הגודל קובע אלא גם הזווית בהצלחה

למעלה